Подвързване със спирала

Характеристики на многостранична продукция, подвързана със спирала

Размери: - А6 – 105х148 мм
- А5 – 148х210 мм
- А4 – 210х297 мм
- А3 – 297х420 мм
Хартия за вътрешния блок (тяло): матова с покритие плътност 170 г/м²
Хартия за корица: матова с покритие плътност 350 г/м²
Метод на печат: дигитален
Цветност: пълноцветен двустранен печат
Ориентация: - за формат А6 – вертикална (скрепване по дългата страна)
- за формат А6 – хоризонтална (скрепване по късата страна)
- за формат А5 – вертикална (скрепване по дългата страна)
- за формат А5 – хоризонтална (скрепване по късата страна)
- за формат А4 – вертикална (скрепване по дългата страна)
- за формат А4 – хоризонтална (скрепване по късата страна)
- за формат А3 – хоризонтална (скрепване по късата страна)
Тиражът се задава индивидуално: минимален тираж – 1 бр. След това можете да увеличите тиража със стъпка от 1 бр.
Време за изработка: до 50 бр. – 2 работни дни,
над 50 бр. – 3 работни дни
Минимален брой страници (включително корицата): 12
Максимален брой страници (включително корицата): 160
Стъпка за увеличаване на броя на страниците: ±2 страници

Цена на многостранична продукция, подвързана със спирала

Формат Тираж Цена за 1 екземпляр + 2 стр. Време за изработка
A6 5 бр. 7,04 лв. 0.06 2 работни дни
100 бр. 3,75 лв. 0.03 3 работни дни
A5 5 бр. 8,15 лв. 0.12 2 работни дни
100 бр. 4,34 лв. 0.06 3 работни дни
А4 5 бр. 12,62 лв. 0.24 2 работни дни
100 бр. 6,73 лв. 0.13 3 работни дни
А3 5 бр. 17,81 лв. 0.48 2 работни дни
100 бр. 9,50 лв. 0.26 3 работни дни

Многостранична продукция, подвързана със спирала

Многостраничната продукция – каталози, списания, тетрадки и др. – е най-сложната, но в същото време много популярна печатна продукция. Производството ѝ изисква опит, висок професионализъм на персонала на печатницата, модерно оборудване и висококачествени материали.

Многостраничните продукти трябва да имат подвързване (скрепване) на страниците.
Скрепването на страници с метална пружина има няколко предимства:

 • надеждност и издръжливост;
 • спиралата осигурява пълно завъртане на закрепения продукт с почти 360°;
 • самата спирала и продуктът, подвързан със спирала имат привлекателен външен вид;
 • спиралата изглежда еднакво представителна както на тетрадки и бележници, така и на сериозни документи.

Най-важното предимство на този вид подвързия е, че е универсална. Може да се използва за всеки продукт с произволен брой страници (до 160), в зависимост от теглото на хартията.

Многостраничните продукти, подвързани със спирала са канцеларски материали (тефтери, дневници, тефтери), календари, каталози на продукти и услуги, портфолио, менюта, дипломни работи, различни видове отчетна и презентационна документация.

Този тип подвързване е удобно както когато трябва бързо и често да прелиствате страниците, и също така и когато трябва да се разтварят напълно. С този тип скрепване е възможно да се разгърне продукта на 360°, без да се нарушава целостта на подвързията.

Онлайн печатницата извършва дигитален пълноцветен двустранен печат на многолистови продукти с пружинна подвързия в България. Размерът на Вашия продукт може да бъде от А6 до А3. Хартията по подразбиране за вътрешното тяло е матова хартия с покритие от 170 g/m²; но по избор можете да изберете различен тип хартия. Корицата по подразбиране е матова хартия с покритие от 350 g/m². По желание клиентът може да избере дизайнерски картон за корицата, както и да поръча ламинация на корицата и/или страниците на своя продукт.

Когато са закрепени към пружина, листовете на продукта са предварително перфорирани, т.е. в тях се пробиват дупки за метална спирала. Следователно, когато създавате прототип на продукт, трябва да обърнете внимание, че информационната част на листа трябва да бъде разположена не по-близо от 15 мм до ръба от страната на закрепването към спиралата. Можете да поръчате в нашата печатница отпечатване на каталог с мостри на продукти, рекламна брошура или меню с минимален брой страници – 12 и максимален – 160. Благодарение на използването на съвременни дигитални технологии, тиражът на Вашата поръчка може да започне от 1 брой, което е важно при печат на дипломна работа или годишен отчет. Време за изработка на поръчката до 50 бр. – 2 работни дни, над 50 бр. – 3 работни дни.

Как да поръчам каталози, списания, годишни отчети и други многостранични продукти, подвързани със спирала?

В нашата онлайн печатница можете лесно да поръчате всякакви многостранични продукти, подвързани със спирала онлайн. За да направите поръчка на тетрадки, каталози или менюта, не е нужно да ходите никъде или да се обаждате, цялата необходима информация е на нашия сайт. За онлайн поръчка на многостраничен продукт със спирала е необходимо да предоставите оформление.

