Характеристики на рол ъп

Размери: 80х200 см, 100х200 см
Вид печат: широкоформатен екосолвентен печат
Цветност: пълноцветен печат
Тип конструкция: едно- или двустранна
Ориентация: вертикална
Материал на платно: винил 440 г/м²
Габарити в монтиран вид: Roll-up 80х200 см
 • единичен – 210 см (височина) х 82 см (ширина) х 9 см (дължина на корпуса); дължина на стойката – 38 см.
 • двоен – 210 см (височина) х 82 см (ширина) х 16 см (дължина на корпуса); дължина на стойката – 59 см.
Roll-up 100х200 см
 • единичен – 210 см (височина) х 102 см (ширина) х 9 см (дължина на корпуса); дължина на стойката – 38 см.
 • двоен – 210 см (височина) х 102 см (ширина) х 16 см (дължина на корпуса); дължина на стойката – 59 см.
Размери в сгънато състояние: Roll-up 80х200 см
 • единичен – 83 см х 10 см х 9 см
 • двоен – 84 см х 18 см х 14 см
Roll-up 100х200 см
 • единичен – 103 см х 10 см х 9 см
 • двоен – 104 см х 18 см х 14 см
Допустимо отклонение в размера на крайния продукт (банерна платно): до 3%
Тираж: на парче, от 1 бр.
Време за изработка: 2 работни дни

Цена на рол ъп

Размер Цена конструкция + банер Цена банер без конструкция Време за изработка:
80х200 см 129,00 лв. 39,00 лв. 2 работни дни
100х200 см 148,00 лв. 49,00 лв. 2 работни дни

Рол ъп

Рол-ъп стойката е най-популярната мобилна рекламна или информационна стойка. Появата на мобилните щандове се дължи на нарастващото търсене от клиенти на различни банери.

Банерите са незаменими, когато е необходимо да се предаде рекламна или друга важна информация ясно и достъпно за голяма аудитория. Но често банерът трябва да се използва временно: промоции, презентации, изложби, индустриални панаири, конференции и др. Всеки път, когато се измисля монтаж за банер, разтягането и премахването му е доста обезпокоително и неудобно, а самото банер платно се износва бързо. Поради това имаше нужда от разработване на структури, върху които лесно да се постави банер, а самите конструкции да могат да се местят свободно.

Предимството на навиващата се стойка е не само нейната мобилност, компактност, лекота на сглобяване, но и фактът, че навиващият се банер в „неработещо“ състояние е стои прибран в тялото на навиващата се стойка. Това означава, че не е необходимо да се грижите за неговата безопасност - той е защитен от намачкване, надрасквания и други възможни повреди. И е много удобен за транспортиране.

Конструкция рол ъп

Корпусът на рол стойката е изработен от алуминиев профил със средна дебелина, което осигурява здравина и лекота на конструкцията. Не много дебели и тежки крака са монтирани перпендикулярно на тялото, което създава стабилност за цялата конструкция. Алуминиев клик профил е използван за закрепване на горния ръб на банера, както и сгъваема мачта, която държи горната лента. По този начин, с помощта на добре обмислен дизайн, получавате двуметров ветен банер от неголям метален цилиндър, монтиран там, където е необходим в момента.

Тип конструкция на рол ъп

Рол стойката може да бъде едностранна (с един банер) и двустранна. Двустранното навиване ви позволява да поставите две независими платна, обърнати в противоположни посоки. Това е много удобно за използване, например, в ситуация на промоция, когато има дневна цена и вечерна цена. И тогава двустранния рол ъп, инсталиран в магазина, просто се обръща на другата страна.

Приложение на рол ъп

В допълнение към маркетинга на изложби, индустриални панаири и представяне на нови марки, рол ъп банера се използва на научни конференции, публични събития и предизборни кампании. Също така, рол ъп е много удобен за декориране на шоуруми, офиси, мобилни точки за продажба, кампании и информиране.

Производство на рол ъп

Самият банер за мобилния дизайн е изработен по метода на широкоформатен екосолвентен печат. Използваната материя е винил с плътност 440 г/м2.
Онлайн печатницата Vizitka.com® предлага следните размери на рол ъп банер:

 • 80х200 см,
 • 100х200 см.

Времето за производство на рол ъп е два работни дни.
Стойката се предлага с платнена чанта за носене.
При поръчка на печат на банер заедно с ролна стойка, банерът се монтира в конструкцията.

Как да поръчам рол ъп?

В нашата печатница можете много лесно да поръчате онлайн печат на рол ъп банер. За да направите онлайн поръчка е необходимо да предоставите оформление на самото информационно платно. Предлагаме три възможни начина.

