Технические характеристики фото плакати

Размери на готови плакати: А4 – 210х297 мм (±1 мм)
А3 – 297х420 мм (±1 мм)
А2 – 420х594 мм (±1 мм)
А1 – 594х841 мм (±1 мм)
А0 – 841х1189 мм (±1 мм)
Материал за формат А4 и А3: хартия с гланцово покритие и плътност 250 г/м²
Материал для форматов А2-А0: плакатна хартия с матово покритие и плътност 150 г/м²
Тип печат: формат А4 и А3: пълноцветен дигитален печат
формат А2–А0: пълноцветен широкоформатен екосолвентен печат
Брой страни: едностранни
Ориентация: вертикална/хоризонтална
Тираж: от 1 бр.
Време за изработка: 2 работни дни

Цена фото плакати

Формат Цена Време за изработка
А4 (210х297 мм) 9,90 лв. 2 работни дни
А3 (297х420 мм) 12,90 лв. 2 работни дни
А2 (420х594 мм) 19,90 лв. 2 работни дни
А1 (594х841 мм) 24,90 лв. 2 работни дни
А0 (841х1189 мм) 29,90 лв. 2 работни дни

Фото плакати

Фото плакатите са печатни продукти, спадащи към категорията интериорен печат. Предназначени са за поставяне както в жилищни, така и в обществени помещения (фоайета на хотели, зали на ресторанти и кафенета, офиси, приемни, салони и др.), за да създадат определен стил, атмосфера и настроение.

За разлика от плакатите и афишите, които се печатат с рекламна и информационна цел, фото плакатите изпълняват декоративна и дори естетическа функция. Затова все по-често, се използва с обозначението „фото плакат“, но се използват и понятия като „плакатни картини“, „интериорни картини“.

Фото плакатите на стената могат да бъдат направени в различни стилове, жанрове и да имат разнообразна тематика. Всички фото плакати имат едно общо нещо – това е много висококачествено отпечатано изображение, което човек ще разгледа внимателно отблизо. Използването на съвременни цифрови технологии ви позволява да създавате много висококачествени, красиви, оригинални или дори необичайни, абстрактни изображения. Това могат да бъдат полиграфски репликирани произведения на изкуството; градски пейзажи; картини от природата; портрети на известни личности, направени в необичаен стил; герои от популярни сериали и книги; фотоколажи. В същото време фото плакатите имат доста достъпни цени в сравнение с копията и репродукциите на картини. Това може да обясни и широкото им използване в дизайна на индивидуални и обществени интериори.

Сред фото плакатите за интериора има няколко вида. Най-популярни са фото плакатите, направени въз основа на снимки. Можете да поръчате фото плакат от лични снимки под формата на фотоколаж или фотопортрет, за да направите необичаен подарък за роднини или приятели, за да запазите незабравими прекрасни моменти.

Също така, интериорните картини могат да бъдат тематични (с изгледи на градове, архитектурни паметници, природни красоти), авторски или черно-бели. Черно-белите плакати, или наричани още ретро, ​​са доста популярни сред клиентите.

Онлайн печатница Vizitka.com® изработва фото плакати бързо, качествено и евтино. Фото плакатите се отпечатват с висококачествени материали на модерно оборудване, което води до почти фотографско изображение. Размерът на плаката се определя от избрания формат:

 • А4 – 210х297 мм (±1 мм)
 • А3 – 297х420 мм (±1 мм)
 • А2 – 420х594 мм (±1 мм)
 • А1 – 594х841 мм (±1 мм)
 • А0 – 841х1189 мм (±1 мм).

Форматите А4 и А3 се отпечатват чрез пълноцветен дигитален печат върху гланцирана хартия с покритие с плътност 250 г/м². Големите плакати във формати А2-А0 се изработват чрез пълноцветен широкоформатен екосолвентен печат върху матова плакатна хартия с плътност 150 г/м².

