Еднолистови календари

Характеристики на еднолистови календари

Размери на готови еднолистови календари: - А3 – 297х420 мм (±1 мм)
- А2 – 420х594 мм (±1 мм)
- А1 – 594х841 мм (±1 мм)
- А0 – 841х1189 мм (±1 мм)
Хартия: - за формат А3 – хартия с матово покритие с плътност 170 г/м²
- за формати A2-A0 – плакатна хартия за широкоформатен печат с плътност 170 г/м²
Печат: - еднолистови календари формат А3 – дигитален печат;
- еднолистови календари формати А2-А0 – широкоформатен печат
Цветност: пълноцветен печат
Тираж: от 1 бр.
Време за изработка: - формат А3 – 1 работен ден;
- формати А2-А0 – 2 работни дни

Цена на еднолистови календари

Формат Тираж Цена Време за изработка
A3 (297x420) 1-9 бр. 9,90 лв. 1 работен ден
10-49 бр. 4,95 лв. 1 работен ден
от 50 бр. 3,96 лв. 1 работен ден
A2 (420x594) 1-9 бр. 19,90 лв. 2 работни дни
10-49 бр. 11,94 лв. 2 работни дни
от 50 бр. 8,96 лв. 2 работни дни
A1 (594x841) 1-9 бр. 24,90 лв. 2 работни дни
10-49 бр. 14,94 лв. 2 работни дни
от 50 бр. 11,21 лв. 2 работни дни
A0 (841х1189) 1-9 бр. 29,90 лв. 2 работни дни
10-49 бр. 17,94 лв. 2 работни дни
от 50 бр. 13,46 лв. 2 работни дни

Еднолистови календари

Със сигурност имате нужда от еднолистов календар плакат! Дори и никога да не сте мислили за това, все още имате нужда от еднолистов календар.

Какво представлява еднолистовия календар-плакат? Както подсказва името, това е едновременно календар и плакат. Може да се каже, че е две в едно. Календарът помага да се контролира времето, а плакатът, може да има рекламна функция, да бъде информационна платформа, да носи социално натоварване и дори да служи като лично послание. Но, освен всичко друго, еднолистовият календар е уникално красив!

Поставете пейзажи, снимки на Вашето семейство на такъв голям календар. Кой може да се нуждае от еднолистов календар? Това е рекламата, от която всеки има нужда. Отпечатайте тираж на еднолистови календари с календариум и използвайте изображение на Вашия продукт или изображение на Вашата компания – този календар определено няма да се изгуби. Фризьорски салон, таксиметрова служба, медицински център, детска градина или колеж, голямо предприятие или семейно кафене – еднолистов календар с календариум ще бъде страхотна реклама и страхотен корпоративен подарък за Вашите клиенти.

Подготвяте ли подаръци за Нова година? Отпечатайте еднолистов календар с изображение на символа на годината (котка, тигър, дракон, змия или например кон) – такива стенни плакатни календари украсяват не един офис и апартамент. Оригинално, красиво и полезно.

Да поръчате еднолистов календар с портрет на Вашето дете, със снимка на любим човек, на майка или дядо е чудесна идея за всеки рожден ден или просто за празник. Така че идеята да поръчате еднолистов календар е почти универсална. Моля, обърнете внимание: календариумът може да започне от всеки месец на всяка година.

Еднолистовият календар, който може да бъде с много различни размери, е подходящ за малък офис или малка кухня. Размерите на еднолистовите календари могат да бъдат избрани за всеки повод и за всяко пространство – от малък до огромен, който може да бъде поставен дори на улицата:

 • А3 – 297х420 мм (±1 мм)
 • А2 – 420х594 мм (±1 мм)
 • А1 – 594х841 мм (±1 мм)
 • А0 – 841х1189 мм (±1 мм)

Еднолистовите календари се печатат на модерно оборудване и само с висококачествени материали. Еднолистовият календари-плакати А3 се отпечатват върху матова хартия с покритие с плътност 170 г/м² (дигитален печат), а по-големите еднолистови календари (формати A2, A1, A0) се отпечатват на плакатна хартия за ширкоформатен печат със същата плътност (170 г/м²), но за тяхното производство ще Ви е необходим вече широкоформатен печат.

