Фотопланшет-колаж

Характеристики на фотопланшета-колаж

Размер (според параметрите на книжния блок): Квадрат – 20х20 см
Портрет – 20х28 см
Хартия: вътрешна част – матова хартия с покритие 200 g/m², покрита с ламиниращ филм;
подвързия (корица) - подвързващ картон с дебелина 1,9 мм + самозалепваща хартия, 80 g/m² + гланцова ламинация 25 микрона
Печат: дигитален печат
Цветност: пълноцветен печат
Допустим брой завъртания: 1
Тираж: от 1 бр.
Време за изработка: 5 работни дни (повече от 10 фотопланшета-колажи 7-10 работни дни)

Цена на фотопланшети-колажи

Тип фотопланшет-колаж Тираж Цена/бр.
Квадрат 20х20 см 1-9 бр. 14,90 лв.
10-100 бр. 11,90 лв.
Портрет 20х28 см 1-9 бр. 17,90 лв.
10-100 бр. 13,90 лв.

Фотопланшет-колаж

Какво представлява фотопланшета-колаж? Оказва се, че този въпрос е от интерес за мнозина и интересът е породен от желанието или необходимостта да се намери бюджетна версия на фотоалбума. И необходимостта от голям брой разгъвки не винаги е налице. В този случай фотопланшета-колаж е полезен. Всъщност това е една от опциите за фотокнига и панорамна фотокнига, в която не се губи и най-малка част от изображенията.

По същия начин фотопланшета-колаж се отпечатва с цяла разгъвка, тоест изображенията няма как да пострадат – няма обичайния за книгата гръб, така че нищо не се крие в гърба. Фотопланшета-колаж се отваря на 180°, което Ви позволява да видите изображенията изцяло и има само една разгъвка, тоест четири работни повърхности, върху които може да се поставят всякакви снимки: портрети, пейзажи, жанрови и групови снимки, колажи.

Защо да поръчате фотоланшет-колаж от нас? Отговорът е прост и ясен. Много често такива продукти се поръчват на едро, тоест в големи количества, а клиентът играе ролята на посредник. В резултат на това фотоланшетите-колажи стават значително по-скъпи, защото се появява поне още една връзка между производителя и потребителя. Предлагаме да работите с нас без посредници. Как? Това е нашата специалност!

Разбира се, приемаме и готови оформления за печат. Но ние предлагаме да направите фотоланшет-колаж за училище, фотоланшет-колаж за детска градина или всеки друг фотоланшет-колаж, възможно най-достъпен поради факта, че ще направите оформлението сами! Вашето дете вече завършва детската градина? Това означава, че Вие ​​самите сте израснали в компютърната епоха и следователно няколко движения с компютърна мишка няма да Ви объркат. Завършвате ли университет? Знаем със сигурност, че работата с нашия онлайн дизайнер, който може да се счита за най-добрия в бранша, ще бъде напълно опростена за Вас. Нещо повече, ние сме уверени, че всеки може да се справи с оформлението на фотоланшет-колаж в нашия интуитивен онлайн дизайнер, независимо от Вашата възраст и ниво на компютърна грамотност.

Снимки от сватбата за роднини и приятели, които не са успели да дойдат; фотосесия на юбилейни тържества; почивки в Слънчев бряг; екскурзия до Несебър; Новогодишно фирмено парти; срещата със съученици след 20-30-40 години е възможност да поръчате фотоланшети-колажи, които са наистина по-добри от вечно губеща се флашка.

Онлайн печатница Vizitka.com® Ви кани да изпробвате творчеството си в дизайна на фотоланшети-колажи. Изберете кой размер ви подхожда най-добре (размерът се определя от размера на книжния блок):

 • Квадрат: 20x20 см – Малък квадратен фотоланшет-колаж често се избира от родителите на деца от детски градини, въпреки че този размер ще бъде подходящ и за много други случаи.
 • Портрет: 20x28 см – портретни и групови снимки, колажи и сюжетни снимки ще изглеждат страхотно в такъв фотоланшет-колаж.

