Визитки с дигитален топъл печат – злато

Характеристики на визитки с имитация на топъл печат

Тираж: комплекти от 100 бр.
Размер: 90x50 мм (±1 мм) или 85x55 мм (±1 мм)
Хартия: матова с покритие 350 g/m²
Тип печат: цифров тонер
Цветност: пълноцветен печат + щамповане с имитация на топъл печат (CMYK + злато, сребро)
Ориентация: хоризонтална или вертикална
Тип: едностранни или двустранни
Срок за изработка: 4 работни дни

Цена на визитки с имитация на топъл печат

Тип Цена за комплект Време за производство
100 броя 79,90 лв. 4 работни дни
500 броя 279,65 лв. 4 работни дни
1000 броя 479,40 лв. 4 работни дни

Визитки с имитация на топъл печат

Визитните картички с щамповане са добре познати на всички от дълго време. Такава визитка винаги е подчертавала солидността и статута на своя собственик. Може би защото освен благородния блясък, изработването на визитни картички, с имитация на златно или сребърно покритие, винаги е било много скъпо удоволствие.
Високата цена се дължи на факта, че за да се направи такава луксозна визитка, е необходимо да се направи оригинално клише и да се направи щамповане с имитация на топъл печат върху целия тираж на печат на ръка.
Следователно такава визитка веднага даде възможност да се разбере, че събеседникът е човек, който не пести от дреболии.
Известен е факта, че визитните картички на големи бизнесмени, депутати, членове на правителството най-често са правени точно с такава технология – щамповани с имитация на топъл печат.

Но времето минава и технологиите променят живота ни. Космическата цена на визитките със златно щамповане е нещо от миналото. И сега всеки може да поръча визитки със златна и сребърна имитация на топъл печат, защото дигиталните технологии свалиха цената от космоса на земята. И сега цената на визитките със златно щамповане е съвсем реална.

Сега щамповането с имитация на топъл печат не е скъпо и богато, но стилно и модерно.
Златното и сребърното щамповане е само част от цялостния дизайн на визитката, но със сигурност най-впечатляващата част. Имитацията на топъл печат ще привлече вниманието към най-важните детайли на визитната картичка, ще задържи погледа Ви и няма да Ви остави безразлични.
Съветваме ви да опитате да направите Вашите нови визитки с имитация на топъл печат, включвайки го в цялостната композиция на пълноцветен дизайн. Освен това е много лесно да направите това с нашия нов дизайнер на визитки.

Как да проектирате и поръчате визитни картички с имитация на топъл печат

Много е трудно да създадете самостоятелно оформление на визитна картичка за имитация на топъл печат, като използвате конвенционални програми за дизайн. Трябва да имате необходимия опит.
Но нашият онлайн дизайнер на визитки предоставя невероятна възможност да създадете шикозно оформление на визитни картички за щамповане с имитация на топъл печат без никакви специални умения.
По време на създаването на оформлението Вие просто избирате дизайнерските елементи, които искате да бъдат покрити с имитация на топъл печат. Може да бъде текст или векторни илюстрации. Освен това във векторна илюстрация можете да посочите точно коя част трябва да бъде със златист или сребрист ефект.
Например, можете да поставите имитация на топъл печат само върху звездата в логото и този малък детайл ще изглежда наистина страхотно.
Също така можете да изберете цвят на имитация на топъл печатто от списъка.
Дерзайте! Вашите възможности за дизайн с дизайнера на визитки са безкрайни.
За да използвате дизайнера, натиснете синия бутон.

Ако вашите дизайнерски компетенции са достатъчни, можете да създадете оформление самостоятелно без помощта на онлайн дизайнер. Но не забравяйте да прочетете внимателно изискванията за оформление. Вероятността от грешка и в резултат на това брак на тиража е много висока. Ако сте сигурни, натиснете зеления бутон и качете Вашето оформление.

Ако искате да поръчате шикозни визитки с имитация на топъл печат, но не искате да се занимавате със създаването на оформление, тогава натиснете оранжевия бутон – наш професионален дизайнер ще се погрижи за оформлението.

Доставяме визитки до София, Варна, Пловдив и всеки друг град в България.

Даваме 100% гаранция за златни и сребърни визитки. Ако възникне дефект по време на производствения процес на поръчката, ние ще препечатаме поръчката за наша сметка или ще възстановим парите ви.

