Стикерпак

Характеристики на стикер – пакет

Формати: А6, А5, А4, А3
Материал: по подразбиране се използва самозалепваща се хартия с покритие (самозалепваща) с плътност 80 г/м²
Печат: дигитален пълноцветен
Брой страни: едностранен печат
Цветност: пълноцветен печат (CMYK)
Допустимо отклонение на размера на готовия продукт: ±1 мм
Тираж: на лист , от 1 бр.
Време за изработка на стикерпак: 2 работни дни, от 50 бр. – 3 работни дни

Цена Стикерпак

Формат Тираж Цена /бр. Време за изработка
А6 10 бр. 3,00 лв. 2 работни дни
100 бр. 2,31 лв. 3 работни дни
А5 10 бр. 3,34 лв. 2 работни дни
100 бр. 2,56 лв. 3 работни дни
А4 10 бр. 4,35 лв. 2 работни дни
100 бр. 3,34 лв. 3 работни дни
А3 10 бр. 5,02 лв. 2 работни дни
100 бр. 3,86 лв. 3 работни дни

Стикерпак

Стикерпак е набор от изображения, отпечатани върху един лист самозалепващ се материал (хартия или фолио) и изрязани по контур.

Децата много харесват тематичните комплекти стикери, посветени на героите от анимационни филми, приказки или комикси. Днес много възрастни фенове на комикси, телевизионни предавания или компютърни игри с удоволствие залепват стикери на своите лаптопи, мобилни устройства или дневници.

Освен това стикерите могат да имат чисто техническо или информационно съдържание. Например, на оборудването може да има стикери, съдържащи информация за техническите характеристики, и за да изясните тази информация по време на работа, не е необходимо да търсите паспорта на оборудването, тъй като стикерът винаги е върху кутията.

Съвременните тенденции в рекламата и маркетинга превърнаха стикерпак в нов инструмент за печат на рекламни продукти. Рекламата под формата на брандирани стикери е нов и много ефективен инструмент. Рекламните брандирани стикери носят не само информация, те забавляват, създават положителен имидж на марката, правят я по-отворена и достъпна, което е много важно в борбата за клиента.

Можете да поръчате брандиран стикерпак със следното съдържание:

 • изображения, съдържащи лого и дори минимална информация за контакт;
 • герои, които представляват вашата марка;
 • снимки на Вашите стоки или услуги;
 • забавни фрази или интересни изрази, проектирани в корпоративен стил.

Стикерите от този тип са предназначени да привлекат вниманието към марката, да напомнят на клиента за Вас и да направят това напомняне приятно. Стикерпак е търсен като продукт за подарък / сувенир, евтин е и може да бъде изпратен на клиенти за празниците, разпространен на изложения и индустриални панаири, по време на промоции и събития.

Технология за изработка на стикерпак

Онлайн печатницата предлага дигитален печат на стикери с високо качество, на конкурентна цена. Размерите и формите на самите стикери избирате вие и могат да бъдат разположени произволно в листа. Печатът се извършва на листи с формати: A6, A5, A4, A3.

По подразбиране стикерпак печатаме върху самозалепваща се хартия с покритие 80g/m². По желание можете да изберете друг материал за печат на стикерпак – самозалепващо фолио (бяло или прозрачно). Ако изберете прозрачно фолио като материал и искате изображението върху стикерите да е ярко и непрозрачно, тогава трябва да използвате и печат с бял цвят. За да направите това, когато правите оформление в онлайн редактора, трябва да приложите тази функция. Ако оформлението ще бъде разработено в друга програма, е необходимо да бъде съобразено с изискванията за печат в бяло.

Дигиталният печат ви позволява да поръчате произволен брой стикери. Минималният тираж е 1 брой.

Как да поръчам стикерпак ?

В нашата онлайн печатница можете да поръчате стикерпак онлайн. Цялата необходима информация и действията, необходими за извършване на поръчка, можете да намерите в нашия уебсайт. За целта трябва да предоставите качествено изображение. За да направите това, предлагаме два възможни начина:

 1. На нашия уебсайт можете да направите свое собствено оформление на стикерпак, като използвате уникален онлайн редактор на стикери. Той има функция за изрязване на изображения по контур с регулиране на отстъпа при самото изрязване. Всичко, което трябва да направите, е да качите Вашите изображения на стикери в листа, да ги изберете и да включите режима на изрязване, след което да изберете желаната ширина на отстъпа. Това е лесно и просто. Натиснете синия бутон и редакторът на стикери веднага ще се зареди.
 2. Ако вече имате готово оформление на пакета стикери, просто го качете на нашия уебсайт. Важно е макетът ви да отговаря на всички изисквания за оформление (те са изложени в специалния раздел „Изисквания за оформление“). Натиснете зеления бутон.

