Характеристики х-банер

Размери: - 60х160 см,
- 80х160 см
Вид печат: широкоформатен екосолвентен печат
Количество страни: едностранен печат
Ориентация: вертикална
Материал на платно: винил 440 г/м². В ъглите са монтирани метални капси за закрепване към конструкцията.
Материал на конструкцията: стоманена основа, поликарбонатни пръти, пластмасов централен монтаж, метални стойки за банери.
Габарити в монтиран вид: -Х-банер 60х160 см – 164 см (височина) х 62 см (ширина) х 56 см (дължина)
-Х-банер 80х160 см – 164 см (височина) х 82 см (ширина) х 56 см (дължина)
Допустимо отклонение в размера на готовия продукт (банерно платно): ±2 мм
Тираж: на парче, от 1 бр.
Време за изработка: 2 работни дни

Цена на Х-банер

Размер Цена на конструкция с банер Цена на банера без конструкция Време за изработка
60х160 см 129,00 лв. 39,00 лв. 2 работни дни
80х160 см 139,00 лв. 49,00 лв. 2 работни дни

Х-банер

Какво е X-банер? X-банер или, както често се нарича, „паяк банер“ е мобилен рекламен или информационен щанд. „Мобилен“ означава, че няма постоянно местоположение, но може да бъде инсталиран съвсем лесно на всяко желано място.

Устройство на конструкцията

X-банер (паяк) е конструкция, състояща се от основа и рамка, върху която е опънат самият банер. Основата се състои от три метални крака, свързани със стоманена скоба. Благодарение на резето, монтажът на конструкцията е значително опростен и също така сигурява нейната стабилност – резето предотвратява случайно сгъване на краката. Основата на стойката е изработена от стомана, което гарантира висока здравина и надеждност на конструкцията през целия период на експлоатация. Основата е боядисана в черно, повърхността е матирана, чиято текстура е „пясъчна“ – всичко това осигурява отличен външен вид на конструкцията дори при продължителна работа.

Рамката на конструкцията се състои от пръти (пръчки), закрепени напречно в централния държач. Тези горни пръти са направени от въглеродни влакна, така че са гъвкави и здрави, като по този начин се постига напрежение в информационнато платно.
Банерът е фиксиран върху рамката с метални крепежни елементи с резба и капачка - това осигурява сигурно фиксиране на платното.

X-банер (паяк) е много популярен и търсен мобилен дизайн. Неговата популярност се дължи на лекотата на работа, лесната инсталация, компактността (лесен за носене, когато е сгънат), ниската цена. Но най-важното е, че можете лесно да променяте дизайна на банерите, ако е необходимо.

Приложение на X-банер

X-банерът (паяк) се използва предимно за рекламни цели: по време на промоции, презентации, на изложения – на закрито, както и по време на различни промоции на открито.
Също така X-банерите се използват за агитация по време на предизборни кампании, за организиране на конференции и различни публични събития.
Благодарение на своята мобилност, X-банерът ще осигури най-добрата видимост и представяне на всяко събитие.

Самият банер за мобилния дизайн е изработен по метода на широкоформатен екосолвентен печат. Използваната материя е лят банер с плътност 440 г/м2.
Онлайн печатницата Vizitka.com® предлага следните размери за X-банери:

 • 60х160 см;
 • 80х160 см.

В ъглите на транспаранта са монтирани метални капси за закрепване на платното към конструкцията.
Срокът за изработка на Х-банера е два работни дни.

Как да поръчам X-банер (паяк)?

В нашата печатница можете много лесно да поръчате Х-банер (паяк) онлайн. За да направите поръчка е необходимо да предоставите оформление на самото информационно платно. Предлагаме три възможни начина.

