Абитуриентски фотоалбуми

Характеристики на абитуриентски фотоалбуми

Размер (според размера на книжното тяло): Квадрат – 20х20 см
Портрет – 20х28 см
Панорама – 28х20 см
Хартия: книжно тяло – матова хартия 150 г/м²;
форзаци – самозалепна хартия, 80 г/м²;
подвързия (корица) – подвързващ картон с дебелина 1,9 мм + гланцово ламиниране 25 микрона;
Печат: дигитално постранично
Цветност: пълноцветен печат
Количество страници: - минимално – 8
- максимално – 24
- стъпка за увеличаване на броя на страниците – 2
Подвързване на фотоалбума: - блок тялото се зашива с метален телбод и се залепва с горещо лепило
- твърдата корица се закрепва към тялото с форзаци
Тираж: от 1 бр.
Време за изработка: 5 работни дни (при повече от 30 фотоалбума 7-10 работни дни)

Цена абитуриентски фотоалбуми

Тип фотоалбум Тираж Цена за 8 страници Срок изготовления
Квадрат 20х20 см 1 - 9 бр. 42,10 лв. 5 работни дни
от 10 бр. 37,10 лв. 5 работни дни
Портрет 20х28 см 1 - 9 бр. 47,10 лв. 5 работни дни
от 10 бр. 40,10 лв. 5 работни дни
Панорама 28х20 см 1 - 9 бр. 42,10 лв. 5 работни дни
от 10 бр. 38,10 лв. 5 работни дни

Абитуриентски фотоалбуми

Абитуриентските фотоалбуми са много популярни, защото са спомен от дните на съвместно учене.

Абитуриентските фотоалбуми в България могат да се поръчат, сбогувайки се с детската градина, след завършване на основно образование, гимназия, колеж или университет. Висококачествен абитуриентски фотоалбум ще запази спомените за цял живот, портрети, групови снимки и дори сюжетни сцени ще намерят място на неговите страници – в класната стая, на спортната площадка, в актовата зала и на концерт или при празнуването на Нова година и при последното обаждане. Абитуриентският фотоалбум ще Ви зарадва със снимки от съвместни пътувания, рождени дни, матинета и вечери. Разбира се, абитуриентския фотоалбум ще запази снимки на любимите ви възпитатели, учители, занаятчии и учители.

Фотоалбумът „Детска градина. Завършване” е изненада за баба и дядо. А абитуриентските фотоалбуми „Клас“, „Колеж“ или „Университет“ са спомен за цял живот. В крайна сметка ученическите и студентските години са най-ярките и запомнящи се в живота на човек.

Оналйн печатница Vizitka.com® отпечатва абитуриентски фотоалбуми с твърди корици бързо, ефективно и евтино. Това предложение е особено интересно за професионални фотографи, които провеждат студийни и външни снимки и съставят абитуриентски фотоалбуми. Минималното количество за поръчка е един фотоалбум.

Абитуриентските фотоалбуми са много сходни по своите характеристики с обикновените фотокниги с твърди корици. Всъщност това е същият продукт, само че има по-малко страници и е възможно персонализиране.
Материалът за твърдите корици на абитуриентския фотоалбум е дебел подвързващ картон (дебелина 1,9 мм) с гланцова ламинация. На корицата можете да поставите колективна снимка, изображение или надпис: сградата на училището или университета, мотото на детската градина, думите на студентския химн.

Страниците на книжния блок на абитуриентския фотоалбум са изработени от матова хартия с покритие и плътност 150 g/m2 и това ще позволи на крайната фотоалжум да бъде наистина издръжлива, дори и често да се разгръща.

Размерът на абитуриентския фотоалбум може да варира:

 • Квадрат – 20х20 см. Този малък формат се използва по-често за абитуриентски фотоалбуми на детски градини
 • Портрет – 20х28 см. Абитуриентски фотоалбум от този формат Ви позволява да поставяте снимки с вертикална ориентация, портрети и отделни снимки или дори колажи.
 • Панорама – 28х20 см. Много удобен формат за абитуриентски фотоалбум, който може да съдържа много групови и сюжетни снимки, както и колажи.

