Картини върху канава

Спецификации на печат върху платно (канава)

Размер: произволен размер
Материали: - Естествено памучно матово платно 340 г/м²
- Дървена подрамка с дебелина 18 или 22 мм в зависимост от размера на канавата
Тип печат: пълноцветен мастиленоструен UV печат за външна и вътрешна употреба, устойчив на драскане, избледняване и атмосферни влияния.
Допустимо отклонение от размера на готовото изделие: ±3 мм
Тираж: на парче от 1 бр.
Време за изработка: 3 работни дни

Цена за печат върху канава

Размер Цена Време за изработка:
30x40 см 28,80 лв. 3 работни дни
40x60 см 50,40 лв. 3 работни дни
50x70 см 63,00 лв. 3 работни дни
60x90 см 81,00 лв. 3 работни дни
100x100 см 120,00 лв. 3 работни дни

Печать на канава

Печатът върху платно е модерна печатна услуга. Можете да отпечатате всичко върху платно: авто портрет или портрет на Вашите близки, репродукции на картини, снимки на известни хора или Ваши идоли, красиви пейзажни снимки, градски картини или изображения на архитектурни паметници, снимки на тема космос или абстрактни картини.

Благодарение на използвания материал, който имитира художествената тъкан, Вашата картина на канава ще изглежда достойно и ефектно. Отпечатването на снимки върху платно често се поръчва като подарък: портрет върху платно за герой на деня, детски портрет за рожден ден, фото платно за годишнина от сватбата – такъв подарък със сигурност ще зарадва и зарадва. Можете също така да поръчате фотоколаж върху платно от любимите си снимки и той ще изпълни домашната Ви обстановка с приятни спомени и положителни емоции.

Онлайн печатница Vizitka.com® произвежда фото платна евтино, бързо и качествено. Печатът върху канава се извършва на модерно оборудване с пълноцветен, широкоформатен UV печат, устойчив на драскане и избледняване. Като материал използваме естествено памучно платно със специално покритие, което осигурява лъскав блясък, отлична чистота и цветопредаване. UV мастиленоструйният печат създава ярко, контрастно, почти фотографско изображение, докато UV мастилата са безопасни за използване на закрито и нямат специфична миризма.

Размерите на платната могат да бъдат произволни, тираж – от 1 бр. Издаваме на клиента готово платно опънато върху дървена подрамка. Подобно разтягане позволява картината върху канава да изглежда като завършен продукт дори без рамка. Благодарение на здравината на памучното платно, което използваме, когато е опънато на подрамка, картината върху платното не се къса, не увисва и не се разтяга.

Как да поръчам канава?

В онлайн печатница Vizitka.com® можете да поръчате печат върху канаваца. Всички действия за извършване на онлайн поръчка могат да бъдат извършени директно на нашия уебсайт, без да напускате дома или офиса си. За да може Вашата картина върху платно да Ви радва с безупречно висококачествено изображение за дълго време, трябва да осигурите висококачествено оформление. Предлагаме три възможни начина.

 1. Нашият уебсайт съдържа уникален онлайн дизайнер на платна, съдържащ готови шаблони на платна за снимки. Като редактирате всеки шаблон, който харесвате, с помощта на различни инструменти, можете сами и безплатно да направите оформление за канава. Техническите параметри на самото оформление се контролират автоматично (натискане на синия бутон).
 2. Ако сте подготвили предварително оформление на картина върху платно в която и да е дизайнерска програма, просто го качете на нашия уебсайт. Първо, прочетете изискванията за оформления, които са изложени в специалния раздел „Изисквания“ (натиснете зеления бутон).
 3. Можете да поръчате разработването на дизайн на фото платно от професионален дизайнер на нашата онлайн печатница. Съгласно Вашето задание, той бързо ще разработи висококачествено оформление на платно и ще Ви го изпрати за одобрение (натиснете оранжевия бутон).

Доставяме фото платна до Бургас, Варна, София, Добрич, Ямбол, Русе и всяко друго населено място в България.

