Характеристики на банер

Размер: произволни размери
Материал: по подразбиране се използва промазан винил 440 г/м²
Вид печати: широкоформатен екосолвентен печат
Брой страни: едностранен печат
Ориентация: в зависимост от желаните размери
Допустимо отклонение на размера на готовия продукт: ±2 мм
Тираж: на парче, от 1 бр.
Време за изработка: 2 работни дни

Цена на банери

Размер Цена Време за изработка
120х80 см 25,92 лв. 2 работни дни
150х100 см 40,50 лв. 2 работни дни
200х80 см 43,20 лв. 2 работни дни

Широкоформатен печат на винил

Банерът е изображение или текст с рекламно или информационно съдържание върху правоъгълно платно, изработено от синтетични материали. Тази временна конструкция е лесна за окачване и премахване.

Виждаме рекламни банери през цялото време: рекламни пана, преносими банерни конструкции, огромни рекламни плоскости по фасадите – всичко това са банери.

Банерите се използват на изложби и избори, големи холдинги, малки фабрики или детски градини поръчват печат на банери. Банерите се използват също така от малки предприятия и физически лица. И ако виждаме банери през цялото време и винаги им обръщаме внимание, това означава, че работят! И това е страхотна реклама.

С помощта на банери можете бързо и рентабилно да рекламирате акция или концерт, да ви поздравите за празник, да обявите откриването на магазин или кафене, да предадете важен слоган на политическа кампания на избирателя. Всичко е банер!

Ако окачите банер на балкона, можете да обявите продажбата на апартамента на огромен брой хора, които вървят по улицата. Страхотна реклама, която си струва всяка стотинка. Банер за отдаване под наем на помещения на фасадата на сградата ще привлече вниманието много по-активно от рекламите в уебсайтовете.

Ефективният банер не е изобилие от текст и графики, а големи букви и контрастен фон, защото такъв банер веднага ще „закачи“ окото и ще помогне за постигане на резултати.

Размерът на банера зависи от площта, която е отделена за него. Има сравнително малки банери, но има и гигантски. Тоест размерът на банера няма ограничения, въпреки че производството на големи банери има свои собствени характеристики.

Интернет печатницата Vizitka.com® предлага изработка на банери с всякакъв размер и за всякакви цели. По подразбиране печатаме банери върху лят банерен плат 440 г/м2.

Винилиът за банер има много предимства:

 • запазва формата си по-добре;
 • по-еластичен e от хартията;
 • ще издържи два пъти по-дълго дори при лоши метеорологични условия.

Банерите се отпечатват не на хартия, а върху винилова банерна тъкан чрез широкоформатен екосолвентен печат, което гарантира, че банерът е устойчив на всякакви метеорологични условия (слънце, сняг, скреж, вятър, дъжд) и не изисква допълнителна защита.

Ако решите да поръчате банер в нашата онлайн печатница, тогава поръчката ще бъде готова след два работни дни. Но някои допълнителни производствени процеси, които могат да бъдат избрани като опция, ще изискват допълнително време.

Как да поръчам банер

Много лесно е да поръчате банер в нашата онлайн печатница.

 1. За да разберете как да направите оформление на банер, просто започнете да работите в онлайн дизайнера на нашия уебсайт. Тук дизайнът на банера ще зависи от Вашите умения, а техническите условия няма да създадат проблеми. Можете да използвате всеки шаблон за банер от нашата обширна колекция, шрифтове, маски, фонове и други инструменти за професионален дизайн ще са на Ваше разположение. Също така техническите условия ще бъдат спазени много точно, тъй като конструкторът контролира всички параметри на оформлението. Харесва ли Ви перспективата сами да създадете оформление на банер? Натиснете синия бутон.
 2. Не е нужно да се притеснявате за нищо, ако вече имате готово оформление. Качете готовото оформление на сайта - и веднага ще бъде проверено за съответствие с техническите изисквания. Всички изисквания за оформление са посочени в отделен раздел. Ако дизайнът на банера и оформлението вече са готови, натиснете зеления бутон.
 3. Професионален дизайнер от Vizitka.com® може да Ви помогне да направите банер. Можете да поръчате банер по този начин - формулирайте техническо задание и след това проверете резултата. За да направите поръчка към нашия дизайнер, натиснете оранжевия бутон.

доставяме продукти за широкоформатен печат до Варна, Бургас, София, Пловдив, Плевен, Обзор и всяко друго населено място в България.

Онлайн печатницата гарантира 100% качество на банерите.
При допуснат дефект при изработката на банери поръчката ще бъде преработена за наша сметка или парите ще бъдат върнати.

Изисквания за оформление на банера

Изисквания за оформление на банера
 • Размерите на макетите трябва да отговарят на изискванията и да са представени в мащаб 1:1.
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъпи от всяка страна от 2 мм.
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите.
 • За банери с капси: всички важни елементи не трябва да са на по-близо от 5 см от ръба на крайния продукт.
 • За банери с подгъви: всички важни елементи трябва да са на не по-малко от 10 см от ръба на крайния продукт.
 • Всички елементи извън линията за рязане (фон или фоново изображение) трябва да заемат цялата площ на оформлението до ръба.
 • Файловете не трябва да съдържат маркировки за изрязване, кръстове за подравняване, мащаби или други елементи.
 • Ако полетата по краищата на файла са бели (светли), тогава трябва да направите щрих от 1 пиксел с CMYK запълване (0.0.0.20);
 • Цветови модел CMYK (профил CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI)).
 • Разделителната способност на файла трябва да бъде 150 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържат прозрачност.
  • Всички шрифтове се преобразуват в криви.
  • Не трябва да съдържат градиентно (преливащо) запълване (ако оформлението е направено във векторна програма, обектите с градиентно запълване трябва да бъдат растеризирани).
  • Броят на векторните обекти в оформлението не трябва да надвишава 1000 елемента.
  • Всички снимки трябва да бъдат вградени във файла.
  • Растерните изображения да не съдържат компресия.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • LZW компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • JPG 2000 или JPG стерео формат не е разрешен.
  • Запазване с максимално качество без компресия.