Ако подготвяте оформлението сами, тогава не забравяйте, че абитуриентския фотоалбум има стандартна подвързия, тоест част от страницата отива в гърба на подвързията и не трябва да поставяте снимките в тази област, тъй като част от изображението ще бъде загубено.

Как да поръчам абитуриентски фотоалбум

Поръчването на абитуриентски фотоалбуми е доста лесно. Онлайн печатница Vizitka.com® предлага да направите поръчка онлайн директно на нашия уебсайт. За да направите това, трябва да изберете размера на абитуриентския фотоалбум, да определите броя на страниците и допълнителните опции.
Важна стъпка при поръчката на абитуриентски фотоалбум онлайн е разработването на оформление и предоставянето му:

 1. Имате възможност да създадете свое собствено оформление на абитуриентски фотоалбум, дори ако никога преди не сте се занимавали с дизайн. Сайтът Vizitka.com® предлага да използвате различни шаблони, рамки, маски, клипарт, за да направите оформлението на абитуриентски фотоалбум наистина уникално (синия бутон).
 2. Ако вече имате подготвено оформление на абитуриентски фотоалбум, просто трябва да го качите. Преди да качите оформление, трябва да проверите дали са изпълнени всички изисквания за оформления. Точността на изпълнение на изискванията за оформления гарантира висококачествен печат и изключва брака (зелен бутон).

Персонализация

Много е важно абитуриентските фотоалбуми да могат да бъдат персонализирани, тоест да направят всеки абитуриентски фотоалбум специален и много личен.
Това се постига с факта, че всеки фотоалбум може да има свои индивидуални страници.
Обикновено се процедира така – обща корица за целия тираж, повечето страници също са общи, но портретната снимка на абитуриент на цяла страница е индивидуален за всеки албум. Така всеки ще има своя лична абитуриентски фотоалбум.
Можете да персонализирате не една, а няколко страници, да направите индивидуални форзаци и персонализирана корица за всеки фотоалбум.
Когато оформяте фотоалбум в дизайнера, ще намерите допълнителни корици и страници в контролния панел на страницата. Като кликнете върху иконата „+“, можете да добавите необходимия брой страници за персонализация.
Ако не искате да използвате персонализация, просто оставете тези допълнителни страници празни.

Доставяме абитуриентски фотоалбуми до София, Албена, Созопол, и всеки друг град в България.

100% гаранция за качество на абитуриентски фотоалбуми. Ако се допусне дефект при производството на тиража, ние ще изработим отново поръчката за наша сметка или ще Ви възстановим парите.

Изисквания за оформление на абитуриентски фотоалбуми

Изисквания за оформление на абитуриентски фотоалбуми

Общи изисквания за оформление на всички формати:

 • Размерите на оформленията трябва да отговарят на изискванията и да се предоставят в мащаб 1:1.
 • Файловете не трябва да съдържат знаци за изрязване, кръстове за подравняване, скали или други елементи.
 • Цветови модел – RGB (профил sRGB) или CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла трябва да е 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления в PDF формат
  • не трябва да съдържа прозрачност;
  • всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • всички слоеве трябва да бъдат обединени;
  • файлът не трябва да съдържа алфа канали;
  • запазване на оформления без компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • използвайте само стандартния формат;
  • не е допустимо използването на JPG 2000 или JPG стерео формати
  • запазване с максимално качество без компресия.

Имена на файлове:

 • Файловете на страниците за блок тялото се именуват само според схемата: 001.pdf, 002.pdf, 003.pdf… или 001.jpg , 002.jpg, 003.jpg…, където нечетните страници са вдясно, а четните – вляво.
 • Файлът за корицата е с име: cover.pdf или cover.jpg
 • Файловете за форзаците се именуват: for1.pdf или for1.jpg – преден и for2.pdf или for2.jpg – заден.
 • Заменящите файлове, ако е необходима персонализация, трябва да бъдат наименувани, например, cover 1, cover 2… – cover 25.

