Джобни календарчета

Характеристики на джобни календарчета

Тираж: комплекти по 100 бр.
Размер на готови джобни календарчета: 100х70 мм (±1 мм)
Хартия: по подразбиране се използва матова хартия с покритие и плътност 350 g/m²
Печат: дигитален печат
Брой цветове: пълноцветен двустранен печат (CMYK)
Ориентация: вертикална/хоризонтална
Време за изработка: 1 работен ден

Цена на джобни календарчета

Тип Цена Време за изработка
100 броя 34,90 лв. 1 работен ден
500 броя 120,93 лв. 1 работен ден
1000 броя 192,65 лв. 1 работен ден

Джобни календарчета

Джобното календарче е малък правоъгълник от плътна хартия със задължителен календариум, който е в почти всеки портфейл.
Календарумът не е единственото предимство на джобното календарче, което отдавна е с ниска себестойност, но представлява ефективен начин за реклама. От едната страна на джобното календарче традиционно се поставя същинският календар (календариум), а от другата страна може да се постави фирмено лого, тематично изображение, слоган, рекламен текст или друга необходима информация. Джобното календарче, чийто дизайн е необичаен или визуално привлекателен, отдавна е предмет на колекционерите.

Изработката на джобно календарче не изисква нито дълго време, нито сериозни финансови инвестиции, но предимствата са очевидни – клиентите и потенциалните клиенти ще имат пред очите си Вашето лого, името на Вашата фирма и необходимите адреси и телефони през цялата година .
Джобното календарче, чиято цена е почти символична, може да се превърне в помощник за клиенти на фризьорски салони, салони за красота и клиники, тъй като можете да маркирате планирани посещения в календариума, или например съвет за родителите дали всички ваканции, предвидени от учебната програма са отбелязани в календариума.
Ако решите да отпечатате тираж от джобни календарчета за индустриално изложение, което се провежда в средата на годината, за годишнината на компанията, или по някаква друга причина, тогава календариумът може да бъде направен не за календарна година, а например от септември на текущата до август следващата година. Нашият дизайнер на джобни календари Ви позволява да създавате календариум, започвайки от всеки месец.

Стандартният размер на джобното календарче е много удобен за поставяне в портфейла, чантата или дори в джоба на сакото – 100х70 мм.
Джобното календаче по подразбиране се отпечатва върху матова хартия с покритие 350 г/м², по желание може да бъде отпечатан и на други видове хартия. Най-често джобните календарчета са покрити с ламиниращо фолио, което прави календара по-издръжлив.
Малки тиражи от джобни календарчета се отпечатват в рамките на един работен ден с помощта на дигитална технология. Ако тиражът на джобните календарчета е от 1000 бр. имате нужда от него бързо, тогава може да бъде направен и на дигитално оборудване за един ден.

Как да създадете оформление и да поръчате печат на джобни календарчета?

За да отпечатате тиража на джобни календарчета, Ви е необходимо висококачествено оформление. Изработката и предаването на оформлението е възможно по един от трите начина.

 1. Имате възможността да направите свое собствено оформление на джобно календарче. с помощта на нашия онлайн инструмент за създаване на джобни календарчета. Работейки с онлайн дизайнера, Вие веднага получавате възможност да използвате висококачествен календариум, чийто външен вид може да се променя – можете да посочите Вашите телефонни номера, адрес, имейл, работно време на уебсайт, компания или магазин. На лицевата страна конструкторът предоставя възможност за поставяне на изображения – може да бъде снимка на продукт, тематична снимка, карта с упътвания или каквото прецените за необходимо. Рамки, маски, клипарти, шрифтове и други дизайнерски трикове са достъпни за Вас в онлайн дизайнера на нашия уебсайт. Най-важното предимство на създаването на оформление в онлайн дизайнера е, че на практика сте застраховани срещу грешки и само висококачествено оформление, което напълно отговаря на изискванията на производството, влиза в печат. Ако решите да направите своя собствена подредба на джобното календарче, натиснете синия бутон.
 2. Можете да изтеглите готово оформление на джобен календарче, което е направено в една от професионалните дизайнерски програми. Предимствата на този метод са неоспорими, но е много важно внимателно да се провери съответствието на оформлението с техническите изисквания. Всяка неточност в оформлението може да доведе до некачествен тираж. Ако сте уверени в завършеното оформление, натиснете зеления бутон.
 3. Най-лесният начин да създадете оформление на джобно календарче е да поверите тази работа на дизайнер от нашата онлайн печатница, който ще изпълни всички Ваши желания. Ако предпочитате да поверите работата на наш специалист, то натиснете оранжевия бутон.

