Етикети за буркани

Характеристики на етикетите за буркани

Размери: Преден етикет – 100х70 мм
Кръгъл горен етикет – диаметър 70 мм
Материал: по подразбиране се използва самозалепваща хартия с покритие с плътност 80 г/м²
Печат: дигитален
Количество страни: едносторонен печат
Цветност: пълноцветен печат (CMYK)
Допустимо отклонение на размера на готовия продукт: ±1 мм
Тираж: определя се от броя на комплектите; комплекти от 50 бр.
Време за изработка: до 500 бр. – 2 работни дни, над 500 бр. – 3 работни дни.

Цена на етикети за буркани

Комплект Тираж Цена Време за изработка
Преден етикет 50 бр. 13,50 лв. 2 работни дни
500 бр. 52,65 лв. 3 работни дни
Горен етикет 50 бр. 17,50 лв. 2 работни дни
500 бр. 61,25 лв. 3 работни дни
Преден + горен етикет 50 бр. 27,50 лв. 2 работни дни
500 бр. 112,75 лв. 3 работни дни

Етикети за буркани

Етикетите за буркани ще Ви помогнат професионално да оформите етикети за стъклени буркани с домашни консерви, сезонни препарати, мед от Вашия пчелар и други продукти, които са опаковани в стъклени буркани с обем 0,5-3 литра.

На рафтовете на магазините има все повече и повече различни консервирани продукти – това са осолени и мариновани зеленчуци, компоти от плодове и горски плодове, сокове, плодови напитки, конфитюри, конфитюри и мармалади и разбира се – буркани с мед. Етикетът на всеки буркан консерви или мед трябва не само да предава важна и полезна информация, но и да направи този конкретен продукт привлекателен за купувача.

Етикетите за буркани могат да представляват интерес за собствениците на занаятчийски производства и всички, които се занимават с домашно приготвяне или се занимават с пчеларство.

Всяка домакиня ще се радва да види голям брой различни бутилки и буркани с оригинални етикети за домашно консервиране на рафтовете на мазето или килера. Такъв красив буркан с вкусно и здравословно съдържание може с гордост да бъде представен на роднини, приятели или съседи, или представен на местни панаири.

Онлайн печатница Vizitka.com® предлага дигитален печат на етикети върху кутии евтино, бързо и качествено. Благодарение на съвременните материали и методи за печат, ние можем да направим дори най-простите етикети за кутии за заготовки красиви, ярки, висококачествени и издръжливи. Материалът по подразбиране е самозалепваща хартия с покритие с плътност 80 г/м². Клиентът има възможност да избере друг материал: друг вид самозалепваща се хартия или самозалепващо се фолио (бяло или прозрачно).

Размери на етикета:

 • челен етикет (на самия буркан) – 100х70 мм;
 • кръгък горен етикет (на капака) – диаметър 70 мм.

Формата на предния етикет може да бъде произволна в рамките на посочения размер:

 • етикет за буркана
 • кръгъл етикет за капака на буркана,
 • или комплект: етикет за буркан плюс етикет на капака.

Благодарение на използването на дигитален метод за печат на етикети за буркани, ние изпълняваме поръчки с малки тиражи – от 50 бр. Затова можете да поръчате при нас малък тираж от висококачествени и красиви етикети за мед или домашни продукти на достъпна цена.

Как да поръчам етикети за буркани?

Можете да поръчате онлайн етикети за буркани в онлайн печатница Vizitka.com®. За да направите поръчка за консервационни етикети, ще трябва да предоставите макет за печат. Има три начина да направите това.

 1. На сайта Vizitka.com® имате възможност да направите със собствените си ръце оформление на етикет за зашиване или мед. Нашият нов онлайн дизайнер предлага разнообразие от готови шаблони за етикети. Като редактирате всеки шаблон за етикет на буркан или капак, който харесвате, като използвате различни инструменти, можете да направите свой собствен етикет безплатно. Техническите параметри на оформлението се контролират автоматично (натиснете синия бутон).
 2. Ако вече имате готово оформление на етикета на буркана, трябва само да го качите на нашия уебсайт. Първо, прочетете изискванията за оформления, които са изложени в специалния раздел „Изисквания“ (натиснете зеления бутон).
 3. Ако първите две опции не ви подхождат, можете да поръчате дизайна на етикети за буркани от нашия професионален дизайнер. Той ще изготви оформлението според вашите желания и ще ви го изпрати за одобрение по имейл (натиснете оранжевия бутон).

Доставяме етикети за буркани до Варна, Бургас, София, Пловдив, Плевен, Обзор и всяко друго населено място в България.

Даваме 100% гаранция за качество на отпечатаните от нас етикети. Ако се открие дефект при печат или изрязване (при условие, че готовото оформление напълно отговаря на всички технически изисквания), тогава ние ще повторим тиража за наша сметка или ще Ви върнем парите.

Изисквания за оформление на етикети за буркани

Изисквания за оформление на етикети за буркани
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Бредовете трябва да бъдат направени с 2 мм остъпи от всяка страна.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите.
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до ръба.
 • Размери на оформления преди рязане:
  • преден етикет – 104х74 мм
  • горен етикет – диаметър 74 мм
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи. С изключение на кръгъл етикет (за рязане на плотер). В този случай линията на изрязване трябва да присъства в оформлението. Линията на изрязване е посочена в оформлението като черен векторен контур (с дебелина 0,1 мм) или няколко криви, комбинирани в една група, върху изображението за печат. Линията на рязане (за плотерно рязане) трябва да бъде с минимален възможен брой възли.
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителна способност на файла: 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване на максимално качество без компресия.

Ламинация

Етикетите за бурканите или тези за капачките на буркани могат да бъдат покрити с матова или гланцова ламинация. Това ще увеличи експлоатационния им живот, ще предпази от прах и влага.

Избор на материал

На клиента се предоставя избор между самозалепващ се материал: самозалепваща хартия или самозалепващо фолио.

Избор на опция за поръчка

Клиентът може да избере опцията за поръчка: или преден етикет за самия буркан, или етикет за капачката на буркана (кръгъл), или комплект от тези два етикета.

Популярни шаблони за етикети на буркани

Въпроси – отговори

Възможно ли е да се правят етикети за заготовки с необичайна форма (например във формата на домат)?
Да, може. Предлагаме етикети за консервни кутии (предни) с определен размер – 100х70 мм, като в рамките на този размер можете да изберете произволна форма за вашия етикет. Такива етикети (не правоъгълни), както и горните кръгли етикети за капака се изрязват с плотер и се издават на клиента на листове.
Как можете да защитите етикетите на буркани от влага и деформация, така че да издържат по-дълго?
За тази цел при поръчка можете да изберете самозалепващо фолио като материал за етикет. Освен това е възможно да поръчате ламинация на хартиени етикети. Ламиниращото фолио ще предпази етикетите от протриване и влага и ще ги направи по-представителни.
Колко трудно е почистването на етикетите от бурканите след употреба?
Ако не искате всеки път да миете етикетите от бурканите, то много удобен вариант е да залепите етикетите само върху капачките. По този начин ще можете да различавате бурканите и да не премахвате етикетите, тъй като капачките са за еднократна употреба.
Освен това използваме висококачествена самозалепваща хартия за изработката на етикети за буркани. Лепилният слой залепва здраво етикета, а при сваляне на етикета практически не оставя следи.
Всички въпроси →