Характеристики на грамоти

Размери на готови грамоти: - А6 – 105х148 мм (±1 мм)
- А5 – 148х210 мм (±1 мм)
- А4 – 210х297 мм (±1 мм)
- А3 – 297х420 мм (±1 мм)
Материали: гланцова хартия с покритие по подразбиране 300 г/м²
Тип печат: пълноцветен дигитален печат
Брой страни едностранно и двустранно
Ориентация: вертикална/хоризонтална
Тираж: от 10 бр. (стъпка +1)
Време за изработка: 1 работен ден

Цена на грамоти

Тип Тираж Цена Време за изготовяне
А6 10 броя 6,50 лв. 1 работен ден
50 броя 24,38 лв. 1 работен ден
А5 10 броя 11,00 лв. 1 работен ден
50 броя 41,25 лв. 1 работен ден
А4 10 броя 21,00 лв. 1 работен ден
50 броя 78,75 лв. 1 работен ден
А3 10 броя 39,50 лв. 1 работен ден
50 броя 148,13 лв. 1 работен ден

Грамоти

Грамотите и дипломите са първокласни печатни продукти. Печатът на грамотите е необходим за представяне за постигнати успехи, отлични резултати и високи постижения в обучението, работата, спорта, творчеството. Връчването на грамоти и дипломи е задължителна част от корпоративни тържества, отчетни конференции, спортни събития, края на учебната година и др. Получаването на такива наградни документи повишава самочувствието на служител или спортист, мотивира и стимулира за постигане на нови резултати, повишава лоялността на служителите и предизвиква приятни емоции.

Грамотите и дипломите са повод за гордост и със сигурност ще заемат своето достойно място в офиса или дома. Затова както дизайнът, така и изработката на тези продукти трябва да са на високо ниво.

Онлайн печатницата отпечатва грамоти и дипломи евтино, бързо и качествено. Дипломите се изработват чрез пълноцветен дигитален едностранен или двустранен печат върху покрита гланцирана хартия с плътност 300 г/м². По желание клиентът може да избере още по-плътна хартия или дизайнерски картон при поръчка на грамоти и дипломи.

Размерът на грамотите се определя от избрания формат:

 • А6 – 105х148 мм (±1 мм)
 • А5 – 148х210 мм (±1 мм)
 • А4 – 210х297 мм (±1 мм)
 • А3 – 297х420 мм (±1 мм).

Ориентацията на грамотите и дипломите може да бъде вертикална или хоризонтална, тираж – от 10 броя, време за изработка – 1 работен ден.

Предлагаме изработка на персонализирани (поименни) грамоти и грамоти. Освен това можете лесно да подготвите данни за персонализиране сами в уникален онлайн конструктор на нашия уебсайт.

Как да поръчам печат на грамоти?

В нашата онлайн печатница можете да поръчате грамоти онлайн. За да направите онлайн поръчка, ще трябва да предоставите висококачествено оформление на грамотата за печат. Има три възможни начина да направите това.

 1. На нашия уебсайт можете сами и безплатно да направите оформление на грамотата, като използвате нашия онлайн дизайнер. Конструкторът съдържа готови шаблони за дипломи и много възможности за творчество. След като изберете този шаблон на сертификат, който харесвате, можете да поставите Вашите изображения, да вмъкнете желания текст, като използвате различни фонове, шрифтове, рамки и други инструменти. Характеристиките на самото оформление се контролират автоматично (натискане на синия бутон).
 2. Ако вече имате готово оформление на диплома, можете да го качите на нашия уебсайт, като можете да използвате и предоставения шаблон. Моля, прочетете изискванията за оформления, които са посочени в специален раздел. Съответствието на готовото оформление с изискванията е необходимо, за да се избегнат грешки и неточности при печат (натиснете зеления бутон).
 3. Можете да поръчате разработването на личен дизайн на дипломи от професионален дизайнер на нашата онлайн печатница. Съгласно Вашето задание той ще изготви оформление и ще го изпрати за одобрение по имейл (натиснете оранжевия бутон).

Доставяме грамоти до Варна, Бургас, София, Пловдив, Плевен, Обзор и всеки друг град в България. Ние гарантираме 100% качество на грамотите. Ако се установи брак (при пълно съответствие на предоставеното оформление с техническите изисквания), тогава ще повторим поръчката за наша сметка или ще възстановим парите.

