Етикети за вино

Характеристики на етикети за вино

Размери: - преден етикет – 90х130 мм
- контра етикет – 65х80 мм
Материали: по подразбиране се използва самозалепваща се хартия с покритие с плътност 80 g/m²
Печат: етикетите се печатат дигитално
Брой страни: едностранен печат
Цветност: пълноцветен печат (CMYK)
Допустимо отклонение на размера на готовия продукт: ±1 мм
Тираж: от 50 бр.
Срок на изработка: до 500 бр. – 2 работни дни
над 500 бр. – 3 работни дни
Етикети с нестандартна форма: изрязват се на плотер и се изпращат на листове.

Цена на етикети на вино

Комплект Тираж Цена Време за изработка
Преден етикет 50 бр. 22,50 лв. 2 работни дни
500 бр. 108,00 лв. 3 работни дни
Заден етикет 50 бр. 13,50 лв. 2 работни дни
500 бр. 51,30 лв. 3 работни дни
Етикет + заден етикет 50 бр. 31,00 лв. 2 работни дни
500 бр. 139,50 лв. 3 работни дни

Етикети за вино

Етикетът на бутилка вино съдържа основна информация за напитката. При поръчка на печат на етикети за вино можете да поръчате само преден етикет или само заден етикет, или комплект етикети, състоящ се от основен (преден) етикет и заден (контра) етикет.

Лицевият етикет съдържа името на виното, неговия сорт, алкохолност, обем на бутилката, година на реколта, име и лого на производителя и друга важна информация. Ако дадена напитка или производител има награди от специализирани фестивали, изложби и др., тогава изображенията на тези награди се прилагат върху основния етикет.

Задният етикетът (контраетикет) е етикет, който се поставя на противоположната страна на бутилката. Той съдържа цялата основна информация за виното: характеристики, състав, условия на съхранение, срок на годност, препоръки и противопоказания за този продукт. Също така на задния етикет има основна информация за производителя: пълно име, адрес на регистрация, адрес на производство. Тук обикновено се прилагат основните символи за маркиране и баркод.

В допълнение към информационната функция, етикетите за вино изпълняват и маркетингова задача: да привлекат вниманието на купувача, да привлекат окото, да заинтересуват купувача и да се хареса със своето съдържание, форма и качество, така че купувачът да направи избор в полза на точно това питие.

Онлайн печатницата предлага дигитален печат на етикети за вино евтино, бързо и качествено. Извършваме пълноцветен едностранен печат на етикети за вино върху мелова самозалепваща хартия с плътност на перфорацията 80 g/m². По желание клиентът може да избере материал за своите етикети за вино: самозалепваща се хартия или самозалепващо се фолио (бяло или прозрачно). Размерът на етикета за вино, както и формата му могат да бъдат произволни.

За да направите етикетите на бутилка вино да изглеждат по-представителни и елегантни, за да привлечете вниманието, можете да използвате допълнителни опции при тяхното производство. По желание можете да поръчате ламинация на етикети, използване на имитация на топъл печат.

Тъй като използваме дигитален печат за производството на етикети за вино, това ни позволява да печатаме малки тиражи, започвайки от 50 броя. Ако се занимавате с домашно винопроизводство или сте собственик на занаятчийско винопроизводство, то ние сме точното място за Вас! В крайна сметка е възможно да се правят красиви, висококачествени и оригинални етикети за вино в малки тиражи на достъпна цена.

Как да поръчам етикети за вино?

В нашата онлайн печатница можете да поръчате онлайн етикети за вино. За да направите поръчка за етикети за вино, ще трябва да предоставите оформление. Това може да стане по три начина.

 1. В сайта има реална възможност за изработка на дизайн на етикет за вино „направи си сам“. Нашият нов уникален онлайн дизайнер съдържа много готови шаблони. Изберете всеки шаблон за етикет на вино, който харесвате, поставете вашите изображения и текстове в него и го редактирайте с различни инструменти. Всички технически параметри на оформлението се контролират автоматично, така че можете сами да разработите оформление на етикет (синия бутон) дори без опит и дизайнерски умения.
 2. Ако предварително сте подготвили оформление на етикет за вино, в някоя от дизайнерските програми, трябва само да го качите на нашия уебсайт. Първо се уверете, че Вашето завършено оформление на етикета за вино отговаря на изискванията за оформления. Те са изложени в специален раздел „Изисквания“. Натиснете зеления бутон, за да изберете тази опция.
 3. Можете да поръчате индивидуален дизайн на етикети за вино от наш професионален дизайнер. Той бързо ще разработи оформление според Вашето задание и ще Ви го изпрати за одобрение по имейл (оранжев бутон).