 1. Можете да направите свое собствено оформление на банер с помощта на нашия онлайн дизайнер на банери. Изберете от готовите шаблони подходящ за Вашата цел, редактирайте шаблона на Х-банера с помощта на различни инструменти за проектиране, докато техническите параметри се контролират автоматично от дизайнера. Натиснете синия бутон, за да работите с дизайнера.
 2. Ако вече сте разработили оформление на банер в някоя от дизайнерските програми, просто го качете на нашия уебсайт. След като бъде качен, оформлението ще бъде проверено спрямо изискванията за оформление. В този случай натиснете зеления бутон.
 3. Дизайн на банер може да бъде поръчан на дизайнера на нашата печатница. Той бързо и качествено ще разработи оформление в съответствие с Вашето задание и ще Ви го изпрати за одобрение. Изберете оранжевия бутон.

Ще доставим Х-банер до Бургас, Варна, София, Добрич, Ямбол, Русе и всяко друго населено място в България.

Онлайн печатницата Vizitka.com® гарантира 100% качество на X-банера. Ако по време на производството на X-банера е допуснат брак, тогава ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще върнем парите на клиента.

Изисквания за оформление на X-банер

Изисквания за оформление на X-банер
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с остъпи от всяка страна от 2 мм.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид остъпите.
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението до края.
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 150 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
  • Не трябва да съдържа градиентно запълване (ако оформле­ние­то е направено във векторна програма, обектите с градиентно запълване трябва да бъдат растеризирани).
  • Броят на векторните обекти в оформлението не трябва да надвишава 1000 елемента.
  • Всички снимки трябва да бъдат вградени във файла.
  • Растерните изображения не съдържат компресия.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • LZW компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.

По желание можете да поръчате печат само на банерния винил за Х-банер, ако вече имате конструкция за него.

Популярни шаблони за X-банери

Въпроси – отговори

Ще мога ли сам да сменям информационното платно на X-банера или всеки път ще трябва да се обръщам за помощ към специалисти?
При смяната на банерното платно няма да имате нужда от помощта на специалисти. Много лесно можете да премахнете старото платно и да закрепите новото върху мобилната стойка X-банер (паяк). Дизайнът е с метални стойки с резби и капачка, върху която се поставя банера. За да направите това, са монтирани капси на самия банер в ъглите. Ето защо този мобилен дизайн е много популярен сред клиентите: X-банерът (паяк) е лесен за работа, компактен и лесен за пренасяне. Висококачественото закрепване ще фиксира сигурно платното дори при честа смяна на банера.
Колко устойчив е този дизайн? Може ли да се използва на открито? Ако има силен вятър, ще го отвее ли?
Основата на мобилната стойка X-banner (паяк) се състои от три метални (стоманени) „крака“, закрепени заедно със стоманена скоба. Резето предотвратява случайно сгъване на "краката", осигурявайки стабилността на конструкцията. Този дизайн може да се използва и на улицата, но е по-добре да го инсталирате на места, защитени от вятъра, тъй като силните пориви на вятъра могат да го преобърнат.
Цената на конструкцията включена ли е в посочената цена?
Да, по подразбиране в посочената цена са включени стойността на печат на банер и стойността на изработка на избрания размер.
Как мога да поръчам отделно само платно за банер, ако вече имам конструкцията за него?
Ако трябва да отпечатате само самия банер за стойката X-банер (spider), определете необходимия размер и отидете на опциите при онлайн поръчка. Като опция можете да поръчате печат на банер без конструкция. Предоставянето на оформление за банер също се извършва онлайн по някой от предложените методи: разработване на оформление в конструктора, качване на готово оформление или поръчка на оформление от наш дизайнер.
Дизайнът на X-банера отговаря ли на всеки размер на банер?
Не. Предлагаме три размера на X-банер (паяк) дизайн, като всеки размер на дизайна изисква съответен размер на банерното платно. Всички размери са посочени в техническите характеристики
Тежка ли е конструкцията?
Мобилната стойка X-banner (паяк) е компактна, лека и лесна за пренасяне. В зависимост от размера, теглото ѝ варира от 1,3 до 2 кг.
Всички въпроси →