Изисквания към оформлението на грамотите

Изисквания към оформлението на грамотите
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъп (bleed) от всяка страна от 2 мм.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите.
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до края
 • Размер на оформленията на грамоти преди рязане, като се вземат предвид и отстъпите:
  • А6 – 109х152 мм
  • А5 – 152х214 мм
  • А4 – 214х301 мм
  • А3 – 301х424 мм
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
  За оформления с имитация на топъл печат, файлът се приема само в PDF формат.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия.
  Не се приемат за оформления с имитация на топъл печат
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.
  Не се приемат за оформления с имитация на топъл печат

Особенности в изготвянето на оформления със селективен лак и щамповане на фолио

 • Оформленията за имитацията на топъл печат трябва да бъдат подготвени във векторен софтуер Adobe Illustrator или Corel Draw.
 • Файловете не трябва да съдържат прозрачност.
 • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Елементите за имитация на топъл печат трябва да се поставят на отделен слой върху изображението за печат.
 • За имитацията на топъл печат, в зависимост от цвета на фолиото, в оформлението трябва да се създаде спот цвят (Spot color) със съответното име и задължително използване на атрибута OVERPRINT (fill overlay).
  • За златно фолио – цвят (C-0 M-0 Y-100 K-0) с името "Gold"
  • За сребърно фолио – цвят (C-0 M-0 Y-0 K-20) с името "Silver"
 • Елементите а имитация на топъл печат не трябва да се дублират в основното изображение, т.к под тях трябва да има само фон.

Готовото оформление се запазва задължително в PDF формат!

Шаблон за грамота А6 (*.ai)

Шаблон за грамота А6 (*.psd)

Шаблон за грамота А5 (*.ai)

Шаблон за грамота А5 (*.psd)

Шаблон за грамота А4 (*.ai)

Шаблон за грамота А4 (*.psd)

Шаблон за грамота А3 (*.ai)

Шаблон за грамота А3 (*.psd)

Избор на материал

При поръчка на грамоти и дипломи можете да изберете по-плътна хартия или дизайнерски картон.

Ламинация

Можете да поръчате матова, гланцова или кадифена ламинация за Вашите грамоти. Освен това ламинацията може да бъде както тънка, така и плътна. Ламинацията ще направи грамотите блестящи, плътни, представителни и издръжливи.

Персонализация

Позволява Ви да отпечатате персонални грамоти и дипломи. Нашият конструктор предоставя лесен и ясен начин да подготвите сами данни за персонализиране.

Имитация на топъл печат

Имитацията на топъл печат се осъществява с полагане на цветно фолио (златно, сребристо). Този ефект изглежда много красиво в дизайна на грамоти и и дипломи.

Популярни шаблони за дипломи

Въпроси – отговори

Как да подготвя списък за персонализиране?
Списъкът е форматиран като таблица (.xls или .ods), където всяка колона съответства на една променлива (пълно име, номер и т.н.), а редовете на съответната колона съдържат набор от тези променливи. Ако имате нужда от последователно номериране, можете просто да предоставите диапазон от числа.
Мога ли да използвам златен печат?
Не. Но предлагаме опцията „Имитация на топъл печат“. С този ефект можете да подчертавате елементи от текст или изображение с помощта на цветно метално фолио (златисто, сребристо). Освен това можете лесно да приложите тази функция сами, когато създавате оформление в нашия конструктор.
Не разбирам как да подготвя базовите данни за персонализация, можете ли да подготвите сами персонализацията, както Ви трябва? Предоставям информацията в копиран вид.
Не, ние не изготвяме персонализацията вместо клиенти. Но създадохме уникален онлайн конструктор, в който е доста ясно и лесно можете сами да персонализирате печатни продукти, без да създавате база данни.
Има ли дизайнерски картон?
Да. По желание клиентът може да избере материал за печат на своите грамоти или дипломи. Можете да избирате между хартия с по-висока плътност от стандартната или няколко вида дизайнерски картон.
Ще пише ли химикалът добре и ще се търка ли печатът върху Вашата хартия? Това зависи от избраната хартия, опциите и плътността на печат.
В повечето случаи се пише добре с химикал върху грамотите. Трудности могат да възникнат при полагане на лъскава или плътна ламинация.
Също така може да се печата върху дизайнерски картон (с изключение на метализирани видове картон). Грамота или диплома, покрита с ламиниращо фолио, не може да бъде подпечатана, т.к. мастилото от печата ще се размаже върху ламинацията.
Всички въпроси →