Календарът-плакат, чието производство ще отнеме много малко време, винаги ще бъде готов за всяко събитие, независимо дали е изложба, продажба, промоция или рожден ден. Ние ще отпечатаме формат А3 само за един работен ден, а изработката на постер календари във формати А2, А1 и А0 ще отнеме два работни дни. Въпреки това, когато планирате поръчката си, вземете предвид и времето, което ще отнеме доставката на готовия тираж.

Ние отпечатваме издания на еднолистови календари от 1 брой и затова вашият календар-плакат може да бъде наистина ексклузивен.

Как да поръчам еднолистов календар-плакат

За да поръчате печат на еднолистови календари, Ви е необходимо оформление, отговарящо на всички изисквания на продукцията, независимо дали става въпрос за дигитален или широкоформатен печат. Качествено оформление за печат на всякакъв тираж календари-плакати (от 1 брой) може да бъде предоставено за изработка по удобен за Вас начин – изберете от три възможни.

 1. Да си направиш сам еднолистов календар-плакат? Това е напълно възможно, ако сте на сайта на онлайн печатницата. Нашият сайт разполага с онлайн конструктор на еднолистови календари, който предоставя възможности за творчество. Онлайн дизайнерът има шаблони за календариуми, които можете да променяте, но винаги ще бъдат точни. Изображението на календара може да бъде всичко – снимка от нашата колекция, Ваша снимка, или просто рисунка или диаграма. Шаблони, маски, рамки, шрифтове и всички функции и техники, които професионалните дизайнери използват, ще бъдат достъпни за Вас в онлайн конструктора. Безспорното предимство на решението да направите календар-плакат собственоръчно е, че със сигурност няма да има грешки и неточности в оформлението, тъй като онлайн дизайнерът ще Ви предупреди и за най-малките отклонения от производствените изисквания за оформлението. Интересувате ли се от тази оферта? Натиснете синия бутон.
 2. Еднолистов календар с Вашето оформление? Това е също страхотен вариант! Ако имате готов макет, който е предвиден за печат, можете да го качите на нашия сайт, а календарът-плакат от готовото оформление ще бъде отпечатан с максимална отговорност. Но не забравяйте, че Вашите готови оформления трябва да бъдат проверени за точно съответствие с производствените изисквания, тъй като всяко отклонение от изискванията може да доведе до печатни дефекти. Ако сте доволни от готовия макет и той отговаря на изискванията на нашето производство, то натиснете зеления бутон.
 3. Еднолистов календар от ръцете на професионалист? Печеливша идея! Можете да поръчате изработката на оформление на плакатен календар на дизайнер от нашата печатница, който бързо и точно ще изпълни всички Ваши инструкции за изработка на оформление и ще изпрати готовата работа за одобрение по имейл. Ако предпочитате професионална работа за Вас, натиснете оранжевия бутон.

Гарантирано е 100% качество на еднолистовите календари, ако предоставеното оформление отговаря точно на техническите изисквания. Ако по време на производството на еднолистови календари се допусне брак по независещи от клиента причини, ние ще отпечатаме повторно поръчката за наша сметка или ще Ви върнем парите.

Изисквания към оформлението на постерните календари

Изисквания към оформлението на постерните календари
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1;
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъп от всяка страна от 2 мм;
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите;
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до края.
 • Предварителен размер на оформлението на календара, като се вземат предвид отстъпите:
  • А3 – 301х424 мм
  • А2 – 424х598 мм
  • А1 – 598х845 мм
  • А0 – 845х1193 мм
 • Площта, в която трябва да се побере цялата информационна част:
  • А3 – 291х414 мм
  • А2 – 414х588 мм
  • А1 – 588х835 мм
  • А0 – 835х1183 мм
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи;
 • CMYK цветови модел (CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI) профил);
 • Разделителната способност на файла за формат А3 трябва да бъде 300 dpi.
 • Разделителната способност на файла за формати А2-А0 трябва да бъде 150 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.

