Календари пирамидки

Характеристики на календари пирамидки

Размер на календари в готов вид: 1) 210х110х80 (ширина х височина х основа)
2) 150х160х80 (ширина х височина х основа)
Хартия: с матово покритие и плътност 350 г/м²
Печат: дигитален
Тираж: от 10 бр.
Време за изработка: 2 работни дни

Цена на календари пирамидки

Тираж Цена/бр Време за изработка
10 бр. 3,90 лв. 2 работни дни
50 бр. 2,98 лв. 2 работни дни
100 бр. 2,54 лв. 2 работни дни

Календари пирамидки

Настолният календар е много добър вариант за календар за офиса. Удобно е да го поставите на работния плот или на рецепцията – няма да заема много място, докато винаги ще бъде на една ръка разстояние, изпълнявайки своята пряка функция.

Настолният календар е евтин, но ефективен вариант за реклама. Освен това можете да поставите важна промоционална информация от двете страни на календара, включително страната с календариума. Име, лого, фирмен слоган, данни за контакт, работно време, карта на местоположението или карта с местоположението на обектите от компанията, основни постижения, списък с услуги или основна продуктова гама – цялата тази информация ще бъде предоставена на Вашите клиенти , партньори или доставчици от настолния календар.

Производството на календари пирамидки се извършва върху матирана хартия с покритие 350 г/м² чрез дигитален способ с пълноцветен едностранен печат. Дизайнът на календара пирамидка от лист плътна хартия се получава с помощта на три биги (сгъвания), основата на пирамидката не е запечатана, закрепена е с двустранна фиксираща лента (клиентът извършва тази процедура самостоятелно, тъй като напълно сглобените пирамидки са трудни за транспортиране).

Можете да изберете удобен размер за вашия календар пирамидка:

 1. 210x100x80 (ширина x височина x основа) – широк стабилен настолен календар пирамидка, върху който можете да поставите доста голям календариум или да комбинирате календариум с голямо изображение от едната страна на конструкцията.
 2. 150x160x80 (ширина x височина x основа) – по-висок дизайн на настолния календар, който ще бъде удобен за поставяне на снимка или изображение с вертикална ориентация.

Как да поръчам календар пирамидка?

Можете да поръчате настолен календар къща на нашия сайт Vizitka.com®. Можете да изпълните всички необходими стъпки, за да направите поръчка онлайн. Производството на домашни календари изисква предоставянето на оформление по един от трите възможни начина:

 1. Направете свое собствено оформление с нашия онлайн конструктор на настолни календари. Конструкторът на календара Ви позволява да вмъквате Вашите изображения и текст в готови шаблони за календари пирамидки, да формирате календариум от всеки месец и за всяка година, да променяте външния вид на календариума в съответствие с графиката на Вашия настолен календар. Ще можете самостоятелно да създадете висококачествено оформление на оригинален настолен календар пирамидка, дори без специални дизайнерски умения (син бутон).
 2. Ако вече имате оформление на календар пирамидка, направено с програма за проектиране, просто го изтеглете. Моля, обърнете внимание, че готовото оформление трябва да отговаря на изискванията за оформления, посочени в съответния раздел (зелен бутон).
 3. Ако първите два метода не Ви подхождат, можете да поръчате разработването на оформление на календар пирамидка от професионален дизайнер на онлайн печатница Vizitka.com® (оранжев бутон).

Доставяме календари пирамидки до Бургас, Варна, София, Добрич, Ямбол, Русе и всеки друг град в България.

Ние гарантираме 100% качество на всички наши продукти. Ако по време на производството на настолния календар се установи дефект (при условие, че оформлението напълно отговаря на изискванията на печатницата), тогава ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще възстановим парите.

Изисквания към оформлението на календара пирамидка

Изисквания към оформлението на календара пирамидка
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1;
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъп от всяка страна от 2 мм;
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите;
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до края. Също така, фонът трябва да бъде удължен с поне 2 мм върху основата на календара отвъд голямата линия за рязане.
 • Размери на оформления домашни календари преди рязане, като се вземат предвид отстъпите (bleeds):
  • 214х300 мм
  • 154х414 мм
 • Областта, в която трябва да се побере цялата информационна част (от всяка страна на календара):
  • за Пирамидка 210х100 – 204х94 мм
  • за Пирамидка 150х160 – 144х154 мм
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи;
 • CMYK цветови модел (CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI) профил);
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия
  (не се приемат модели с имитация на топъл печат)
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.
  (не се приемат модели с имитация на топъл печат)

Особенности в изготвянето на оформления::

 • Оформленията за печат на календари със селективен лак или щамповане с фолио се изготвят във векторната програма Adobe Illustrator или Corel Draw.
 • Файловете не трябва да съдържат прозрачност. Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Елементите за имитация на топъл печат трябва да се поставят на отделен слой върху изображението за печат.
 • За имитация на топъл печат, в зависимост от цвета на фолиото, в оформлението трябва да се създаде спот цвят (Spot color) със съответното име и задължително използване на атрибута OVERPRINT (fill overlay).
  • За златно фолио – цвят (C-0 M-0 Y-100 K-0) с името "Gold"
  • За сребърно фолио – цвят (C-0 M-0 Y-0 K-20) с името "Silver"
 • Елементите за имитация на топъл печат не трябва да се дублират в основното изображение, т.е. под тях трябва да има само фон.

Готовото оформление се запазва задължително е PDF формат!

Шаблон за календар пирамидка 210х100х80 мм (*.ai)

Шаблон за календар пирамидка 210х100х80 мм (*.psd)

Шаблон за календар пирамидка 150х160х80 мм (*.ai)

Шаблон за календар пирамидка 150х160х80 мм (*.psd)

Ламинация

По желание на клиента календара пирамидка може да бъде ламиниран. Има три вида ламиниращо фолио, от което да избирате: гланцово, матово и меко на допир (кадифе). Ламинирането ще направи вашия настолен календар по-представителен и издръжлив.

Имитация на топъл печат

При проектиране в онлайн календара, ще имате възможност за имитация на топъл печат с полагане на цветно метално фолио. Можете да изберете цвета на фолиото (златисто или сребристо) и да приложите ефекта към текст или отделни елементи.

Популярни шаблони за календар пирамидка

Въпроси – отговори

Възможно ли е да се поръча календар пирамидка на бройка, тъй като тираж от 10 броя е прекалено голям за моите цели?
За съжаление не. При поръчка на календари пирамидки минималният тираж е 10 броя.
Може ли да се вгражди часовник, огледало или някакъв органайзер в пирамидката?
Не, няма такава възможност.
Възможно ли е ламиниране на настолния календар?
Да. По желание на клиента календарът пирамидка може да бъде ламиниран. Има три вида ламиниращо фолио, от което да избирате: гланцово, матово и меко на допир (кадифе). Когато избирате фолио, трябва да се има предвид, че лъскавото ламиниране прави цветовете по-ярки, но може да даде отблясъци, а матовият филм прави тъмните цветове по-малко наситени, сякаш ги заглушава.
Интересувам се от щамповане и златен печат на името на нашата фирма, правите ли такива?
При печат на календари пирамидки е предвиден ефекта за имитация на топъл печат с полагане на златно и сребърно метално фолио, който обаче няма релеф. Можете да приложите всички тези опции не само към цялото изображение, но и към отделните му елементи, като направите оформление на Вашия календар пирамидка в нашия уникален онлайн дизайнер на календари.
Всички въпроси →