Фотокниги с твърди корици

Характеристики на фотокниги с твърди корици

Размер (според размера на книжното тяло): мини квадрат – 20х20 см
портрет – 20х28 см
панорама – 28х20 см
квадрат – 28х28 см
гигант – 40х28 см
Хартия: книжно тяло – матова хартия с покритие 150 г/м²;
форзац – самозалепна хартия, 80 г/м²;
подвързия (корица) – подвързващ картон с дебелина 1,9 мм + гланцово ламиниране 25 микрона;
Печат: дигитален постранично
Цветност: пълноцветен печат
Брой страници: минимум – 24
максимум – 152
стъпка за увеличаване на броя на страниците – 4
Подвързване на книгата: Тялото се зашива с метален телбод
Подвързията (корицата) се закрепва с термоподвързване и форзац
Тираж: от 1 бр.
Време за изработка: 3 работни дни (повече от 10 фотокниги 3-5 работни дни)

Цена на фотокниги с твърди корици

Тип фотокнига Цена за 24 стр. Време за производство
Мини квадрат 49,50 лв. 3 работни дни
Портрет 55,50 лв. 3 работни дни
Панорама 55,50 лв. 3 работни дни
Квадрат 75,90 лв. 3 работни дни
Гигант 80,90 лв. 3 работни дни

Фотокнига с твърди корици

Фотокнигата с твърди корици ще Ви радва дълги години, запазвайки външния си вид, форма, качество и яркост на изображенията. Дори ако често я преглеждате или това ще бъде направено от деца, които много обичат да разглеждат фотоалбуми, твърдите корици ще съхранят дизайна на книгата и ще предпазят вътрешните страници от гънки.

Фотокнигата с твърди корици е прекрасен подарък за семейство, приятели или колеги по повод юбилей или важно запомнящо се събитие.
Завършване в детска градина или училище, интересна екскурзия или туристическо пътуване, забавна Нова година или ваканция, всяко събитие е чудесен повод да съберете снимки, да подредите и поръчате семейна фотокнига по оригинален начин. И не забравяйте бабите и дядовците.

Оналйн печатница Vizitka.com® отпечатва фотокниги с твърди корици бързо, ефективно и евтино. За твърди корици се използва дебел подвързващ картон (дебелината му е 1,9 мм). Външната част на корицата е покрита с гланцово ламиниране. Корицата може да съдържа снимка, изображение или надпис по Ваш избор.
Страниците на книжното тяло на фотокнигата са изработени от матова хартия с висока плътност (150 g/m2), което прави фотокнигата по-издръжлива дори при много честа употреба. И за това е фотографията!

Изберете размера на фотокнигата за Вашите снимки:

 • Портрет (20х28 см) е подходяща за снимки с вертикална ориентация, за портретни или индивидуални снимки.
 • Панорама (28x20 см) е удобна за снимки с хоризонтална ориентация: групови или пейзажни снимки.
 • Мини квадрат (20x20 см) и Квадрат (28x28 см) са стилни фотокниги, удобни за отпечатване на снимки от Instagram и за колажи от снимки с различни форми.
 • Гигант (40x28 см) е голяма фотокнига, която ви позволява да поставите на страниците си много различни снимки, посветени на едно събитие.

На нашия уебсайт имате възможност да използвате много удобен и мощен онлайн дизайнер на фотокниги, за да направите сами фотокнига. В него можете да групирате снимки в колажи, да прилагате рамки, маски, различни ефекти, да добавяте надписи с различни шрифтове, клипарт. Когато създавате фотокнига в дизайнера, можете да използвате готови шаблони за фотокниги, като същевременно имате пълна творческа свобода.

Имайте предвид, че фотокнигата с твърди корици има стандартно подвързване на книгата, което означава, че част от съдържанието на страницата се “губи” в подвързването. Затова не препоръчваме да използвате панорамни снимки на цяла страница.

Как да поръчам фотокнига?

Поръчването на фотокнига вече е много лесно. Всичко може да се направи онлайн на нашия уебсайт, без да напускате своя дом: изберете вида на фотокнигата, желания размер, изчислете цената в калкулатора, като вземете предвид броя на страниците и допълнителните опции, както и предоставите оформление, изберете метода на получаване и плащане. Всичко е бързо и достъпно.

За да поръчате фотокнига онлайн, трябва да предоставите оформление за нейното производство. Има три начина да направите това:

 1. Използвайки шаблони за фотокниги по различни теми, включени в онлайн дизайнера, можете лесно да направите фотокнига със собствените си ръце. Оформлението в програмата за създаване на фотоалбуми не изисква специални знания и опит, докато можете да реализирате творческите си идеи (синия бутон).
 2. Ако вече имате готово оформление на фотокнига, просто трябва да го качите. Много е важно Вашето оформление да отговаря на всички изисквания за оформления, за да не възникват печатни грешки (зеления бутон).

Най-популярният и достъпен начин да направите фотокнига онлайн е да използвате онлайн дизайнер с готови шаблони за фотокниги. Убедени сме, че работата по Вашия фотоалбум ще бъде интересно и вълнуващо преживяване за цялото семейство.

Гарантираме 100% качество на фотоалбумите. В случай, че е допуснат брак по време на изработката на фотоалбуми, ние ще преработим поръчката за наша сметка или ще възстановим парите Ви.