Капси

Има няколко опции за поставяне на капси:

 • в ъглите (4 бр.),
 • в ъглите и средата (8 бр.),
 • по периметъра на всеки 30 см или 20 см,
 • само горе и долу (на 30 см или 20 см),
 • отляво и отдясно (на 30 см или 20 см)
 • само отгоре (на 30 см или 20 см)

Джоб 10 см за тръба

Може да се направи джоб за тръба:

 • по периметра,
 • отгоре и отдолу,
 • само отгоре,
 • само отдолу.
При избор на тази опция времето за изработка се увеличава с 1 ден.

Дополнителна информация за баннери

Довършителни работи и опции

Капси – Капсите са специален метален пръстен, който е необходим за закрепване на банера с кабел или въже към конструкцията.
Диаметърът на отвора е 10 мм. Капсите се монтират с помощта на два пръстена, монтирани от двете страни на материала.

Описание на материала

Винил 440 г/м²

 • Плътност: 440 г/м2
 • Дебелина: 0,35 мм

За външна и вътрешна употреба.
Използва се за временни реклами и табели с площ до 10 м2.
Нечуплива материя, при сгъване остават гънки, губи еластичност при минусови температури.
Винилът е много подходящ за продукти с малък формат, които се използват на закрито и на открито.

Популярни шаблони за банери

Въпроси – отговори

Има ли специални конструкции за банери?
Няма специални конструкции за банери. Но по желание, в зависимост от метода и мястото на закрепване на банерите, можете да се поставят капси около периметъра или джоб за тръба. Що се отнася до конструкциите, в сайта има отделни продукти - x-банер, рол ъп. Това са банери, които имат определени стандартни размери и са окомплектовани с подходяща конструкция.
Извършвате ли монтаж на банери?
Тъй като сме печатница, монтажът на каквито и да било конструкции не е част от нашата дейност. Ето защо, когато поръчвате банер, трябва да помислите как ще го монтирате и да поръчате опции за крепежни елементи (капси или джоб за тръба).
Какво е капсата?
Капсите са специален метален пръстен, необходим за укрепване на ръбовете на отворите, които служат за закрепване на банера с кабел или въже към конструкцията.
Капсите са изработени от устойчиви материали: месинг, поцинкована стомана, неръждаема стомана. Тези материали лесно понасят въздействието на валежи, ниски и високи температури, не са податливи на корозия. Така ръждата не може да развали вида на банера. Капсите са предназначени за значителни натоварвания и издържат тежестта на тежките рекламни носители, като предпазват материала, от който са направени, от счупване.
Диаметърът на отвора е 10 мм.
От какво са направени Вашите банери? Какъв материал е използван? С какво може да се сравни?
Банерът е изработен от винил 440 г/м². Всъщност това е полиестер, импрегниран с поливинилхлорид. Може би този материал може да се сравни с мушама, макар и, разбира се, много условно.
Как да изчислим необходимия брой капси? Как да разбера, че има достатъчно, за да не увисне банерът?
Не е необходимо да изчислявате необходимия брой капси, тъй като при поръчка можете да изберете една от предложените опции за монтаж (опция).
За малки банери е достатъчно да монтирате капси в ъглите или в ъглите и в средата на всяка страна на платното. За големи банери монтираме капси около периметъра на стъпки от всеки 30 см или на всеки 20 см. В повечето случаи това разстояние е достатъчно, за да не провисне банерът.
Изображението, отпечатано върху банера, избелява ли на слънце след известно време?
Екосолвентното мастило, което се използва за печат на банери, е силно устойчиво на UV лъчи и неблагоприятни атмосферни условия и не се влияе от влагата. Но действителната издръжливост на отпечатаните изображения зависи от условията на работа и климатичните условия. Важно е и дали продуктът ще се монтира на сянка или на слънце. Екосолвентните печатни продукти ще запазят своята яркост и представителен външен вид от няколко месеца до година и половина. За по-голямата част от продуктите този период е достатъчен: външната реклама обикновено се актуализира веднъж месечно или дори по-често. Постоянните конструкции (прозорци, знаци) постепенно ще избелеят с времето, макар и в по-дълъг период.
Банерът може ли да се печата двустранно?
Не печатаме двустранни банери.
Колко струва квадратен метър банер?
Цената на печат на банер може да намерите в таблицата с цените на продуктовата страница.
Печатате ли всички размери банери или само фиксирани, които са посочени в таблицата на сайта?
Печатаме банери с всякакви размери. И таблицата показва цената на квадратен метър банери, изработени от различни материали.
Как да подготвя оформление за широкоформатен печат?
Можете да направите оформление в нашия онлайн дизайнер, който внимателно ще контролира всички етапи на работа и всички технически параметри на оформлението. Ако искате да предоставите готово оформление за производство, то трябва да отговаря на изискванията за оформление. А ако поръчате оформление на банер от наш дизайнер, той е добре запознат всички изисквания.
Всички въпроси →