Меню подвързано със спирала

Характеристики на меню подвързано със спирала

Размери на меню: - А6 – 105х148 мм
- А5 – 148х210 мм
- А4 – 210х297 мм
- А3 – 297х420 мм
Хартия за вътрешно тяло: матово покритие 170 г/м²
Хартия за корица: матово покритие 350 г/м²
Тип печат: дигитален
Цветност: пълноцветен дигитален печат
Ориентация: - за формат А6 – вертикална (скрепване по дългата страна)
- за формат А6 – хоризонтална (скрепване по късата страна)
- за формат А5 – вертикална (скрепване по дългата страна)
- за формат А5 – хоризонтална (скрепване по късата страна)
- за формат А4 – вертикална (скрепване по дългата страна)
- за формат А4 – хоризонтална (скрепване по късата страна)
- за формат А3 – хоризонтална (скрепване по късата страна)
Тиражът се задава индивидуално: минимален тираж – 1 бр. След това можете да увеличите броя на единиците със стъпка от 1 бр.
Време за изработка: до 50 бр. – 2 работни дни,
повече от 50 бр. – 3 работни дни
Минимален брой страници (включително корицата): 8 страници
Максимален брой страници (включително корицата): 40 страници
Стъпка за увеличаване на страниците: ±2 страници

Цена меню на меню подвързано със спирала

Формат Тираж Цена за 1 бр. + 2 стр. Време за изработка
A6 5 бр. 6,92 лв. 0.06 2 работни дни
100 бр. 3,69 лв. 0.03 3 работни дни
A5 5 бр. 7,91 лв. 0.12 2 работни дни
100 бр. 4,22 лв. 0.06 3 работни дни
A4 5 бр. 12,14 лв. 0.24 2 работни дни
100 бр. 6,47 лв. 0.13 3 работни дни
A3 5 бр. 16,85 лв. 0.48 2 работни дни
100 бр. 8,98 лв. 0.26 3 работни дни

Меню със спирала

Менюто със спирала е първокласна опция за меню, която изглежда скъпа и изискана. Такова меню представя Вашата кухня, Вашия стил, Вашето ниво, Вашето отношение към клиента. Затова често всички основни ястия, напитки и десерти се представят под формата на папка – меню със спирала.

Всяко меню, направено под формата на папка с твърда корица, изглежда солидно и представително. Менюто със спирала има голямо предимство пред тях. Благодарение на това закрепване можете лесно да смените, ако е необходимо, не цялото съдържание на менюто, а само отделни листове или корицата. Това е много удобно, ако трябва да добавите сезонни ястия/напитки/десерти към основното меню. Или имате нова линия ястия, стилът на сервиране на някои отделни артикули се е променил, или просто някои листове са повредени. Поръчвайки отделни листове за вътрешното тяло, можете бързо и лесно да актуализирате менюто със спирала за кафенета/ресторанти.

Онлайн печатница Vizitka.com® отпечатва подвързани менюта евтино, бързо и качествено. По подразбиране за вътрешен блок (страници) се използва хартия с покритие с плътност 170 г/м² , а за корицата – хартия с покритие с плътност 170 г/м². По желание клиентът може да избере друг материал за страниците за своето меню на пружината: дизайнерски картон или синтетична хартия. По желание може да се избере друг материал за Вашето меню.

Освен това полагаме матова или гланцова ламинация, която има следните свойства:

 • устойчивост на драскане, деформация, разтягане и разкъсване;
 • устойчивост на влага и запазване на структурата и оригиналното качество на изображението при условия на висока влажност;
 • термична стабилност;
 • висококачествено възпроизвеждане на цветовете на отпечатаното изображение;
 • устойчивост на слънчева светлина;
 • гладкост, гланцов или матов ефект за атрактивно визуално и тактилно възприятие на продуктите.

Как да поръчам меню със спирала?

В онлайн печатница Vizitka.com® можете да поръчате онлайн пролетно меню. За да осигурим висококачествено оформление за печат, предлагаме три възможни начина.

 1. Можете да направите свое собствено пролетно оформление на менюто с нашия нов безплатен онлайн конструктор на менюта. Конструкторът съдържа много готови шаблони за менюта на пръстените, като редактирате всеки от които, можете да разработите свое собствено оформление. Дори без специални умения и познания, можете лесно да се справите с тази задача, като публикувате вашите снимки, текстове, използвате различни функции и инструменти. Техническите параметри на оформлението се контролират автоматично от дизайнера (натиснете синия бутон).
 2. Ако сте подготвили предварително оформление на меню със спирала, просто го качете на нашия уебсайт. Първо трябва да се запознаете с изискванията за оформления, представени в специалния раздел „Изисквания“ (натиснете зеления бутон).
 3. Индивидуален дизайн на меню със спирала може да бъде разработен за Вас от професионален дизайнер от нашата онлайн печатница. Съгласно Вашето задание той ще изготви оформление и ще Ви го представи за одобрение, но срещу заплащане (натиснете оранжевия бутон).

Доставяме менюта със спирала до Бургас, Варна, София, Добрич, Ямбол, Русе и всяко друго населено място в България.