Доставяме джобни календарчета до Бургас, Варна, София, Добрич, Ямбол, Русе и всеки друг град в България.

Онлайн печатница Vizitka.com® гарантира 100% качество на джобни календарчета и пълното им съответствие с предоставеното оформление.
При дефект в тиража на джобните календарчета, ние ще допечатаме тиража за наша сметка или ще възстановим парите.

Изисквания към оформлението на джобното календарче

Изисквания към оформлението на джобното календарче
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1;
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъп от всяка страна от 2 мм;
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите;
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението, до края.
 • Предварителен размер на оформлението на календара, като се вземат предвид отстъпите – 104x74 мм;
 • Площта, в която трябва да се побере цялата информационна част е 94x64 мм;
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи;
 • CMYK цветови модел (CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI) профил);
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържа прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.

Шаблон за джобно календарче (*.ai)
Шаблон за джобно календарче (*.psd)

Избор на хартия

Ако искате да използвате по-плътна и дебела хартия за направата на джобни календарчета, можете да използвате тази опция и да изберете материала, който най-добре ще отговаря на Вашите желания.

Ламинация

Джобните календарчета е добре да бъдат покрити с ламиниращо фолио, тъй като по този начин календарът става по-издръжлив. Предлагат се три вида ламиниращо фолио за ламиниране на джобни календарчета: гланцово, матово и меко на допир (кадифе). Джобните календарчета с гланцово, матово и меко на допир фолио могат да бъдат ламинирани от двете страни.

Заобляне на ъгли

Джобните календарчета могат да бъдат заоблени, за да се предотврати прегъване или прегъване по време на продължителна употреба, което позволява на календара да изглежда страхотно за по-дълго време.

Популярни шаблони за джобни календари

Въпроси и отговори

Може ли да се отпечата друга информация на гърба на джобните календарчета?
Да, технически е възможно. В дизайнера е възможно да деактивирате календариума на гърба.
Може ли аз да създам лицевата част на джобното календарче, а Вие да поставите и отпечатате календариума
Конструкторът автоматично генерира календариума. Решетката ще се появи на гърба автоматично. Ще можете да редактирате някои параметри от календариума:
- изберете шаблон на календариума;
- изберете месеца, от който ще започне календарът (можете да стартирате календара от всеки месец на всяка година);
- език на календариума;
- първи ден от седмицата (неделя или понеделник);
- цвят, размер, стил, шрифт на всички елементи на календариума.
Как мога да избера календариум за следващата година?
Можете да изберете календарна мрежа за всяка година в бъдещето и дори в миналото. Достатъчно е да посочите годината, за която искате да направите календар.
Имате ли календар за 6 месеца от тази година и 6 месеца от следващата година?
Можете сами да създадете календариум с произволен диапазон от 12 месеца. Например от септември на текущата година до септември на следващата година, или от май до май, или от юни до юни. Всичко, което трябва да направите, е да изберете началната година и месец от календариума и дизайнерът автоматично ще генерира календариума от 12 месеца за този диапазон.
Мога ли да отпечатам визитка от едната страна на джобно календарче и календариум от календар от другата? Аз съм фризьор, така че тези джобни календарчета биха ми били много полезни.
Можете да създадете всякакъв сюжет на лицевата страна на календара, включително да поставите визитката си там. Но оформленията на джобното календарче обикновено се състоят от ярко и привличащо вниманието изображение отпред и календариум отзад. Рекламна информация, контакти, работно време могат да бъдат поставени както отпред, така и отзад – за това някои шаблони на календариума предоставят празни зони.
Какъв е радиусът на ъглите на джобните календарчета?
Радиусът на заобляне на ъглите за джобни календарчета 5 мм.
Какъв вид ламиниране за джобни календарчета е по-добре да се избере, за да може да се правят бележки върху него с обикновена химикалка или гел химикал?
Можете да си водите бележки върху матово и меко на допир (кадефе) ламиниращо фолио и трябва да използвате само химикал. Гланцовото ламиниране ще направи сюжета по-ярък, но няма да можете да пишете върху календара.
Възможно ли е да отбелязвате в календариума на джобното календарче не само събота и неделя, но и официални празници?
Понастощяем тази функционалност не е предоставена за джобни календарчета, но планираме да я въведем в обозримо бъдеще.
Всички въпроси →