Книжният блок на фотоланшета-колаж ще бъде направен от матова хартия с покритие с плътност 200 g/m2, въпреки че този блок се състои само от една разгъвка. Но ако оформлението на тази единична разгъвка е направено с любов и след това бъде ламинирана, тогава получаването на Вашия фотоланшет-колаж би било голямо удоволствие.

Корицата на фотоланшета-колаж е изработена от наистина дебел подвързващ картон (дебелина 1,9 мм) и трябва да бъде ламинирана с гланцово ламиниращо фолио. Така Вашият фотоланшет-колаж ще бъде защитен от всякакви повреди.

Що се отнася до времето за изработка, минималният тираж на фотоланшети-колажи (от 1 бр.) ще бъде готов за пет работни дни, но за производството на повече от десет копия може да отнеме от седем до десет работни дни.

Как да поръчам фотоланшет-колаж в България?

Не е трудно да поръчате фотоланшет в онлайн печатница Vizitka.com®. Нещо повече, не е нужно да ходите или да се обаждате някъде, защото Vizitka.com® е онлайн печатница. Ние ще направим реални издания за Вас :) Но за да отпечатате тираж, имате нужда от висококачествено оформление.

 • Можете сами да направите висококачествено оформление на фотоланшет-колаж, ако се пробвате с онлайн дизайнера на оформления :) Онлайн дизайнера на фотоланшети във Vizitka.com® е всичко, от което се нуждаете. Налични са шаблони, клипартове, рамки, маски, шрифтове, текстури и други дизайнерски тайни, както и технически съвети, които да ви помогнат да създадете перфектното оформление. Онлайн дизайнерът незабавно ще Ви предупреди, щом някой от параметрите на оформлението излезе извън обхвата. Грешки в оформлението, което е направено в нашия онлайн дизайнер, просто не се случват. Следователно, Вие ще направите оформление на точно този фотоланшет, който желаете. А направата на фотоланшет-колаж ще бъде ново приятно изживяване за Вас. Е, приятно прекарване! Натиснете синия бутон.
 • И все пак искате да отпечатате готово оформление, изработено от Вас самите? Ще се радваме да Ви помогнем, ако готовият макет, който може да бъде изтеглен директно от нашия уебсайт, отговаря напълно на всички изисквания за оформления. Не забравяйте да проверите готовото си оформление, защото всяка грешка или неточност може да доведе до дефектен тираж. Отстранени ли са несъответствията? След това натиснете зеления бутон.

Фотоланшет-колаж: цена в България

Онлайн печатница Vizitka.com® произвежда фотоланшети-колажи на изгодна цена. За да разберете основната цена за изработка на фотоланшети-колажи, вижте раздела „Цена“. Но крайната цена на тиража може да се различава от основната и ще зависи от избраните опции и броя на поръчаните копия. Използвайте нашия онлайн калкулатор и ще разберете коректните суми незабавно.

Получаването на готовия тираж на фотоланшети-колажи е възможно по удобен за Вас начин.
Доставяме фотоланшети до София, Петрич, Пещера, Варна, Пловдив, Гоце Делчев или всеки друг град в България.

Vizitka.com® гарантира, че ще останете 100% доволни от качеството на нашите продукти – Ако се допусне брак по време на производството на фотоланшета-колаж (при условие, че оформлението отговаря напълно на изискванията на печатницата), тогава ние ще повторим поръчката за наша сметка или ще възстановим парите Ви.

Изисквания за оформление на фотоланшети-колажи

Изисквания за оформление на фотоланшети-колажи

Общи:

 • Размерите на оформленията трябва да отговарят на изискванията и да се предоставят в мащаб 1:1.
 • Файловете не трябва да съдържат знаци за изрязване, кръстове за подравняване, скали или други елементи.
 • Цветови модел – RGB (sRGB профил) или CMYK (CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI) профил).
 • Разделителната способност на файла трябва да е 300 dpi.

Допустими файлови формати:

 • Оформления във формат PDF
  • не трябва да съдържат прозрачност;
  • всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • всички слоеве трябва да бъдат обединени;
  • файлът не трябва да съдържа алфа канали;
  • запазване на оформления без компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • използвайте само стандартния формат;
  • използването на JPG 2000 или JPG стерео формат е недо­пустимо;
  • запазване с максимално качество без компресия.