Изисквания за дизайн на визитки с имитация на топъл печат

Изисквания за оформление - 94х54 мм

Изисквания за оформление - 89х59 мм

 • Размерите на оформленията трябва да отговарят на изискванията и да се предоставят в мащаб 1:1;
 • оформлението трябва да бъде направено с отстъпи (bleeds) от всяка страна от 2 мм;
 • всички елементи извън линията за рязане трябва да заемат цялата площ на оформлението до самия ръб;
 • предварително изрязан размер на оформлението на визитната картичка, като се вземат предвид отстъпите (bleeds):
  • класически визитки – 94x54 мм,
  • евро визитки – 89х59 мм;
 • информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите (bleeds);
 • областта, в която трябва да се побере цялата информационна част:
  • класически визитки – 84x44 мм,
  • евро визитки – 79х49 мм;
 • файловете не трябва да съдържат марки за изрязване, кръстове за подравняване, скали и всякакви други елементи;
 • CMYK цветови модел (CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI) профил);
 • Разделителната способност на файла трябва да е 300 dpi.

Допустими файлови формати:

 • Разрешени са само оформления във формат PDF.

Характеристики на изготвянето на оформления с имитация на топъл печат:

 • Шаблони за печат на визитни картички с щамповане с имитация на топъл печат трябва да се подготвят във векторните програми Adobe Illustrator или Corel Draw.
 • Файловете не трябва да съдържат прозрачност.
 • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
 • Елементите за покриване с имитация на топъл печат трябва да се поставят на отделен слой върху изображението за печат.
 • За полагане с имитация на топъл печат, в зависимост от цвета на имитация на топъл печатто, трябва да се създаде спот цвят (Spot color) в оформлението със съответното име и задължително използване на атрибута OVERPRINT (fill overlay).
  • За златнa имитация на топъл печат – цвят (C-0 M-0 Y-100 K-0) използвайки името "Gold"
 • Елементите за полагане с имитация на топъл печат не трябва да се дублират в основното изображение, т.е. под тях трябва да има само фон.
 • Ако се планират някакви вариации на комбинация от имитация на топъл печат, тогава за всеки цвят имитация на топъл печат се създава отделен слой върху отпечатаното изображение. Недопустимо е групирането на елементи за различни цели.

Готовото оформление се записва задължително в PDF формат!

Шаблон за визитка с UV лак или щамповане с имитация на топъл печат 90x50 мм (*.ai)

Шаблон за визитка с UV лак или щамповане с имитация на топъл печат 85x55 мм (*.ai)

Заобляне на ъглите

Заоблете ъглите на Вашата визитка, за да предотвратите тяхното начупване

Популярни шаблони за визитки с имитация на топъл печат

Въпроси и отговори

Чрез притискане на имитация на топъл печат става ли щамповането? Тоест текстът и графиките ще бъдат натиснати в хартията?
Не. Вдлъбнатината в хартията, постигната с клише е стара технология, която беше много скъпа. За да направите визитки по този начин, беше необходимо да направите клише.
Съвременните технологии позволяват нанасянето на имитация на топъл печат без клишета, без натиск в хартията, а сякаш се залепва към основата. Имитацията на топъл печат, нанесена по съвременни технологии, леко се издига над хартията, но няма релеф. По-скоро този метод може да се нарече фолиране, отколкото щамповане. Но терминът „щамповане“ е по-познат на мнозина, затова го използваме.
Колко здрава е имитацията на топъл печат, ще се изтрие ли?
Имитацията на топъл печат залепва много здраво за хартията. При нормално боравене с визитната картичка, стига да не третирате умишлено фолирания участък с остри метални предмети, златната или сребърната имитация на топъл печат върху визитката ще издържи почти вечно.
Как на практика да приложите златно фолиране върху текст на визитна картичка?
За да направите това, трябва да подготвите висококачествено оформление. Най-лесният начин да го направите е в дизайнера на визитки. По време на оформлението избирате текста, който искате да покриете с имитация на топъл печат, и включвате режима на приложение на имитация на топъл печат. Остава само да изберете вида на имитация на топъл печат – злато или сребро. Цветът на избрания текст ще се промени, което показва, че фолирането е приложен към текста.
Всички въпроси →