Характеристики на билети

Размери на готови билети: - 100х50 мм (±1 мм)
- 140х70 мм (±1 мм)
- 200х60 мм (±1 мм)
Хартия: По подразбиране за производство се използва гланцова хартия с покритие от 130 g/m²
Тип печат: дигитален пълноцветен печат
Ориентация: вертикална/хоризонтална
Тип: едностранно/двустранно
Тираж: от 100 бр.
Време за изработка: 1 работен ден

Цена на билети

Размер Тираж Цена Време за изработка
100х50 мм 100 бр. 16,00 лв. 1 работен ден
1000 бр. 80,00 лв. 1 работен ден
140х70 мм 100 бр. 28,00 лв. 1 работен ден
1000 бр. 140,00 лв. 1 работен ден
200х60 мм 100 бр. 35,00 лв. 1 работен ден
1000 бр. 175,00 лв. 1 работен ден

Билети

Билетите са печатни продукти за контрол на достъпа до определено място. Разполагайки с билети, вход или покани, можете да стигнете до платено или затворено (с ограничен достъп) събитие.

Продажбата на билети може да приеме различни форми. Има прости билети, отпечатани на евтина хартия и съдържащи основна информация: дата, час, място на събитието и цена на билета. Може да има билети с номерация, указващи номера на реда и седалката, тоест с персонализация.

Също така билетите могат да се превърнат в оригинална покана за тематични партита, рождени дни, сватби, годишнини. Такива покани с изображения могат да бъдат отпечатани на по-дебела хартия или дори върху дизайнерски картон, могат да бъдат покрити с ламиниращо фолио.

Онлайн печатницата предлага печат на билети с перфорация, с номерация, бързо, качествено и евтино. За изработката по подразбиране се използва хартия с покритие с плътност 130 g/m², като в опциите за поръчка можете да изберете по-дебела хартия или дизайнерски картон. Можете също така да ламинирате вашите билети, което ще им придаде по-солиден вид и усещане. Предлагаме следните размери билети:

 • 100х50 мм (±1 мм)
 • 140х70 мм (±1 мм)
 • 200х60 мм (±1 мм).

Билетите се изработват чрез пълноцветен дигитален печат, както едностранен, така и двустранен. Могат да имат вертикална и хоризонтална ориентация.

Как да поръчам печат на билети?

В нашата онлайн печатница можете да поръчате онлайн печат на билети. На нашия уебсайт можете да предоставите оформление на билет по един от предложените начини.

 1. Можете да разработите оформление на билети, за да ги направите сами, като използвате нашия уникален онлайн дизайнер. Конструкторът съдържа шаблони за билети за печат, всеки от които можете да редактирате с помощта на инструменти за проектиране. Оформлението в нашия дазайнер не изисква от вас специални знания или умения, а всички технически параметри се контролират автоматично (натиснете синия бутон).
 2. Ако сте подготвили оформление на билет предварително, просто го качете на нашия уебсайт. Моля, имайте предвид, че Вашето готово оформление трябва да отговаря на всички изисквания за оформления, което ще помогне да се избегнат неточности и брак по време на печат (натиснете зеления бутон).
 3. Можете да поръчате разработването на дизайн на билети на наш професионален дизайнер. Той бързо ще изготви оформление в съответствие с Вашето задание и ще Ви го изпрати за одобрение (натиснете оранжевия бутон).

Ние ще доставим готови билети до Варна, Бургас, София, Пловдив, Плевен, Обзор и всяко друго населено място в България.

Даваме 100% гаранция за качеството на произведените билети. Ако се допусне печатен дефект, ние ще преработим тиража за наша сметка или ще върнем парите на клиента.

Изисквания за оформлението на билета

Изисквания за оформлението на билета
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъп (bleed) от всяка страна от 2 мм.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 mm до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите (bleeds).
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до ръба.
 • Размери на билети преди рязане, като се вземе предвид отстъпите (bleeds):
   • билети 100х50 мм – 104х54 мм
   • билети 140х70 мм – 144х74 мм
   • билети 200х60 мм – 204х64 мм
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи;
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI));
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формати не са разрешени.
  • Запазване с максимално качество без компресия/

Шаблон за билет 100х50 мм (*.ai)

Шаблон за билет 100х50 мм (*.psd)

Шаблон за билет 140х70 мм (*.ai)

Шаблон за билет 140х70 мм (*.psd)

Шаблон за билет 200х60 мм (*.ai)

Шаблон за билет 200х60 мм (*.psd)

Избор на материал

При поръчка на билети клиентът може да избере по-дебела хартия или дизайнерски картон.

Ламинация

(при избор на опция се добавя 1 работен ден към времето за изработка)
Билетите могат да бъдат покрити с ламиниращо фолио. Има три вида фолио за избор: лъскаво, матово и меко на допир, което прави продукта и приятен на допир. Тази опция не е налична за дизайнерски картони.

Персонализация

Персонализацията означава, че всеки билет може да бъде направен малко по-различен от останалите в тиража. Като правило се използва едно оформление, на което се променя определена информация – това може да бъде номерирането на самия билет или номерирането на мястото за сядане, можете също така да направите персонализирани билети, където имената на поканените ще се променят.

Популярни шаблони за билети

Въпроси – отговори

В какъв диапазон е възможно персонализация на билети (колко реда, колко места, наличие на отделни зони, балкони и т.н.)?
Можете да персонализирате билети във всеки необходим диапазон, за 100 или 1000 броя. На един билет можете да добавите номерация и редове и места, както и друга необходима информация. Желателно е да поставите променливи данни от едната страна.
Може ли да се отпечата допълнителна информация върху билета? Например реклама на гърба?
Нашата печатница отпечатва билети както едностранно, така и двустранно. А какво и от коя страна ще бъде отпечатано върху тях, клиентът решава и го посочва при изработката на билетите.
Има ли избор на хартия, по-тънка от стандартната?
Не, най-тънката хартия е 130 g/m², което е най-добрият вариант за производство на билети. Но по избор на клиента се предлага хартия с по-висока плътност и няколко вида дизайнерски картон.
Има ли място на билета, където може да се постави автограф? Върху специално ламиниращо фолио не може да се пише и разписва.
Ламинацията върху билета се използва само по желание на клиента – това е опция. Ако искате да предоставите място за автограф на билета (например билети за концерт на някой популярен изпълнител), трябва да оставите и да маркирате това място в самото оформление на етапа на разработване на дизайна на билета.
Колко дни ще отнеме допълнително отпечатването на билети с ламинация?
В зависимост от броя на поръчаните билети, времето за изработка може да се увеличи с 1-2 работни дни. В тираж над 1000 бр. ще са 2 работни дни.
Възможно ли е да се предвиди използването на различни опции за един тираж? Например част от билетите да са ламинирани, а част от тиража да бъде без ламиниране?
Не, няма такава възможност. Тиражът предполага използването на едно оформление и прилагането на избраните опции към целия тираж билети.
Всички въпроси →