Имена на файлове:

 • Разгъвките се наричат: 001.
  За да персонализирате разгъвките, файловете са наречени, както следва: 001-1, 001-2, 001-3.
 • Файлът с корицата е наречен: cover.
  За да персонализирате корицата, файловете трябва да бъдат наречени корица 1, корица 2...

Разгъвки

 • Оформленията на разгъвките трябва да се правят с отпуски от по 4 мм от всяка страна.
 • Всички важни елементи на дизайна трябва да бъдат разположени не по-близо от 5 мм до ръба на рязане (или 9 мм от ръба на оформлението).
 • Всички елементи извън линията за рязане (фоново или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до ръба.
 • Предварително изрязани размери на оформленията за разгъвки, като се вземе предвид отстъпите:

Корица

Всички важни елементи на дизайна на корицата трябва да са разположени не по-близо от 10 мм до границата на сгъване (или 27 мм от ръба на оформлението). Разстоянието между тези елементи на корицата и ръба на гърба трябва да бъде 10 мм.
Размери на корицата:

Ламинация

Страниците на вътрешното тяло могат да бъдат покрити с ламиниращо фолио по Ваш избор (гланцово или матово). Когато избирате гланцово (лъсково) ламиниране, трябва да се има предвид, че всички цветове стават малко по-ярки и са възможни леки отблясъци. Матовата ламинация изобщо не блести, но цветовете под матовото ламиниране изглеждат по-заглушени.

Популярни шаблони за фотопланшети-колажи

Въпроси – отговори

Фотопланшетите-колажи – това оферта за фотографи ли е?
Не. Ние разглеждаме фотопланшетите-колажи като предложение за обикновени потребители - родители на малки деца, за гимназисти и студенти, офис служители, предприемачи, военни и дори пенсионери. Бихме искали хората да използват шаблоните в онлайн дизайнера, за да направят свой собствен фотопланшет-колаж за дипломиране или фотопланшет-колаж за всеки повод, бил той съвместно обучение, пътуване или нещо друго. Сигурни сме, че нашият онлайн дизайнер ще позволи на много хора сами да създадат интересни произведения и да спестят от семейния бюджет :)
Едно и също нещо ли са фотопланшетите и колажите?
Всъщност, разбира се, това са различни продукти. Колажът е един лист, без разгъвки.
Фотопланшетът е твърда корица и няколко разгъвки (в нашия случай – една).
Смятаме, че нашият продукт може да се нарече “Фотопланшет колаж“, тъй като е продукт с корица (на външен вид планшет), но по смисъл е колаж (снимки на един лист). Така че е нещо като хибрид :)
Възможно ли е да не се ламинира вътрешният блок от фотопланшетите-колажи?
Не. Ламинацията е задължителна, в противен случай на разгъвката ще се появят микропукнатини в боята. Въпреки това, можете да изберете вида на ламинация: матова или гланцова. Това не се отразява на цената на тиража, тъй като цената за ламинация на вътрешната част на фотопланшета-колаж вече е включена в цената.
Може ли фотопланшетите-колажи да се персонализират?
Несъмнено. Можете да персонализирате както корицата, така и вътрешната част разгъвка – тези възможности са вградени в нашия онлайн дизайнер.
Възможно ли е да поръча фотопланшетит-колаж с повече от една разгъвка?
Не. Засега предлагаме само една разгъвка за фотопланшетите-колажи. Веднага щом успеем да увеличим броя на разгъвките, ще го обявим на сайта на Vizitka.com®.
Лошо ли е ако снимка се постави на разгъвката на фотопланшета-колаж?
Снимките с цялостно разпространение могат да бъдат поставени безопасно – дори най-малка част от изображението няма да бъде загубена. Единственото предупреждение се отнася до човешките лица. Силно не препоръчваме да поставяте лицата на хората в центъра на вътрешната част (в разгъвката), защото не е много красиво, особено ако снимката е увеличена.
Всички въпроси →