Даваме 100% гаранция за качеството на фото платната. Ако се допусне дефект по време на производството на платна (при условие, че предоставеното оформление напълно отговаря на посочените изисквания), тогава ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще възстановим парите.

Изисквания за оформление на платното

Изисквания за оформление на платното
 • Размерите на пформленията трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъпи за опъване върху подрамката по 40 мм от всяка страна.
 • Препоръчва се важни елементи от оформлението да се поставят не по-близо от 10 мм до линията на сгъване на подрамката или 50 мм от ръба на оформлението.
 • Всички елементи извън линията за подгъви (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до ръба.
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителна способност на файла: 150 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
  • Всички снимки трябва да бъдат вградени във файла.
  • Растерните изображения да не съдържат компресия.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • LZW компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.

Закрепване

Канавата може да бъде оборудвана със специална закачалка за поставяне на стената.

Въпроси – отговори

Искам да отпечатам канава с красив сюжет, за да украся стаята, но не разполагам с хубави снимки. Какво да правя?
Нашият конструктор има възможност да търси снимки в огромна база данни със снимки, съдържаща висококачествени изображения, достатъчни за висококачествен фотопечат. Можете да въведете ключова дума в лентата за търсене и ще ви бъде представен списък с изображения, които отговарят на Вашата заявка.
Всичко, което трябва да направите, е да щракнете върху изображението, което харесвате, и да го качите, за да го използвате във Вашето оформление.
Много е важно всички тези изображения да могат да се използват абсолютно безплатно по законен начин за създаване на Вашите оформления!
Възможно ли е да закупите рамка или подаръчна кутия, която да съответства на платното в нашия размер?
Не. Ние не комплектоваме канавите с подаръчни опаковки или рамки. За това има специализирани магазини или работилници за рамки. Опъваме платното на подрамка, което му осигурява напълно завършен вид, готов за експониране.
Избледняват ли цветовете на канавата с времето?
Не, ние използваме най-модерните материали и оборудване за изработване на картини върху платно. Използваният от нас мастилено-струен, широкоформатен UV печат е устойчив на надраскване и избледняване, тъй като се използват UV-втвърдяващи се мастила, които под въздействието на ултравиолетовото лъчение се втвърдяват (фотополимеризират), образувайки здрав филм върху отпечатания материал. Това мастило е проектирано и безопасно за домашна употреба и няма специфична миризма.
Извършвате ли опъване върху подрамка?
Да, изработваме фото платна с опъване върху подрамка. Опъването включва загръщане на платното към подрамката, тоест изображението отива (продължава) до краищата, а скобите за закрепване са от обратната страна и остават невидими. Този метод позволява картината върху платно да съществува самостоятелно, без да бъде рамкирана. Опънатото върху рамката фото платно вече е готово за експониране. Изображението хармонично преминава към края на подрамката, общият изглед на картината става пълен.
Как да се грижим за картината?
 • В помещението, където ще бъде разположено платното, резките и чести промени във влажността и температурата са нежелателни.
 • Не поставяйте фотоплатното на пряка слънчева светлина, близо до лампи с нажежаема жичка или нагреватели.
 • По-добре е да отстраните праха от картината със специална четка или суха мека кърпа.
Какво качество трябва да бъде една снимка за печат върху канаваца?
Първо трябва поне визуално да оцените качеството на снимката – острота (sharpness), цвят (не забравяйте, че при отпечатване ще бъде малко по-тъмно, отколкото на екрана). Трябва да се има предвид, че колкото по-остра е снимката, толкова по-остро ще бъде изображението върху платното, тъй като при отпечатване върху текстурата на материала остротата е донякъде намалена.
Също така ще бъде добре, ако физическият размер на снимката (в см) поне приблизително съответства на желания размер на платното или да е с много добра резолюция. Тоест, когато избирате размер на платното, препоръчително е да се съсредоточите върху размера на съществуващата снимка. Тъй като качеството на изображението ще се влоши при мащабиране (уголемяване), остротата на детайлите ще бъде намалена. Същото може да се случи и при силно намаляване на изображението, малките детайли могат да бъдат "загубени".
Всички въпроси →