Характеристики на етикета

Видове етикети: 1) етикети с произволни размери
Хартия: По подразбиране се използва матова хартия с плътност 250 г/м²
Тип печат: дигитален
Цветност: пълноцветен едно- или двустранен печат
Диаметър на отвор: 5,5 мм
Тираж: определя се броя на комплектите от по 50 бр.
Време за изработка: 2 работни дни; за тиражи от 500 бр. – 3 работни дни

Цена на етикети

Размер Тип Тираж Цена Време за изработка
55х55 мм едностранни 50 бр. 8,28 лв. 2 работни дни
500 бр. 36,23 лв. 3 работни дни
50х90 мм едностранни 50 бр. 10,35 лв. 2 работни дни
500 бр. 47,82 лв. 3 работни дни
50х180 мм едностранни 50 бр. 13,80 лв. 2 работни дни
500 бр. 86,25 лв. 3 работни дни

Етикети

Етикетите са печатни продукти, които са пряко свързани с продукта и производителя; това е хартиен или картонен етикет, който не се залепва върху продукт или оборудване, а се закача.

Етикетът на продукта предава на потребителя цялата важна информация за самия продукт и неговия производител. Етикетите за дрехи, например, съдържат име, размер, цена, материал, данни на производителя, както и специални символи, които да Ви помогнат да се грижите правилно за съответната дреха. Етикетите за бижута винаги присъстват на всяко ново бижу, потвърждавайки неговото качество и стойност.

Етикетите за подаръци, особено тези за Нова година, и етикетите за ръчно изработени продукти са много популярни сред поръчките. Върху такъв етикет можете да отпечатате вашето лого или слоган, добри пожелания или поздравления. Отпечатването на оригинални етикети и висящи етикети позволява да привлечете вниманието към вашия продукт, да направите марката си разпознаваема. Затова разработването и отпечатването на индивидуални етикети за Вашите продукти е важен елемент в изграждането на имиджа на фирмата.

Онлайн печатницата отпечатва етикети евтино, бързо и ефективно. Изработваме етикети тагове с прегъване и етикети с всякакви размери. Също така, като използвате допълнителни опции, можете да поръчате заобляне на острите ъгли и плотерно рязане на Вашите етикети.

За производството на етикети по подразбиране се използва матова хартия с покритие с плътност 250 г/м². Клиентът може да избере по-плътна хартия или дизайнерски картон, както и ламинация на хартиените етикети, което ще ги направи по-плътни и представителни.

За да създадете етикети за изображения на скъпи или ексклузивни продукти, можете да използвате ефекта на имитацията на топъл печат. Той ще Ви помогне да подчертаете важни елементи от Вашите изображения и ще накара етикетите Ви да се открояват.

Как да поръчам етикети?

В нашата печатница можете да поръчате печат на етикети онлайн. Трябва да предоставите висококачествено оформление на етикета за печат по един от трите възможни начина.

 1. Можете сами да направите оформление на етикет с помощта на онлайн дизайнера на нашия уебсайт. Нашият уникален конструктор предлага готови шаблони за етикети и много възможности за редактирането им. Изберете подходящ шаблон за таг, поставете Вашите изображения, текст, използвайте различни инструменти за дизайн Техническите параметри на оформлението се контролират автоматично (натиснете синия бутон).
 2. Ако вече имате готово оформление на етикет, трябва само да го качите на нашия уебсайт. Оформлението се проверява автоматично за съответствие с всички изисквания за оформления. Това е необходимо, за да се избегне брак и неточности при печата. Можете да се запознаете с изискванията в специалния раздел „Изисквания“ (натиснете зеления бутон).
 3. Можете да поръчате дизайн на етикети за Вашите продукти на професионален дизайнер от нашата печатница. Той ще подготви оформлението в кратки срокове и ще Ви го изпрати за одобрение по имейл (натиснете оранжевия бутон).

Доставяме готовите етикети до Варна, Бургас, София, Пловдив, Плевен, Обзор и всеки друг град в България.