 1. Можете да направите свое собствено оформление на банер безплатно, като използвате нашия онлайн дизайнер на банери. Изберете от готовите подходящи шаблони, редактирайте ги с помощта на различни инструменти за проектиране, а дизайнерът автоматично ще контролира техническите параметри. За да работите с дизайнера, натиснете синия бутон.
 2. Ако вече имате предварително подготвено оформление на банер, просто го качете на нашия уебсайт. След качването оформлението ще бъде проверено за съответствие с техническите изисквания (можете да се запознаете с тях в специален раздел). За готово оформление натиснете зеления бутон.
 3. Дизайн на банер може да бъде поръчан от професионален дизайнер на нашата онлайн печатница Vizitka.com®. Той бързо и качествено ще разработи оформление според Вашето задание и ще го изпрати за одобрение по имейл. В този случай натиснете оранжевия бутон.

Доставяме рол ъп до Бургас, Варна, София, Добрич, Ямбол, Русе и всяко друго населено място в България.

Интернет печатница Vizitka.com® гарантира 100% качество на ролката. При констатиране на дефект в дизайна или отпечатване на банер, ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще върнем парите на клиента.

Изисквания за навиващи се оформления

Изисквания за навиващи се оформления
 • Размерите на оформленията трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъпи от всяка страна от 2 мм.
 • Дължината на оформлението е направена, като се вземат предвид отстъпите от 5 мм отгоре и 40 мм отдолу за монтаж на инсталацията.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземе предвид кървенето отстрани, 10 мм отгоре и 45 мм отдолу.
 • Всички елементи извън линията за рязаен (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението до края.
  Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Ако полетата по краищата на файла са бели (светли), тогава трябва да направите щрих от 1 пиксел с CMYK запълване (0.0.0.20)
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 150 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържат прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
  • Не трябва да съдържат градиентно (преливащо) запълване (ако оформлението е направено във векторна програма, обектите с градиентно запълване трябва да бъдат растеризирани).
  • Броят на векторните обекти в оформлението не трябва да надвишава 1000 елемента.
  • Всички снимки трябва да бъдат вградени във файла.
  • Растерните изображения да не съдържат компресия.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • LZW компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.

Тип конструкция

На едно платна (едно­стра­нен дизайн). Алуминиева roll up банер стойка. Платното се захваща за горния профил чрез двойнолепяща лента и се обтяга от пръчката.

Печат без конструкция

По желание може да поръчате печат само на банерно платно за рол ъп, ако вече разполагате със самия дизайн.

Популярни шаблони за рол ъп банер

Въпроси – отговори

Ако трябва да сменя банера, ще трябва ли да поръчам нова рол ъп конструкция?
Не. Мобилната конструкция за рол ъп може да се използва многократно, т.е. ако е необходимо, сменяте само платното на банера, а самата конструкция остава същата. Можете да смените банера абсолютно сами, без да се свържете със специалисти.
Посочената цена включва ли цената на самата стойка?
Разбира се. В цената е калкулирана стойността на конструкцията и цената за печат на банер с избрания размер.
Мога ли да поръчам печат само на рол ъп банер във вашата печатница?
Да. Онлайн печатница Vizitka.com® предлага да поръчате мобилни стойки като цяло или да поръчате само печат на банерно платно, ако вече имате самата конструкция. За да направите това, когато правите поръчка, трябва да отидете на опциите за поръчка - и да изберете печат на отделно платно за рол ъп банер. Моля, имайте предвид, че размерът на поръчания банер трябва да съответства на размера на Вашата конструкция.
Ще увисне ли разгънатият банер на рол ъп стойката?
Не. Опънът на банерната лента се регулира от механизма за навиване.
Какво е по-добре да се избере рол ъп или X-банер? Каква е тяхната фундаментална разлика?
Трудно е да се отговори на въпроса кой е по-добрият вариант. Както рол ъп, така и X-банера са много удобни, с компактни мобилни конструкции за поставяне на съответното банер платно. Основната разлика е в самия дизайн - при рол ъп банерът е скрит навит в кутията, а при X-банера платното се отстранява всеки път, когато конструкцията трябва да бъде сгъната.
Рол ъп банерът, в зависимост от размера, ще заема малко по-малко място от X-банера, тъй като няма нужда от задна опорна колона, тоест конструкцията на рол ъп е по-плоска. При X-банера е по-лесно да смените платното. Що се отнася до приложението, няма фундаментална разлика. И двата дизайна могат да се използват както на открито, така и на закрито. Но на открито е препоръчително да ги инсталирате на защитено място, така че стойките да не се преобърнат от пориви на вятъра.
Има разлика и в цената на тези конструкции. За рол ъп е по-скъпа.
Всички въпроси →