Класически визитки

Характеристики на визитката

Тираж: комплекти по 100 бр., 500 бр. и 1000 бр.
Размер: 90х50 мм (±1 мм)
Хартия: матова с покритие 350 г/м², дизайнерски картони по избор
Тип печат: дигитален
Цветност: пълноцветен печат (CMYK)
Ориентация: хоризонтална или вертикална
Тип: едностранни или двустранни
Срок на изготвяне: 1 работен ден
Тираж: комплекти по 100 бр.

Цена на визитки

Тип Цена за комплект Срок на изготвяне
100 броя (едностранни) 19,90 лв. 1 работен ден
500 броя (едностранни) 69,90 лв. 1 работен ден
1000 броя (едностранни) 99,90 лв. 1 работен ден

Класически визитки

Поръчването на визитки онлайн в България вече е много лесно. Можете да направите това, без да напускате дома или офиса си. Дори не е нужно да се обаждате никъде. Можете да направите поръчка за печат, да изтеглите макет или да разработите индивидуален дизайн за визитни картички точно на тази страница.
Дигитална печатница Vizitka.com® предлага дигитален печат на визитки с размер 90х50 мм (±1 мм). Срокът за изпълнение на визитни картички е само един работен ден.
За поръчка се предлагат както едностранни, така и двустранни визитки във вертикална или хоризонтална ориентация.
По подразбиране се използва хартия с плътност 350 g/m², но можете да поръчате визитни картички върху дизайнерски картон с различна текстура и плътност.

Цена на визитки и условия на плащане/доставка

Дигитална печатница Vizitka.com® предлага печат на визитки на изгодна цена. Можете да се запознаете с цените в раздела „Цена на визитни картички“, но е по-добре да изчислите цената с помощта на калкулатор, като изберете тираж, вид визитни картички, хартия и други опции.
Калкулаторът незабавно ще даде резултата от изчислението и можете веднага да продължите към плащането.

Можете да изберете удобен начин за получаване на продукти. Ще доставим визитките до всеки град в България.

Гарантираме 100% удовлетвореност на клиентите. И ако тиражът не Ви е харесал по обективни причини (несъответствие в размерите, неточно рязане, дефекти в печата и т.н.), ние ще го препечатаме за наша сметка или ще Ви върнем парите.

Как да създадете макетно оформление и да поръчате печат на визитни картички?

За да поръчате изработка на визитни картички, трябва да предоставите готово оформление на визитка. Това може да стане по три начина:

 • създайте макет в онлайн дизайнера на визитки с помощта на шаблони (синия бутон);
 • качете готово оформление, което отговаря на изискванията (зеления бутон), ще намерите изискванията за оформлението в раздела „Изисквания“;
 • поръчайте дизайн на визитка от нашия специалист дизайнер (оранжевия бутон).

Най-популярен е първият метод – изготвяне на оформление с помощта на онлайн дизайнер на визитkи. Не сте дизайнер и нямате необходимите умения? Няма проблем! Използвайки хиляди шаблони, можете да създадете свое собствено уникално оформление на Вашите визитки.

Изисквания за дизайн на визитки

Изисквания за дизайн на визитки
 • Размерите на оформленията трябва да бъдат предоставени в мащаб 1:1;
 • Предварително изрязан размер на оформлението на визитните картички, като се вземат предвид отстъпите (bleeds) 94x54 мм;
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъпи (bleeds), по 2 мм от всяка страна;
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 mm до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите;
 • Площта, в която трябва да се побере цялата информационна част, е 84x44 мм;
 • Всички елементи продължаващи в отстъпите (фоново изображение или фон) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до ръба;
 • Файловете не трябва да съдържат знаци за изрязване, кръстове за подравняване, скали или други елементи;
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI));
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления в PDF формат. Не трябва да съдържат прозрачност. Всички шрифтове да бъдат преобразувани в криви.
 • Оформления във формат TIF. Всички слоеве трябва да бъдат обединени. Файлът не трябва да съдържа алфа канали. Запазване на оформлението без компресия.
 • Оформления във формат JPG. Използвайте само стандартен формат. Форматите JPG 2000 или JPG стерео формат не са разрешени. Запазете с максимално качество без компресия.

Класически шаблон за визитка (*.ai)

Класически шаблон за визитка (*.psd)

Класически шаблон за визитка (*.cdr)

Ламинация на визитки (тънкослойно покритие)

Ламинацията предпазва визитната картичка от изтъркване и влага, а също така придава яркост на цветовете (гланцова) или придава приятно тактилно усещане (матова).

Заобляне на ъгли

Острите ъгли ще бъдат заоблени с радиус от 6 мм. Това не само ще добави елегантност на Вашата визитка, но и ще я направи по-издръжлива, защото ъглите на визитките се захабяват преди всичко.