 1. Избирането на синия бутон ще ви позволи да продължите да работите с онлайн конструктора на нашия уебсайт. С него можете сами и безплатно да направите оформление на вашия продукт. От готовите шаблони можете да изберете този, който отговаря на вашите цели и да го редактирате с помощта на различни функции и инструменти.
 2. Избирането на зеления бутон ще ви позволи да качите предварително проектирано оформление на вашата брошура, каталог или списание на нашия уебсайт. Много е важно оформлението да отговаря на всички изисквания за оформления (те са посочени в специалния раздел „Изисквания“).
 3. Избирането на оранжевия бутон дава възможност да поръчате изработката на оформлението от наш професионален дизайнер. Той ще изготви дизайн на оформлението на продукта според вашето задание и ще ви го предостави за одобрение.

Ще доставим многостранични подвързани продукти до Варна, Бургас, София, Пловдив, Плевен,Обзор и всеки друг град в България.

Онлайн печатницата гарантира 100% качество на подвързаните със спирала продукти. Ако се установи брак (при условие, че представеното оформление отговаря напълно на изискванията), ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще върнем парите на клиента.

Изисквания за оформление на многостранични продукти, подвързани със спирала

Изисквания за оформление на многостранични продукти, подвързани със спирала
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъп (bleed) от всички страни.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 8 мм до ръба на оформлението. И не по-близо от 15 мм от страната на закрепването към спиралата.
  • За нечетни страници – ляв отстъп
  • За четни страници – десен отстъп
 • Всички елементи извън линията на рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до ръба.
 • Размер на оформленията преди рязане, като се вземат предвид отстъпите (bleeds):
  • А6 – 113х156 мм
  • А5 – 156х218 мм
  • А4 – 218х305 мм
  • А3 – 305х428 мм
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителна способност на файла: 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
  • Файлът може да бъде многостраничен.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазете с максимално качество без компресия.

Имена на файловете:

 • Всички файлове са именувани само според схемата (включително корицата): 001, 002, 003…, където нечетните страници са отдясно, а четните са отляво.

Ламинация на корицата

За Вашия каталог, диплома или друг продукт, подвързан със спирала можете по желание да поръчате ламинация на корицата. Предлагат се следните ламиниращи фолиа за избор: гланц, мат и меко на допир (кадифе). Гланцовото ламиниране придава блясък, но върху него ясно се виждат пръстови отпечатъци и микродраскотини; матовото ламиниране не блести, върху него почти не се забелязват микродраскотини и отпечатъци, но приглушава леко цветовете; Мекото фолио е приятно на допир, наподобяващо кадифен плат.

Ламинация на страници

По желание можете да поръчате ламиниране на страниците на Вашия многолистов продукт със спирала. То може да бъде гланцово или матово ламиниращо фолио. Тази опция може да е подходяща за отпечатване на менюта или каталози с мостри на продукти.

Избор на цвят на спирала (бяла/черна)

Избор на хартия за корица

Ако не сте доволни от хартията по подразбиране за печат на корицата, можете да изберете дизайнерски картон от предложените опции.

Избор на хартия за вътрешно тяло

При поръчка на печат на страници от вашия продукт имате избор от различни видове хартия с различен грамаж.

Въпроси – отговори

Колко силна е спиралата? Може ли да се отвори за добавяне или премахване на листове?
Металната спирала, използвана от нашата печатница за подвързване на многостранични продукти е много качествена и надеждна. Следователно Вашият продукт ще има здраво закрепване, което няма да се счупи, напука и ще бъде представително. Металната спирала не може да се отвори, след като листовете са закрепени заедно, за разлика от пластмасовата. Металната спирала се компресира след „поставяне“ на листовете в специално оборудване.
Необходимо ли е корицата на каталог или брошура със спирала да се ламинира, ако се печата на дебела хартия?
Изборът дали да ламинирате или не зависи от Вас. Затова ламинация както на листове, така и на корици се дава като допълнителна опция за поръчка. Имайте предвид, че фолиото за ламиниране създава допълнителен защитен слой, който ще направи Вашият многостраничен продукт по-издръжлив. Това е особено важно за продукти, които са предназначени за често разглеждане (каталози, брошури, портфолиа, менюта и др.) Ламинацията на корицата предпазва от евентуални намачквания, предпазва от влага и слънце. Ламинацията на страници е особено подходящо за продукти като менюта и портфолиа. В допълнение, ламинацията придава на продукта по-солиден представителен външен вид.
Мога ли да избера ориентацията за моя каталог със спирала, така че подвързването да не е по дългата, а по късата страна на страницата?
Разбира се. При онлайн поръчка в нашата печатница за многостранични продукти, подвързани със спирала, Вие посочвате от коя страна (дълга или къса) трябва да направите подвързването на листа ъс спирала. За формати А6, А5, А4 са налични и двете опции за ориентация - хоризонтална (пейзаж) и вертикална (портрет). За формат A3 е налична само хоризонтална (пейзажна) ориентация на многостраничния продукт със спирала.
Възможно ли е корицата на каталога да бъде по-плътна, например 450 g/m²?
За отпечатване на корицата на многостраничен продукт не е възможно да изберете хартия, по-плътна от 350 g/m². За корицата на Вашия каталог по желание можете да изберете дизайнерски картон от няколко предлагани варианта или ламинация на корицата.
Мога ли да отпечатам рекламна брошура със страници, по-плътни от 170 g/m² хартия?
Разбира се. В опциите за поръчка на многостранични продукти със спирала можете да изберете няколко вида хартия с различен грамаж за печат на страници. Можете да изберете по-плътна хартия за печат (например за брошура или меню) или по-лека хартия за печат на бележници, тетрадки или дипломна работа.
Всички въпроси →