Ние гарантираме 100% качество на произведеното меню подвързано със спирала. Ако е допуснат брак (при условие, че предоставеното оформление отговаря напълно на посочените изисквания), ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще възстановим парите.

Изисквания за оформлението на менюто със спирала

Изисквания за оформлението на менюто със спирала

Общи:

 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъпи от всички страни.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 8 мм до ръба на оформлението. И не по-близо от 15 мм от страната на закрепването към спиралата.
  • За нечетни страници – ляв отстъп
  • За четни страници – десен отстъп
 • Всички елементи извън линията на рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до ръба.
 • Размер на оформленията преди рязане, като се вземат предвид отстъпите:
  • А6 – 113х156 мм
  • А5 – 156х218 мм
  • А4 – 218х305 мм
  • А3 – 305х428 мм
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Цветовият модел е CMYK (CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI) профил).
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
  • Файлът може да бъде многостраничен.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.

Имена на файловете:

 • Файловете на блоковите страници се наименуват само според схемата: 001, 002, 003…, където нечетните страници са отдясно, а четните са отляво.

Ламиниране на корицата

За Вашето меню със спирала по желание може да поръчате ламиниране на корицата. Предлагат се следните ламиниращи фолиа за избор: гланцово, матово и меко на допир (кадифе). Гланцовото ламиниране придава блясък, но върху него ясно се виждат пръстови отпечатъци и микродраскотини; матовото ламиниране не блести, но върху него почти не се забелязват микродраскотини и отпечатъци; Мекото фолио е приятно на допир.

Ламинация на страници

Клиентът може да избере вида на ламиниращото фолио за ламинация на страници: матово, гланцово, софт тъч (кадифе). Гланцовата ламинация придава блясък и прави цветовете по-ярки и по-контрастни, матовата ламинация не блести, прави цветовете малко приглушени, но пръстовите отпечатъци и микродраскотините са по-малко забележими върху него. Мекото на допир фолио, наричано още кадифе, в допълнение към защитните свойства, придава приятно тактилно усещане.

Избор на хартия за корицата

Ако не сте доволни от хартията по подразбиране за печат на корицата, можете да изберете дизайнерски картон от предложените опции.

Избор на хартия за вътрешно тяло

При поръчка на страници от Вашето меню за печат имате избор от различни видове хартия с различен грамаж.

Въпроси – отговори

Колко здрава е спиралата?
Металната спирала, използвана от нашата печатница за подвързване на менюта е много качествена и надеждна. Следователно Вашият продукт ще има здраво закрепване, чиято връзка няма да се счупи, напука и в същото време ще бъде ще бъде представителен.
Необходимо ли е да се ламинира корицата на менюто със спирала, ако се печата на дебела хартия?
Изборът да ламинирате или не зависи от Вас. Затова ламинацията както на листове, така и на корици се дава като допълнителна опция за поръчка. Имайте предвид, че ламиниращото фолио създава допълнителен защитен слой, който ще направи Вашето меню по-трайно. Ламинирането на корицата предотвратява евентуални гънки, предпазва от влага и слънце. Ламинирането на страници е особено важно за продукти като менюта. В допълнение, ламинирането придава на продукта по-солиден представителен външен вид.
Мога ли да избера ориентацията за моето меню със спирала, така че подвързването да не е по дългата, а по късата страна на страницата?
Разбира се. При онлайн поръчка в нашата печатница за меню подвързано със спирала Вие посочвате от коя страна (дълга или къса) желаете да закрепите листите със спирала. За формати А6, А5, А4 са налични и двете опции за ориентация – хоризонтална (пейзаж) и вертикална (портрет). За формат A3 е налична само хоризонтална (пейзажна) ориентация на многостраничния продукт върху пружината.
Възможно ли е корицата на каталога да бъде по-тежка, например 450 г/м²?
Не можете да изберете хартия, по-плътна от 350 г/м² за печат на корицата на менюто. За корицата на Вашия каталог по желание можете да изберете дизайнерски картон от няколко предлагани варианта или ламиниране на корицата.
Мога ли да отпечатам вътрешното тяло на страници, с хартия по по-плътна от 170 г/м² хартия?
Разбира се. В опциите за поръчка на пролетното меню можете да изберете няколко вида хартия с различен грамаж за печат на страници.
Всички въпроси →

Гаранция – 100%

Ние гарантираме съответствието на готовия продукт с вашето оформление в рамките на прила­га­ните технологии. Ако бъде от­крит дефект, ние ще отпечатаме поръчката или ще Ви възста­но­вим парите.

Плащане

Плащане в брой при получаване на почъчката в нашия офис или на куриера, при получаване на поръчката. Ще издадем фактура за плащане по банков път.

Доставка

Поръчките се доставят до всяка точка на България с куриерска фирма Спиди. Изберете офис или доставка до личен адрес.

Онлайн поддръжка

Специалистите за обслужване на клиенти са на Ваше раз­по­ло­же­ние от 08:30 до 17:30 ч. в дел­нич­ни­те дни. Използвайте за ко­му­ни­кация: телефон, чат, форма за контакт, имейл.