Популярни шаблони на визитки

Въпроси и отговори

Проверявате ли правописа преди печат?
Не, ние не проверяваме правописа преди печат. Клиентът носи цялата отговорност за граматически, правописни, пунктуационни и семантични грешки. Също така трябва да имате предвид, че цялата отговорност за незаконна информация (реклама на наркотици, насилие, незаконни действия, порнография и т.н.) се носи изцяло от клиента. Моля, бъдете внимателни и проверявайте текста и цялото оформление няколко пъти преди одобрение. Онлайн дизайнерът ще подчертае очевидните грешки с червена линия, но е възможно да не му се доверите напълно, определяйки грамотността и най-вече правописа.
Мога ли да пиша върху визитката с химикал?
Зависи от дизайна и от това дали визитката е покрита с ламиниращ филм.
Ако дизайнът е лек и тонерът за дигитален печат е покрил малка площ от визитката, тогава можете спокойно да пишете на хартия с всякакъв вид химикалка.
Ако дизайнът е тъмен и тонерът е покрил обилно почти цялата площ, тогава ще бъде трудно да се пише върху такъв слой тонер. Тъй като тонерът представлява синтетична пластмаса, а съставът се различава малко от филма.
Ако визитката е ламинирана, тогава писането върху лъскаво фолио няма да бъде възможно. Но можете да пишете върху матова ламинация и кадифе (Soft-Touch) без проблеми. Но само с химикал. Не се препоръчват гел и лайнери – те се размазват.
Може ли да се заоблят само два ъгъла на визитката? Какъв е радиусът на ъгъла на заобляне на визитките?
Не. Заоблят се и четирите ъгъла. Радиусът на ъгъла на заобляне е 5 мм.
Отпечатвате ли златни и/или сребърни визитки?
Да. Но трябва да преминете към специалния продукт "Визитки за щамповане с фолио". Имайте предвид, че ефектът на златисто и сребристо покритие е плосък и не е релефен.
Какво означават червените и сивите пунктирани линии на макета в дизайнера?
Пълната червена линия показва линията на рязане. Всичко извън нея ще бъде недвусмислено отрязано след отпечатване. Не забравяйте обаче, че фонът трябва да покрива цялата повърхност на оформлението, включително да излиза извън червената линия на изрязване.
Важно е да се отбележи, че е невъзможно точно да бъде отбелязана линията на изрязване върху оформлението, тъй като печатащото оборудване има определени допуски. Съгласно разпоредбите линията на рязане може да бъде изместена до ±1 мм. Следователно е невъзможно да се разчита на факта, че линията на рязане ще премине точно на мястото, посочено в оформлението.
За да гарантираме, че важните семантични елементи на вашето оформление: текст, илюстрации, снимки, QR код и т.н., няма да бъдат отрязани при изрязване, ние начертаваме визуална граница на безопасност (сива пунктирана линия).
Важно е елементите да не пресичат тази сива линия на безопасност.
Ако преминете това ограничение, до елемента ще светне червена предупредителна икона. Също така това събитие ще бъде посочено в списъка с грешки и предупреждения по време на окончателното одобрение на оформлението.
Разбира се, ако вашата идея за дизайн го изисква, можете да оставите съответните елементи на оформление извън границата на безопасност. Например част от снимката е извън линията и трябва да бъде отрязана. Тази техника се нарича "поставяне" през". Но трябва ясно да си представите резултата. Ние не ограничаваме Вашите креативни идеи, но дизайнерът ще ви предупреди за възможен проблем.
Какво е гланцово, матово и Soft-Touch (кадифе) ламиниране? Има ли разлика между тях, има ли нюанси (например приглушаване на цветовете)? Кой препоръчвате?
Ламинирането е процес на покриване на повърхността на визитката с тънък филм. Този филм не само предпазва продуктите от преждевременно износване, влага и замърсявания, но също така дава визуални и тактилни ефекти.
Гланцова ламинация – перфектно предава цвета на изображението, неговата наситеност и яркост. Цветовете изглеждат контрастни и ярки. Светлинните отражения и отблясъци, които се появяват върху лъскава повърхност, могат да попречат на възприемането на малки детайли, например информационен текст.
Матова ламинация – елиминира отблясъците, прави възможно да се пише върху повърхността след ламинацията. Поради ефекта на разсейване на светлината в тъмните зони е възможно визуално да се загубят детайли на изображението с нисък контраст. Ето защо, ако планирате да ламинирате печатни продукти с матово фолио, се препоръчва малко да "повишите" контраста на изображението. За оформления в пастелни цветове това не е толкова критично. Черният или друг тъмен цвят, покрит с матов филм, може да изглежда недостатъчно наситен.
Ламинация Soft Touch (или кадифе) – елиминира отблясъците, перфектно предава цвета на изображението, неговата наситеност и яркост, придава дълбочина на изображението. Освен това е много приятна на допир, напомняйки кадифе. Запазва наситеността на черното и други тъмни нюанси.
Изберете според Вашия вкус или в зависимост от идеята на вашето оформление.
Всички въпроси →