PVC карти

Характеристики PVC карти

Размер: - ширина – 85.595 ± 0.125 мм
- височина – 53.975 ± 0.055 мм
- дебелина – 0.76 ± 0.08 мм
- радиус на азаоблените ъгли – 3.18 мм
Материал: по подразбиране бяла пластика
Печат: дигитален
Цветност: пълноцветен печат
Количество страни: едностранни или двустранни
Ориентация: вертикална/хоризонтална
Тираж: комплекти по 100 бр. и по 1000 бр.
Време за изработка: 30-45 работни дни

Цена PVC карти

Количество Цена за комплект Време за изработка:
100 броя (едностранен печат) 179,00 лв. 30-45 работни дни
100 броя (двустранен печат) 179,00 лв. 30-45 работни дни
1000 броя (едностранен печат) 699,00 лв. 30-45 работни дни
1000 броя (двустранен печат) 699,00 лв. 30-45 работни дни

PVC карти

Пластмасовите карти са станали неразделна част от живота, тъй като обхватът на тяхното използване е огромен и продължава да се разширява. Пластмасовите карти с отстъпка са с широко приложение за отстъпки, клубни пластики, застраховки, пенсионни, подаръчни, безконтактни, рекламни карти. Постоянно расте търсенето на идентификационни пластмасови карти, които служат както за лична карта, така и за пропуск. Огромна ниша е заета от пластмасови карти на различни банки и всяка банка предлага на своите клиенти няколко вида пластмасови карти.

Пластмасовите карти изпълняват няколко функции:

 • това е платежен инструмент
 • това е удобство за клиента,
 • това е лична карта и пропуск,
 • това е реклама, която винаги е под ръка.

Онлайн печатница Vizitka.com® предлага изработка на пластмасови карти за юридически и физически лица. Пластмасовите карти се произвеждат в съответствие с установените стандарти и отговарят на изискванията на ISO-7810, тоест пластмасовата карта ще отговаря на общоприетия световен стандарт – размерът на готовите карти е 86x54 мм.

По подразбиране едностранните или двустранните пластмасови карти са направени от бяла пластмаса, чиято дебелина е 0,76 мм. Въпреки това може да се избере допълнителен цвят на пластмасата (сребро/злато).

Печатът върху пластмасова карта е пълноцветен и се извършва дигитално, което ви позволява да поставите върху картата всяко изображение и всякакви надписи, които не нарушават закона.

Как да се поръчат пластмасови карти?

Поръчването на печат на пластмасови карти няма да бъде трудно. Можете сами да направите оформление на пластмасова карта в онлайн дизайнера на нашия уебсайт, да предоставите готово оформление или да поръчате оформление на пластмасова карта от нашия дизайнер.

 • Първият начин е да направите сами оформление на пластмасова карта с помощта на онлайн дизайнера на пластмасова карта. Когато създавате оформление на пластмасова карта в конструктора, грешките са практически елиминирани, тъй като онлайн конструкторът незабавно предупреждава за всяка грешна стъпка. Когато работите с онлайн дизайнер, вие ще получите възможност да използвате всички дизайнерски трикове, дори ако никога преди не сте работили с него. Искате ли да изпробвате творческите си умения в дизайна на пластмасови карти? Натиснете синия бутон.
 • Вторият начин е да предоставите готово оформление на пластмасова карта, чито шаблон можете да изтеглите от нашия уебсайт. Но не забравяйте внимателно да проверите дали готовото оформление отговаря на всички технически изисквания, които можете да намерите в отделен раздел „Изисквания“. Неточностите и грешките в оформлението могат да доведат до отказ на тиража. Ако сте сигурни в качеството на готовото оформление, натиснете зеления бутон.
 • Третият начин е да поверите разработването на оформление на пластмасова карта на нашия дизайнер. Необходимо е само да формулирате какво се изисква и да осигурите необходимите материали. Всичко останало ще бъде направено от дизайнера на онлайн печатница Vizitka.com®. Ако тази оферта ви устройва, натиснете оранжевия бутон.

Доставяме пластмасови карти до Бургас, Варна, София, Добрич, Ямбол, Русе и на всяко друго населено място в България.

Оналйн печатница Vizitka.com® гарантира 100% качество на пластмасовите карти и пълното им съответствие с утвърдените стандарти и изисквания на ISO-7810.

Ако по време на производството на пластмасови карти бъде установен дефект, поръчката ще бъде преработена за наша сметка или парите ще бъдат върнати.

Изисквания за оформление на пластмасови карти

Изисквания за оформление

 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъп от всяка страна от 2 мм.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите.
 • Всички елементи извън линият на рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението до края.
 • Размер на оформлението на картата преди рязане, като се вземат предвид отпуските, е 90x58 мм.
 • Площта, в която трябва да се побере цялата информационна част е 80x48 мм.
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазете с максимално качество без компресия.