За страниците файловете са наречени, както следва: 002-1, 002-2, 002-3 ... – 002-25. Форзаци: for1-1, for1-2 ... – for1-25 или for2-1, for2-2 ... – for2-25.

При необходимост от смяна на корицата и страница/форзац, номерацията на тези елементи трябва да съвпада.

Страници и форзаци

 • Оформлението на страниците на тялото и форзаците трябва да се направи с 4 мм отстъпи от всяка страна.
 • Всички важни елементи на дизайна трябва да са разположени на не по-близо от 5 мм до линията за рязане (или на 9 мм от ръба на оформлението) и не по-близо от 15 мм от ръба на оформлението от гърба (мястото, където страниците на блок тялото са закрепени). За четни страници областта на гърба е отдясно, а за нечетни страници – отляво..
 • Всички елементи "през" (фоново или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението до ръба.
 • Предварително изрязани размери на оформление на страници за тялото и форзаци, като се вземат предвид отстъпите:

Корица

Всички важни елементи на дизайна на корицата трябва да са разположени не по-близо от 10 мм до границата на сгъване (или 27 мм от ръба на оформлението). Разстоянието между тези елементи на корицата и ръба на гърба трябва да бъде 15 мм.
Размерът на корицата зависи от броя на страниците във фотоалбума:

Ламинация на страници

Страниците на абитуриентските фотоалбуми могат да бъдат ламинирани с матово или гланцово фолио. Когато избирате, трябва да имате предвид, че лъскавият филм прави цветовете по-ярки, но може да остави светлинни отблясъци и отражения върху изображенията, а матовото ламиниране прави ярките цветове по-малко наситени и леко ги заглушава.

Популярни шаблони за абитуриентски фотоалбуми

Въпроси – отговори

Какво представлява персонализацията на абитуриентски фотоалбуми?
Персонализация – възможността да отпечатате не само едно оформление за всички, а да направите всеки абитуриентски фотоалбум индивидуален. Например за всеки абитуриент корицата може да бъде уникална (например с неговия портрет). Можете да направите индивидуални страници или форцази. За подробности вижте елемента „Персонализация“ в раздела „Описание“.
Какъв е минималният брой абитуриентски фотоалбуми, които могат да бъдат поръчани?
Отпечатваме абитуриентски фотоалбуми в тираж от 1 бр.
Правите ли снимки на абитуриенти и абсолвенти?
Тъй като Vizitka.com® е печатница, за съжаление не правим снимки.
Цената зависи ли от броя на изображенията и снимки?
Цената на абитуриентски фотоалбум зависи от броя на страниците. Броят на изображенията на страница не влияе на цената.
Искаме да поръчаме абитуриентски албуми, но не можем да направим дизайна. Можете ли да помогнете? Какво се изисква от нас?
Разбира се, онлайн печатницата Vizitka.com® ще помогне за оформлението. Можете да поръчате разработка на оформление от нашите дизайнери. За да направите това, натиснете оранжевия бутон.
Аз съм фотограф и искам да бъда Ваш редовен клиент. Мога ли да получа отстъпки?
Този продукт е създаден специално за фотографи, така че ние предоставяме по подразбиране цени на едро за абитуриентски фотоалбуми. При по-големи обеми обаче можем да обсъдим и индивидуални условия.
Мога ли да направя цветопроба преди да направя поръчка?
Преди печатането на тиража се прави цветна проба, за да се гарантира качеството на цветното възпроизвеждане. Но ако не сте изпратили оформление и не сте направили поръчка, тогава е невъзможно да направите цветна проба, защото просто няма нищо за отпечатване. Акцентирането върху други тиражи е безсмислено, защото всяко оформление е много индивидуално. Направете поръчка и ние няма да започнем да отпечатваме целия тираж, докато не одобрите цветната проба.
Всички въпроси →