Шаблон за еднолистов календар-плакат A3 (*.ai)

Шаблон за еднолистов календар-плакат A3 (*.psd)

Шаблон за еднолистов календар-плакат A2 (*.ai)

Шаблон за еднолистов календар-плакат A2 (*.psd)

Шаблон за еднолистов календар-плакат A1 (*.ai)

Шаблон за еднолистов календар-плакат A1 (*.psd)

Шаблон за еднолистов календар-плакат A0 (*.ai)

Шаблон за еднолистов календар-плакат A0 (*.psd)

Еднолистовият календар е много опростен продукт, затова не се предлагат допълнителни опции.

Популярни шаблони за календари с плакати

Въпроси – отговори

Кое е най-доброто фолио за ламиниране на календари с плакати?
Тези календари не ги ламинираме – при тях тази опция не е предвидена.
Каква е разликата между хартията, върху която се отпечатват еднолистовите календари А3, и еднолистовите календари с други формати?
Календарите А3 се печатат на матова хартия с покритие 170 гр/м². Хартията с покритие се характеризира с най-висока белота и гладкост, които осигуряват високо качество на текстови и графични продукти.
Календарите А2-А0 се печатат на плакатна хартия за широкоформатен печат 170 гр/м². Хартията за широкоформатен печат е предназначенапредимно за печат на плакати / постери с висока яркост и чистота. Тази хартия има специално покритие, адаптирано за мастиленоструен печат, което ви позволява да получавате изображения с добро качество. Този вид хартия се използва за печат и изработка на висококачествени плакати, билбордове и плакати. Притежава устойчивост на отрицателни външни фактори, устойчива е в среда с повишена влажност.
Възможно ли е да се правят бележки върху календариума на еднолистовите календари с химикал или химикал с гел?
Да, възможно е. Но все пак е по-добре да правите бележки върху плакатни календари с химикал, защото мастилото от химикал с гел може да се размаже (най-вероятно ще трябва и време да изсъхне).
Ще избледнее ли боята върху плакатните календари с времето?
Няма нищо вечно. Що се отнася до плакатите А3 (лазерен печат), те не избледняват с времето. Плакатите А2-А0 (широкоформатен печат) също имат дълъг живот. Тук се използват екосолвентни пигментни мастила, които са силно устойчиви на външна среда (светлина, вода и др.).
А долният ръб на календара-плакат не се се извива?
Долният ръб на еднолистовия календар може леко да се извие. Следователно, когато се поставя върху повърхността, е необходимо да се фиксират всички ъгли, а за големи размери и средата на ръбовете. Двустранното тиксо и лентите за фиксиране вършат добра работа за този цел.
Възможно ли е да отпечатате еднолистов календар с формат A2 на дигитален печат?
Широкоформатният печат всъщност също е дигитален печат, но мастиленоструен (използва се течно мастило). Лазерният дигитален печат (със сух тонер) е за максимален формат А3+.
Защо еднолистовите календари с плакати A3 се отпечатват по-бързо от еднолистовите календари A2?
Работата с продукти от различни формати има някои определени характеристики, които включват времето за производство.
Има ли опция за избор на хартия за печат на еднолистови календари, различна от хартията по подразбиране?
Не. Няма опция за избор на хартия за печат на еднолистови календари. За еднолистови календари А3 по подразбиране се използва матова хартия с покритие с плътност 170 г/м², а за формати A2-A0 се използва хартия за широкоформатен печат с плътност 170 г/м².
Възможно ли е отпечатване на фирмени цветове по цветовия модел Pantone?
Не, няма такава възможност. За широкоформатен печат се използват стандартни CMYK мастила.
Всички въпроси →