Допълнителна информация за опциите:

 1. Баркодът е уникална форма на персонализация.

  Баркодът трябва да бъде поставен на минимум 3 мм от краищата на готовата карта и от магнитната лента, ако има такава. Според общоприетите стандарти отпечатването на баркод се извършва в черно на бял фон, т.е. в бял правоъгълник, но ако фонът е светъл, тогава баркодът може да се отпечата директно върху фона, а в някои случаи може да се приложи върху сребърния или златния фон на метализираните карти.

  Числената интерпретация е интерпретирана под графичните линии. Баркодовете могат да се отпечатват без цифри (т.нар. "скрит" баркод).

  Има много баркодове, но ние използваме най-често срещаните: EAN13, Code 128.

  Типът баркод се избира от клиента (в зависимост от скенера, с който разполага). Съвременните скенери вече могат да четат всеки баркод.

  Баркодът се състои от префикс – това са първите цифри, които не се променят по време на изпълнение.

  Например за EAN13: от 120400000001 (K) до 120400000100 (K). За Code 128 можете да използвате до 128 знака, включително латински букви. Трябва да се помни, че е предвидена база за печат: за EAN13 – 12 цифри. Що се отнася до код 128, трябва да запомните, че колкото повече знаци, толкова по-голям и по-широк е самият баркод.
 2. Магнитна лента

  Както самата карта, така и магнитната лента върху нея трябва да отговарят на стандарта. Магнитната лента трябва да е широка 12,7 мм и да е разположена на 4 мм от ръба на готовата карта.

  Внимание! Информацията, която се записва на магнитна писта, задължително трябва да се състои САМО от латински букви – използването на кирилица води до грешка в записващото устройство!

  На магнитната лента има три писти, върху които се прилага тази или онази информация.

  Първата писта се използва за прилагане на буквено-цифрова информация: до 76 знака интервали – изискват се само главни латински букви. В края на всеки ред се поставя знак '?', който означава край на записа и не се показва при четене.

  Втората писта – прилагат се само числа: до 37 знака (включително интервали). В края на реда се поставя „?“.

  Третата писта е само с числа и може да съдържа до 104 знака (включително интервали). В края на всеки ред се изисква „?“.

  Практиката показва, че е по-добре да се кодира втората песен, тъй като първата понякога е кодирана с грешки.

  Магнитната лента е предназначена да съхранява всякаква информация. Информацията се записва чрез магнетизиране на малки частици, които са на повърхността на лентата и съдържат желязо (магнитен материал). Когато магнитната лента се прекара през магнитната глава, информацията се чете.

  Ние кодираме карти според информацията, предоставена от клиента. Можем да издадем карти без кодиране.

  Има два вида магнитни ленти – LoCo и HiCo.
  • LoCo (Low Coercive – магнитни ленти с ниска коерцитивност = 300 йорстеда)
  • HiCo (High Coercive – магнитни ленти с висока коерцитивност = 2750 йорстеда).

  Разликата между магнитните ленти LoCo и HiCo е количеството ток, използвано при намагнитването. За запис на информация върху магнитната лента LoCo се използва ток от 300 ерстеда. За лентата HiCo се прилага ток от 2750 ерстеда.

  Пластмасовите карти с магнитна лента HiCo са по-надеждни и издръжливи, тъй като информацията върху тях е по-малко податлива на демагнетизиране от външни магнитни полета, отколкото върху лентите LoCo. Магнитната лента HiCo се използва за често четене на данни от картата (например при пропуски); с чести цикли на четене / запис на информация на картата; ако е необходимо, увеличете защитата на картите от демагнетизация.

  Например, за индустриално предприятие, където ежедневно се използва магнитна карта за преминаване през портата, е избрана магнитна лента HiCo.

  А за системата за отстъпки, когато картата се използва сравнително рядко, се избира магнитната лента LoCo.

  Магнитните ленти HiCo и LoCo се различават по цвят:
  • HiCo – черна ивица,
  • LoCo – кафява ивица.
 3. Щамповане (Ембосиране)

  Ембосирането, като много популярен начин за персонализиране на пластмасови карти, представлява механично изтласкване на символи, които съдържат необходимата информация.

  Ембосирането е възможно само при хоризонтална ориентация на пластмасова карта.

  Съгласно съществуващите стандарти, щамповането се извършва по два начина:
  • Използват се само цифри от 0 до 9, които се изпълняват с шрифт с височина 4,5 мм. Низът може да съдържа до 20 знака.
  • Може да се използват числа от 0 до 9; както и само главни букви от кирилизираната (A-Я) и латинската (A-Z) азбука; както и знаци: '-', '/', '.', ''', ',', '&' , които са изпълнени с шрифт с височина 3,5 мм. Поредицата може да съдържа до 26 знака на ред.