В резултат на прилагането на тази модерна технология получаваме много ясно, богато, трайно изображение! Като се има предвид, че плакатите се поставят в жилищни помещения, важно е екосолвентният печат да използва специални, безопасни мастила без мирис.

Предлагаме, като допълнителна опция, да покриете плаката с ламиниращо фолио – изображението ще стане по-устойчиво на външни негативни влияния и ще ви даде положителни емоции за дълго време. Но точно това е основната цел на използването на плакати в интериора!

Как да поръчам плакати?

Можете да поръчате фото плакати в онлайн печатница Vizitka.com®. Всички действия за извършване на онлайн поръчка могат да бъдат извършени на нашия уебсайт, без да напускате Вашия дом или офис. За да създадете висококачествен фото плакат, трябва да осигурите висококачествено оформление. Предлагаме три възможни начина:

 1. Направете оформление на плакат сами и безплатно, като използвате онлайн дизайнера на нашия уебсайт. Конструкторът съдържа готови шаблони за плакати. Въз основа на всеки шаблон, който харесате, можете да направите свой собствен плакат. Поставете вашето изображение, редактирайте го с помощта на инструментите за проектиране и параметрите на самото оформление ще се управляват автоматично (натиснете синия бутон).
 2. Ако вече имате готово оформление за фото плакат, качете го на нашия уебсайт. Проверете дали оформлението отговаря на всички изисквания, които можете да прочетете в специалния раздел „Изисквания“ (натиснете зеления бутон).
 3. Оформлението на плаката може да бъде разработено от професионален дизайнер на нашата печатница по ваша поръчка. След като получи заданието от Вас, той бързо и качествено ще разработи дизайна на плаката и ще Ви го предостави за одобрение (натиснете оранжевия бутон).

Доставяме фото плакати до Варна, Бургас, София, Пловдив, Плевен, Обзор и всяко друго населено място в България.

Ние гарантираме 100% качество на отпечатаните плакати. Ако се допусне дефект по време на производството (в зависимост от качеството на предоставеното оформление), тогава ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще възстановим парите.

Изисквания към оформлението на фотоплакат

Изисквания към оформлението на фотоплакат
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъпи от всяка страна от 2 мм.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид надвесите.
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до ръба.
 • Размер на оформелнието преди рязане, като се вземат предвид отстъпите:
  • А4 – 214х301 мм
  • А3 – 301х424 мм
  • А2 – 424х598 мм
  • А1 – 598х845 мм
  • А0 – 845х1191 мм
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла за формати A4 и A3 трябва да бъде 300 dpi.
 • Разделителната способност на файла за формати A2-A0 трябва да бъде 150 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.

Ламинация

За вашия фото плакат по избор можете да изберете матово или гланцово ламиниращо фолио. Ламинацията ще даде на плаката по-представителен вид и издръжливост. При избор на тази опция времето за изработка се удължава с 1 работен ден.

Въпроси – отговори

Отпечатвате ли фото плакати на фотохартия?
Печатаме фото плакати А4 и А3 на гланцова хартия с покритие с плътност 250 г/м². За формати от А2 и по-големи се използва специална висококачествена матова плакатна хартия с плътност 150 г/м².
Покривате ли плакати и фотоплакати със специален лак?
Не, с лак се покриват плакатите, отпечатани на специално платно. Ние печатаме плакати на специална плакатна хартия и за да увеличим защитните свойстлагане на лъскаво или матово ламиниращо фолио.
Как се опаковат фото плакатите при изпращане по пощата? Ще се повредят ли при транспортиране?
Когато изпращаме готови плакати по пощата, ние ги опаковаме в картонена тръба (тубус) за транспортиране или велпапе.
Какво означава плакати с авторски права?
Плакати, изработени въз основа на авторски снимки или изображения с посочено авторство, се наричат ​​авторски. Освен това авторите могат специално да ограничат възможния брой произведени плакати, за да увеличат цената и уникалността им.
Всички въпроси →