Ние гарантираме 100% качество на произведените етикети. Ако откриете дефект (при условие, че предоставеното оформление отговаря напълно на посочените изисквания), тогава ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще възстановим парите.

Изисквания към дизайна на етикета

Изисквания към дизайна на етикета
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъп (bleed) от всяка страна от 2 мм.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите, както и 5 мм от ръба на отвора.
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до края.
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи, с изключение на оформления с къдраво изрязване. В този случай линията на рязане трябва да присъства в оформлението. Линията на рязане е посочена в оформлението като черен векторен контур (с дебелина 0,1 мм) или няколко криви, комбинирани в една група върху изображението за печат. Линията на рязане (за плотерно рязане) трябва да бъде с минимален възможен брой възли.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържат прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия.
  Не се приемат оформления за имитация на топъл печат и плотерно рязане
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.
  Не се приемат оформления за имитация на топъл печат и плотерно рязане

Особености на изготвяне на оформления:

 • за имитация на топъл печат
 • Оформления за отпечатване на тагове с имитация на топъл печат трябва да се изготвят във векторен софтуер Adobe Illustrator или Corel Draw.
 • Файловете не трябва да съдържат прозрачност.
 • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Елементите за имитация на топъл печат трябва да се поставят на отделен слой върху изображението за печат.
 • За имитация на топъл печат, в зависимост от цвета на фолиото, в оформлението трябва да се създаде спот цвят (Spot color) със съответното име и задължително използване на атрибута OVERPRINT (fill overlay).
  • За златно фолио – цвят (C-0 M-0 Y-100 K-0) с името "Gold"
  • За сребърно фолио – цвят (C-0 M-0 Y-0 K-20) с името "Silver"
 • Елементите за имитация на топъл печат не трябва да се дублират в основното изображение, т.е. под тях трябва да има само фон.

Готовото оформление се запазва строго в PDF формат!

Избор на материал

Клиентът може да избере хартия с различна плътност или дизайнерски картон за своите етикети.

Ламинация

Клиентът може да покрие етикетите с ламиниращо фолио. Има три вида фолио за избор: гланцово, матово и меко на допир-кадифе (ламинирането не е налично за дизайнерски картони).

Заобляне на ъгли

Можете да поръчате заоблени ъгли на правоъгълни етикети.

Плотерно рязане

Можете да поръчате етикети с всякаква форма, не само правоъгълни (плюс 1-2 дни към времето за изработка).

Имитация на топъл печат

В дизайна на етикети можете да използвате имитация на топъл печат, който благоприятно ще подчертае отделните детайли на печата. (плюс 2-3 дни към времето за производство.

Популярни шаблони за етикети

Въпроси – отговори

Мога ли да създам оформление на етикети в конструктора според моите индивидуални размери?
Да, можете. С помощта на онлайн дизайнера на нашия уебсайт можете сами да направите оформление на етикет, като етикетът може да има както произволни размери, така и произволни форми. Нашият уникален дизайнер предлага разнообразие от готови шаблони за етикети и различни инструменти за редактиране.
Възможно ли е да преместите дупката в квадратния етикет от ъгъла към средата?
Да, има такава възможност. Когато създавате оформление на етикет за печат, Вие посочвате местоположението, което искате за отвора. Освен това по желание можете да поръчате монтиране на капси върху дупките, което ще направи вашите етикети по-надеждни и представителни.
Имате ли низове за таговете? Могат ли етикетите да се отпечатват без отвори?
За съжаление не предлагаме въжета или шнурове за етикети, но разбира се можем да отпечатаме етикети без отвор.
Правите ли цветно фолиране на етикети?
В опциите за поръчка нашата печатница предлага имитация на топъл печат с полагане на цветно метално с в различни цветове (златисто, сребристо). Този ефект може да бъде приложен върху отделни елементи на изображение или текст.
Отпечатвате ли етикети върху дизайнерски картон?
Да, в опциите за поръчка можете да изберете както хартия с различна плътност от предлаганата по подразбиране, така и един от видовете дизайнерски картон за изработката на Вашите етикети тагове.
Всички въпроси →