  Релефът се извършва на разстояние минимум 4 мм от ръба на готовата пластмасова карта.

За да поръчате персонализация (номерация, текст, баркод, магнитна лента, щамповане), трябва да предоставите данните в Excel табличен формат или набор от числа.

Шаблон за пластмасова карта (*.ai)

Шаблон за пластмасова карта (*.psd)

Избор на материал

По подразбиране за производството на пластмасови карти се използва бяла пластмаса. Изборът на цвят на пластмасата (сребро/злато) е опционален.

Ламинация

Пластмасовите карти са покрити с ламиниращо фолио по подразбиране – това е част от технологичния процес. Можете да избирате между матова или гланцова ламинация. Не забравяйте, че лъскавата ламинация, въпреки че прави цветовете по-ярки, е по-податлива на механични повреди - на тъмни оформления ще бъдат забележими не само обикновените, но дори и микродраскотините. Освен това са възможни отблясъци върху лъскава повърхност. Матовата ламинация не придава отблясъци, но цветовете изглеждат леко приглушени. Безспорното предимство на матовата ламинация е, че всички драскотини върху нея са почти невидими.

Персонализация (едно или двустранна)

По желание е налична персонализация на пластмасова карта, тоест възможност за изписване на индивидуален текст върху всяко копие. Например името и фамилията на собственика. Персонализацията на пластмасова карта може да бъде не само букви, но и цифри.

Баркод

Тази опция ви позволява да поставите баркод върху пластмасова карта от едната или от двете страни. Най-често срещаните типове са налични като опция: Code 128 и EAN-13.

Щамповане (Ембосиране)

По желание е наличен щамповане, тоест поставяне на информация върху пластмасова карта чрез механично изтласкване на знаци. Тази опция е налична само когато пластмасовата карта е хоризонтално ориентирана. Релефът се извършва в цвят на фона, златен или сребрист.

Магнитна лента

По желание е възможно поставяне и кодиране на магнитна лента. Предлагат се два вида магнитна лента: LoCo и HiCo.

Опциите за персонализация, баркод, щамповане, магнитна лента не се изключват взаимно и могат да се използват поотделно или във всяка комбинация.

Популярни шаблони за пластмасови карти

Въпроси и отговори

Възможно ли е щамповане на фамилия, собствено име, телефонен номер и повече от шест знака върху пластмасова карта?
Можете да щамповате име и фамилия, телефонният номер е само с цифри, без други знаци. За щамповане се използват шрифтове с два размера. Ако използвате малък шрифт, тогава на реда се поставят 26 знака. Ако използвате голям шрифт, тогава на реда се поставят 20 знака. За текст се използва само малък шрифт. За букви се използват само главни латински букви. От допълнителните знаци е разрешен само (-); (/); (.); (&)
Възможно ли е да се правят пластмасови карти без заобляне на ъглите, което е по подразбиране?
За производството на карти се използва стандартна щанцована форма, така че липсата на заобляне на ъглите не е предвидена от технологията на производство.
Информацията от пластмасова карта изтрива ли се с времето?
Не. Информацията, която е отпечатана върху картата, не може да изчезне, тъй като отпечатването се извършва върху пластмаса, която след това се покрива със защитно ламиниране.
Слагате ли баркодове на пластмасови карти? Как да разберем какъв баркод ни трябва? Възможно ли е да се направи баркод без цифри по-долу и какво е необходимо за това?
Да, можем да поставяме баркод. Видът на баркода се определя от самия клиент (най-често в зависимост от вида на скенера, с който разполага). Но вече има модерни скенери, които четат всеки баркод. Можете да направите баркод без цифри. Такъв баркод се нарича скрит.
Какво е магнитна лента на пластмасова карта? Каква е разликата между HiCo и LoCo? Намагнетизирани ли са? Каква информация може да бъде въведена?
Магнитната лента е предназначена да съхранява всякаква информация. Информацията се записва чрез магнетизиране на малки съдържащи желязо частици от магнитен материал, които са на повърхността на лентата. За да прочетете информацията, е необходимо да прекарате лентата върху магнитната глава.
LoCo (Low Coercive - ниска коерцитивност = 300 йорстеда) и
HiCo (High Coercive - висока коерцитивност = 2750 йорстеда) на магнитните ленти.
Разликата между магнитните ленти LoCo и HiCo е количеството ток, използвано при намагнитването. За записване на информация върху магнитната лента LoCo се използва ток от 300 йорстеда. За лентата HiCo се прилага ток от 2750 йорстеда.
Пластмасовите карти с магнитна лента HiCo са по-надеждни и издръжливи, тъй като информацията на магнитните ленти HiCo е по-малко податлива на демагнетизиране от външни магнитни полета. Магнитната лента HiCo се използва за чести четения на данни от картата (например пропуски), за чести цикли на четене/запис на информация на картата.
Всички въпроси →