Предоставяме 100% гаранция за качество на етикетите на вино. Ако откриете дефект в печата или изрязването (при условие, че предоставеното оформление е отговаряло на всички технически изисквания), тогава ние ще повторим тиража за наша сметка или ще Ви възстановим парите.

Изисквания към оформлението на етикета на вино

Изисквания към оформлението на етикета на вино
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформленията трябва да бъдат направени с 2 мм отстъп (bleed) от всяка страна.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отсъпите.
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до края.
 • Размери на оформленията преди рязане:
  • преден етикет – 94х134 мм
  • заден (контра) – 69х84 мм
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи. С изключение на оформления с произволна форма (за плотерно рязане). В този случай линията за рязане трябва да присъства в оформлението. Линията на рязане е посочена в оформлението като черен векторен контур (с деббелина 0,1 мм) или няколко криви, комбинирани в една група, върху изображението за печат. Линията на рязане (за плотерно рязане) трябва да бъде с минимален възможен брой възли.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
  За оформления с произволна форма (плотерно рязане), за оформления с имитация на топъл печат, файлът се приема само в PDF формат.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия.
  (не се приемат за оформления на етикети с плотерно рязане и имитация на топъл печат)
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.
  (не се приемат за оформления на етикети с плотерно рязане и имитация на топъл печат)

Особености на подготовка на оформления за имитация на топъл печат

 • Оформленията за печат на етикети симитация на топъл печат трябва да бъдат изготвени във векторен софтуер Adobe Illustrator или Corel Draw.
 • Файловете не трябва да съдържат прозрачност.
 • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Елементите за имитация на топъл печат трябва да се поставят на отделен слой върху изображението за печат.
 • Елементите за имитация на топъл печат не трябва да попадат върху линията на рязане. Т.е. трябва да бъдат разположени в зоната на безопасност (поне на 3 мм от линията на рязане).
 • За имитация на топъл печат, в зависимост от цвета на фолиото, в оформлението трябва да се създаде спот цвят (Spot color) със съответното име и задължително използване на атрибута OVERPRINT (fill overlay).
  • За златно фолио – цвят (C-0 M-0 Y-100 K-0) с името "Gold"
  • За сребърно фолио – цвят (C-0 M-0 Y-0 K-20) с името "Silver"
 • Елементите за имитация на топъл печат не трябва да се дублират в основното изображение, т.е. под тях трябва да има само фон.

Готовото оформление се запазва строго в PDF формат!

Ламинация

Етикетите за бутилка вино могат да бъдат покрити с матово или гланцово ламиниране. Това ще увеличи експлоатационния им живот и ще ги направи по-представителни.

Имитация на топъл печат

(+2 работни дни)
Фолирането с цветно метално фолио (златно или сребърно) се използва за подчертаване на отделни изображения, надписи или елементи от етикета на вино.

Избор на материал

На клиента се предоставя избор от няколко вида самозалепващ се материал: самозалепваща хартия или самозалепващо се фолио (бяло или прозрачно).

Популярни шаблони за етикети за вино

Въпроси – отговори

Влагоустойчива ли е хартията, използвана за етикети за вино?
Не, ние използваме 80 g/m² самозалепваща се хартия за етикети на вино, която не е влагоустойчива. Ако имате нужда от влагоустойчив етикет за бутилка вино, то по желание можете да изберете като материал самозалепващо фолио (бяло или прозрачно) или да поръчате ламиниране на хартиен етикет.
Мога ли да поръчам етикет под формата на чепка грозде или нещо подобно?
Да, изработваме етикети за вино във всякакви размери и форми. Такива етикети се изрязват от режещ плотер и се издават на клиента на листове. Ако решите сами да направите оформление на етикет за вино, то в нашия онлайн дизайнер ще намерите голямо разнообразие от готови шаблони с различни размери и форми.
Мога ли по някакъв начин да украся етикета на виното, да използвам златен печат?
Ние не печатаме злато, но можете да изберете да украсите вашите етикети за вино с имитация на топъл печат, като отделните елементи се покриват с метално цветно (златно или сребърно) фолио.
При поръчка на етикети за вино необходимо ли е да поръчам комплект – етикет + заден етикет или мога да поръчам например само преден етикет?
Когато поръчвате печат на етикети за вино в нашата печатница, Вие сами определяте какво точно поръчвате: печат на комплект (етикет + заден етикет), или само предния етикет, или само задния етикет.
Всички въпроси →