Указателни табели

Характеристики на указателни табели

Размери: произволни
Тип печат: широкоформатен УВ-печат
Цветност: пълноцветен печат (CMYK + White за печат на прозрачен акрил)
Материал: по подразбиране се използва разпенено PVC с дебелина 3 мм
Допустимо отклонение от размера на готовото изделие: 2-3 мм
Тираж: на парче, от 1 бр.
Време за изработка: 2 работни дни

Цена на указателни табели

Размер Цена Време за изработка
20x30 см 16,80 лв. 2 работни дни
30x40 см 28,80 лв. 2 работни дни
40х60 см 48,00 лв. 2 работни дни

Указателни табели

Вътрешните и и указателни табели са необходими за навигация в големи сгради: офиси и търговски и развлекателни центрове, административни и обществени сгради, институции. Също така указателните табели се използват като табели с работни графици, за номериране и идентифициране на помещения. Противопожарните табели са друга област на приложение на вътрешни табели: табели за пожарни хидранти, пожарогасители, аварийни изходи и др.

Онлайн печатница Vizitka.com® предлага изработка на табели, табели евтино, бързо и качествено. Използва се широкоформатен UV печат, който е устойчив на различни видове негативни влияния. Използваните UV мастила осигуряват ярко изображение и са безопасни за употреба на закрито.

По подразбиране като материал за информационни табели използваме PVC (поливинилхлорид) – бяла разпенена пластмаса с дебелина 3 мм. Акрилът (плексигласът) може да бъде бял (млечен) или прозрачен. Избора на прозрачен материал предполага печатът да бъде с бяла подложка под цветното изображение или текст, за да се получи ярък, богат, добре видим образ.

Как да поръчам вътрешни указатели, табели?

В онлайн печатница Vizitka.com® можете да поръчате табели. За да направите онлайн поръчка, трябва да предоставите висококачествено оформление на информационна табела за печат. Предлагаме три възможни начина.

 1. Можете да направите свое собствено оформление на вътрешни табели безплатно, като използвате нашия нов онлайн конструктор на табели. Конструкторът съдържа много готови шаблони за информационни табели, като редактирате всеки от които, можете лесно да направите свое собствено оформление. Техническите параметри на самото оформление се контролират автоматично (натискане на синия бутон).
 2. Ако сте подготвили оформление на плоча предварително, тогава трябва само да го качите на нашия уебсайт. Проверете дали Вашето оформление отговаря на всички изисквания за оформления, които са посочени в специалния раздел „Изисквания“ (натиснете зеления бутон).
 3. Можете да поръчате индивидуален дизайн на вътрешни табели от професионален дизайнер от нашата онлайн печатница. Срещу заплащане той бързо ще изготви оформление, съобразено с Вашите желания и ще Ви го изпрати за одобрение (натиснете оранжевия бутон).

Доставяме вътрешни табели до Варна, Бургас, София, Пловдив, Плевен, Обзор и всяко друго населено място в България.

Гарантираме 100% качеството на изработените информационни табели. Ако е допуснат брак (при пълно съответствие на предоставеното оформление с посочените изисквания), тогава ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще възстановим парите.

Изисквания към оформлението на табелите

Изисквания към оформлението на табелите
 • Размерите на оформленията трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с кървене от всяка страна от 5 мм.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземе предвид кървенето.
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението до ръба.
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителна способност на файла: 150 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
  • Не трябва да съдържа градиентно (преливащо) запълване (ако оформлението е направено във векторна програма, обектите с градиентно запълване трябва да бъдат растеризирани).
  • Броят на векторните обекти в оформлението не трябва да надвишава 1000 елемента.
  • Всички снимки трябва да бъдат вградени във файла.
  • Растерните изображения да не съдържат компресия.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Компресия LZW.
  Не се приема за продукти за печат върху прозрачен акрил.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.
  Не се приема за продукти за печат върху прозрачен акрил.

Особенности в подготовката на оформления за печат с бял цвят върху прозрачен акрил:

 • Оформленията за печат с допълнителен цвят (бял) трябва да бъдат подготвени във векторен софтуер Adobe Illustrator или Corel Draw.
 • Файловете не трябва да съдържат прозрачност.
 • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Елементите за печат в бяло трябва да бъдат поставени на отделен слой върху изображението за печат.
 • За да отпечатате бяло, трябва да се създаде спот цвят (C-100 M-0 Y-0 K-0) в оформлението, като се използва името „white“ със задължително използване на атрибута OVERPRINT (запълване). Елементите, маркирани с "бял" точков цвят, ще бъдат отпечатани в бяло (всичко, което не е избрано, е цветът на материала).
 • За всички цветни елементи е необходимо да се направи бяла "подложка" (дублира се съответния цветен елемент или се очертава контурът му и се премества в слоя с елементи за печат в бяло, задава се съответният спот цвят и атрибутът overprint).

Готовото оформление се запазва строго в PDF формат!

Избор на материал

Можете да изберете да поръчате вътрешни PVC табели с различна дебелина или акрил (прозрачен или млечен плексиглас).

2-странна лента

Можете да поръчате двустранна лента за закрепване на табелата.

Описание на материалите

ПВХ (поливинилхлорид):

бяла пластмаса, устойчива на променящите се условия на околната среда; Не се препоръчва поставянето на PVC табели върху лесно нагряващи се повърхности (например метални) или изложени на пряка слънчева светлина за дълго време.

Акрил:

това е органично стъкло. Издръжлив, пластичен, лесен за обработка материал, може да бъде млечен (бял) и прозрачен. Устойчив на външни неблагоприятни въздействия, може да се пере.

Популярни шаблони за интериорни чинии

Въпроси – отговори

Възможно ли е да се направи табела, изрязана във формата на стрелка?
Печатаме само табели с правилни правоъгълни форми. Ако желаете табела с нестандартна форма можем да Ви я отпечатаме в съответната правоъгълна форма, но допълнителното рязане ще остане като Ваш ангажимента, в случай че можете да посигурите такова.
Мога ли да използвам някакъв вид подсветка?
Не осветяваме интериорни табели. Но използването на подсветка наистина ще изглежда ефектно с табела, изработена от акрил, което е органично стъкло.
С какво акрилът се различава от PVC? Кое е по-добро?
Това са два съвсем различни материала, всеки от които е подходящ за изработка на вътрешни табели. И двата материала са леки и издръжливи. Акрилът може да бъде прозрачен, така че можете да направите оригинален дизайн или да използвате подсветка, която да монтирате в последствие.
Всички въпроси →