Изисквания към оформлението на фотокниги с твърди корици

Изисквания към оформлението на фотокниги с твърди корици

Общи изисквания за оформление на всички формати:

 • Размерите на оформленията трябва да отговарят на изискванията и да се предоставят в мащаб 1:1.
 • Файловете не трябва да съдържат знаци за изрязване, кръстове за подравняване, скали или други елементи.
 • Цветови модел – RGB (sRGB профил) или CMYK (CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI) профил).
 • Разделителната способност на файла трябва да е 300 dpi.

Допустими файлови формати:

 • Оформление в PDF формат.
  Не трябва да съдържа прозрачност. Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформление във формат TIF.
  Всички слоеве трябва да бъдат обединени. Файлът не трябва да съдържа алфа канали. Запазване на оформление без компресия.
 • Оформление във формат JPG.
  Използвайте само стандартен формат. JPG 2000 или JPG стерео формати не са разрешени. Запазване с максимално качество без компресия.

Имена на файлове:

 • Файловете на блоковите страници се именуват само според схемата: 001.pdf , 002.pdf, 003.pdf .... или 001.jpg , 002.jpg , 003.jpg .... , където нечетните страници са десни, а четните – левите.
 • Файлът с корицата е с име: cover.pdf или cover.jpg
 • Файловете на форзаците са наречени: for1.pdf или for1.jpg – лице; for2.pdf или for2. jpg – гръб.

Страници и форзаци

Корица

Всички важни елементи на дизайна на корицата трябва да са разположени не по-близо от 10 мм до границата на сгъване (или 27 мм от ръба на оформлението). Разстоянието между тези елементи на корицата и ръба на гърба трябва да бъде 15 мм.

Размерът на корицата зависи от броя на страниците във фотокнигата.

Мини квадрат:

Портрет:

Панорама:

Квадрат:

Гигант:

За всеки 30 страници от тялото корицата се увеличава с 2 мм.

Ламинация на страници на тялото

Страниците на фотоалбума могат да бъдат по избор покрити с матово или гланцово ламиниращо фолио. Когато избирате вида ламинация, трябва да имате предвид, че лъскавият филм прави цветовете по-ярки, но може да даде светлинни отражения в изображенията, а матовото фолио заглушава ярките цветове, правейки ги по-малко наситени.

Популярни шаблони за фотоалбуми

Въпроси – отговори

До каква степен качеството на отпечатаната в книгата снимка ще съответства на оригиналната снимка?
Използваме само много висококачествени материали за изработката на фотокниги, дигитален пълноцветен печат страница по страница, така че в крайна сметка получаваме висококачествен продукт. За да можете да се уверите, че фотоалбумът съответства на оригиналното оформление и възпроизвеждане на цветовете, можете да използвате опцията за предварителен печат (цветопроба).
Разбира се, всяко копие е по-лошо от оригинала. За съжаление е невъзможно да получите точно същото изображение, което виждате на екрана на монитора. Ние обаче ще отпечатаме вашите снимки, събрани във фотокнига, толкова близо до оригинала, колкото позволяват най-съвременните технологии.
Какво е форзац?
Форзацът е лист хартия, който свързва блока страници на тялото от фотокнига с корицата с твърда подвързия. Изпълнява декоративна функция – да скрие "грешната" страна на картонената корица и мястото на нейното закрепване към книжното блок тяло. Форзаците могат да бъдат просто бели или могат да бъдат отпечатани по желание на клиента. В книгата винаги има два форзаца – в началото и в края на тялото.
Колко издръжливи са корицата и подвързията на книгата?
Страниците на фотокнигата се закрепват към гърба. Книжното тяло с подвързани страници се закрепват с форзац и термолепене към гърба. Всичко е много надеждно. Корицата на фотокнигата е много дебела и издръжлива, състои се от твърда картонена мукава с дебелина 1,9 мм + защитно гланцово ламиниране 25 микрона. Така Вашата фотокнига ще Ви радва дълго време с външния си вид и качеството на снимките.
Искам да поставя снимка в сгъвката на книгата. Може ли това да се направи, без да се навреди на изображението? Или нещо ще влезе в гърба?
Не препоръчваме поставянето на снимки в сгъвката на книгата, особено фигури и лица на хора, текстове, тъй като част от изображението отива в гърба на книгата – мястото, където са закрепени страниците. Този тип книги не се отварят напълно на 180 градуса, така че разперената снимка няма да бъде идеално унифицирана. Можете да публикувате пейзажна снимка, ако малка загуба на част от изображението не играе роля за Вас.
Може ли да има снимки или снимки на корицата и форзаца?
Разбира се. Корицата и форзаците могат да бъдат отпечатани изцяло по Ваш избор. Това могат да бъдат Ваши снимки или тематични изображения, надписи.
Мога ли да използвам снимки от моя акаунт в Instagram или Facebook, за да проектирам моя фотокнига?
В интерфейса за качване на снимки на онлайн дизайнера на фотоалбуми, в допълнение към възможността да качвате файлове от Вашия компютър, ще можете да качвате снимки от Вашите акаунти в Instagram и Google Photo.
И двата сайта за хостинг на снимки запазват снимки с висока разделителна способност и качество, достатъчни за поставяне в фотокниги. Facebook, Twitter и други социални мрежи, за съжаление, запазват снимки в размер и качество, недостатъчни за висококачествен печат. Поради това сме деактивирали възможността за използване на снимките, съхранявани там.
Всички въпроси →