Ние даваме 100% гаранция за качеството при изработката на стикерпак. При установяване на дефект при печат или изрязване в тиража на стикерите (при условие, че предоставеното оформление отговаря точно на техническите изисквания), ние ще отпечатаме повторно поръчката за наша сметка или ще ви върнем парите.

Изисквания за оформлението на стикерпак

Изисквания за оформлението на стикерпак
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъп (bleed) от всяка страна от 2 мм.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите (bleeds).
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението до ръба.
 • Минималният размер на стикер в комплекта е 10х10 мм.
 • Отстъпите (bleeds) на изображенията за печат в комплекта отвъд линията на рязане трябва да са най-малко 1,5 мм.
 • Отстъпите от линиите на рязане до важните елементи трябва да бъдат най-малко 3 мм.
 • Продуктите в избрания формат на стикерпак трябва да бъдат разположени така, че разстоянието между линиите на изрязване (контурите на изрязване) да е най-малко 3 мм.
 • С изключение на линиите на изрязване на елементите на комплекта, оформленията не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, скали или други елементи.
 • Линията на изрязване трябва да присъства в оформлението като черен векторен контур (с дебелина 0,1 мм) или няколко криви, комбинирани в една група, върху изображението за печат.
 • За висококачествено рязане е необходимо да се сведе до минимум броят на възлите (точките) в кривата.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.
 • За печат върху прозрачно фолио се създава допълнителен слой (или група от елементи) за печат в бяло – това са всички бели елементи на оформлението, както и подложки под цветните изображения.

  Елементите за печат в бяло трябва да бъдат поставени на отделен слой върху отпечатаното изображение.

  За да отпечатате бяло, трябва да се създаде спот цвят (C-100 M-0 Y-0 K-0) в оформлението, като се използва името „White“ със задължително използване на атрибута OVERPRINT (запълване).

  Всички елементи, които ще бъдат отпечатани с бяло, трябва да бъдат направени в спот цвят (Spot color) цвет "White" (С-100 M-0 Y-0 K-0), и да присвоят атрибут за наслагване (Overprint fill, Overprint stroke).

  Елементите, избрани със спот цвят „„White“ (C-100 M-0 Y-0 K-0), ще бъдат отпечатани в бяло (всичко, което не е избрано, е цветът на материала, т.е. прозрачен).

Допустими формати на файловете:

 • Оформленията се приемат в PDF формат
  • Файловете не трябва да съдържат прозрачност, ефекти.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.

Избор на материал

При поръчка на стикерпак като материал за печат можете да изберете освен самозалепваща се хартия, също така бяло или прозрачно самозалепващо се фолио.

Въпроси – отговори

Цената на един 1 лист стикерпак зависи ли от броя на стикерите на един лист?
Не, не зависи. Цената на лист стикерпак зависи само от избрания формат на листа. Можете да подредите произволен брой стикери с произволни форми и размери, стига размерът на листа да го позволява. В този случай трябва да се има предвид, че стикерите на избрания формат стикерпак трябва да бъдат разположени така, че разстоянието между линиите на изрязване (контурите на изрязване) да е най-малко 3 мм.
Какво означава: тираж на опаковки със стикери на бройка?
Това означава, че поръчвате стикерпак – набор от стикери, отпечатани на един лист. А тиражът се определя от броя на тези листове с еднакъв комплект стикери. Можете да поръчате както 1 лист, така и 100 листа. Няма значение колко стикера ще бъдат разположени на самия лист.
Какъв материал е по-добре да изберете за вашия пакет стикери – хартия или фолио?
Всичко зависи от това къде ще се използват стикерите и от бюджета на поръчката. Ако планирате да използвате стикери върху повърхности, които ще бъдат засегнати от негативни фактори (висока влажност, температурни промени, ярка слънчева светлина) или които често ще бъдат докосвани с ръце (мобилни устройства, лаптопи и т.н.), тогава несъмнено е по-добре да използвате фолио. В противен случай е напълно възможно да използвате хартия за отпечатването им. Гарантираме Ви ,че качеството и плътността на хартията, която използваме за целта ще позволи на вашите стикери да радват Вас или Вашите клиенти дълго време.
Всички въпроси →

Гаранция – 100%

Ние гарантираме съответствието на готовия продукт с вашето оформление в рамките на прила­га­ните технологии. Ако бъде от­крит дефект, ние ще отпечатаме поръчката или ще Ви възста­но­вим парите.

Плащане

Плащане в брой при получаване на почъчката в нашия офис или на куриера, при получаване на поръчката. Ще издадем фактура за плащане по банков път.

Доставка

Поръчките се доставят до всяка точка на България с куриерска фирма Спиди. Изберете офис или доставка до личен адрес.

Онлайн поддръжка

Специалистите за обслужване на клиенти са на Ваше раз­по­ло­же­ние от 08:30 до 17:30 ч. в дел­нич­ни­те дни. Използвайте за ко­му­ни­кация: телефон, чат, форма за контакт, имейл.