Двуслойни визитки (дуплекс)

Характеристики двойни визитки

Тираж: комплекти по 50 бр.
Размер: 85х55 мм (±1 мм)
Дебелина: 0.7 мм
Тип печат: дигитален печат
Цветност: пълноцветен двустранен печат (CMYK)
Ориентация: хоризонтална или вертикална
Хартия: избор на дизайнерски картони
Срок на изготвяне: 4-5 работни дни

Цена двойни визитки

Тираж: Цена: Срок на изготвяне:
50 броя 1,00 лв. 5 работни дни
500 броя 10,00 лв. 5 работни дни

Двуслойни визитки (дуплекс)

Онлайн печатницата предлага печат на двойни или двуслойни визитки. Двойните визитки картички (дуплекс) са новост в печатарската индустрия. Както подсказва името, такава визитка се състои от два слоя материал, които са внимателно залепени заедно един към друг.
Какъв е смисълът на такова решение? Защо има нужда от оразмеряване и защо просто не вземем по-дебел картон? И уловката е именно в съчетаването на картони с различни цветове и текстури, тоест в композицията, в способността да се направи едно цяло, свързвайки различни цветове, различни текстури, различни тактилни усещания.
Защо имате нужда от такава визитка? На първо място, това е възможността за оригинално използване на фирмени цветове и още едно постоянно напомняне за компанията, още една рекламна възможност.

В допълнение, такава визитка привлича вниманието, като всяко стилно нещо. В края на краищата, един наистина стилен образ се създава от детайлите и дребните неща. И визитката е на първо място в този списък.
Ефектна и креативна визитка никога няма да остане незабелязана. И, разбира се, луксозно качество!
Залепването на два слоя (картон + картон) Ви позволява да получите солидна визитна картичка и да постигнете комбинация от текстури и цветове, които отговарят на Вашата марка.

По подразбиране двуслойните (дуплекс) визитни картички ще бъдат изработени от дизайнерски картон с текстура "лен" (предна и задна страна). Но имате възможност да изберете картони с различни текстури и цветове.

Когато правите поръчка, имайте предвид, че ламинирането е сложен процес, който отнема време. Следователно двуслойните визитки ще бъдат отпечатани за 4 работни дни.

Как да създадете оформление и да поръчате печат на двуслойни (дуплекс) визитки

За да поръчате отпечатване на двуслойни (дуплекс) визитки, имате нужда от оформление, което не се различава от оформлението на евровизитките. Освен това може да се наложи да се посочат местата за нанасяне на селективен лак или щамповане с фолио (фолиране).

Изберете един от трите метода за подаване на оформление:

 1. Най-често нашите клиенти предпочитат сами да създадат оформление. Най-добрият в индустрията онлайн дизайнер на визитни картички Ви помага да изпълните тази задача по професионален начин. Цифровата технология Ви позволява да създадете красиво оформление, дори ако Вашата специалност е далеч от дизайна. Онлайн дизайнерът предоставя възможност за редактиране на всеки от многобройните шаблони (синия бутон);
 2. Ако имате готово оформление, тогава просто трябва да го качите в нашата система, което ще изисква минимум време и усилия. Моля, имайте предвид, че Вашето оформление трябва да отговаря на нашите изисквания (зеления бутон);
 3. Самостоятелното творчество не се вписва във Вашите планове? Нямате готово оформление? Професионален дизайнер от нашата онлайн печатница ще изготви оформление точно според Вашите желания (оранжевия бутон).

Гаранцията за качество на нашата работа е 100%. Ако се установи дефект при изрязване, при лепене на визитки или дефект при печат, ние ще възстановим парите или ще препечатаме тиража изцяло за наша сметка.

Изисквания за оформление на двуслойна (дуплекс) визитка

Изисквания за оформление на двуслойна (дуплекс) визитка
 • Размерите на оформленията трябва да бъдат предоставени в мащаб 1:1;
 • Предварително изрязан размер на оформлението на визитката, като се вземат предвид отстъпите (bleeds), е 89x59 мм;
 • Оформлението трябва да бъде направено с отстъпи (bleeds) от всяка страна по 2 мм;
 • Информационната част трябва да бъде разположена не по-близо от 5 мм до ръба на оформлението, като се вземат предвид отстъпите;
 • Площта, в която трябва да се събере цялата информационна част, е 79x49 мм;
 • Всички елементи извън линията на рязане (фоново изображение или фон) трябва да заемат цялата площ на оформлението до ръба.
 • Файловете не трябва да съдържат знаци за изрязване, кръстове за подравняване, скали или други елементи;
 • CMYK цветови модел (CoatedFOGRA39.icc/ISO Coated v2 (ECI) профил);
 • Разделителната способност на файла трябва да е 300 dpi.

Допустими формати на файловете:

 • Оформления във формат PDF
  • Не трябва да съдържат прозрачност.
  • Всички шрифтове да бъдат преобразувани в криви.
 • Оформления във формат TIF
  • Всички слоеве трябва да бъдат обединени.
  • Файлът не трябва да съдържа алфа канали.
  • Запазване на оформления без компресия.
 • Оформления във формат JPG
  • Използвайте само стандартен формат.
  • Не е разрешено използването на JPG 2000 или JPG стерео формат.
  • Запазете с максимално качество без компресия.

Готовото оформление се записва само в PDF формат!

Шаблон визитки триплекс/дуплекс 85х55 мм (*.ai)

Шаблон визитки триплекс/дуплекс 85х55 мм (*.psd)

Избор на хартия

За лицевата и задната страна на двуслойните (дуплекс) визитки можете да изберете не само дизайнерски картони с текстура "Лен", но и други дизайнерски картони с различни текстури и цветове (по избор). Когато избирате тъмен картон, не забравяйте, че печатът ще бъде направен в бяло.

Ламинация

Двуслойната (дуплекс) визитка може да бъде ламинирана, тоест покрита с ламиниращо фолио (гланцово, матово или soft-touch (кадифе)). Но не забравяйте, че ламинирането може да се използва само за гладка хартия и картон (без текстура).

Популярни шаблони за двуслойни визитки

Въпроси и отговори

Можете ли да обясните какво представляват двуслойните визитни картички?
Двуслойните (дуплекс) визитки, които наскоро дойдоха на мода, представляват плътна визитка, състояща се от два слоя дизайнерски картон. Благодарение на залепването визитката става два пъти по-плътна и твърда, а крайният й разрез изглежда необичайно. За производството на такива визитки можете да използвате дизайнерски картони с различни текстури и цветове.
Не са ли двуслойните визитки твърде груби?
Всъщност визитките, направени по дуплексна технология, са два пъти по-дебели от обикновените визитки. Такива визитки обаче не изглеждат груби, а по-скоро се възприемат като олицетворение на надеждност и самочувствие. Освен това, в зависимост от избрания дизайнерски картон, двуслойните визитки могат да изглеждат много елегантни и изискани. Ето защо, двуслойните визитки са идеални както за жени, така и за мъже от всяка възраст, като подчертават статута на техния собственик.
Ако два слоя картон са залепени заедно, ще се разпаднат ли?
Качеството на залепване на слоеве от визитки, които се изработват по дуплексна технология, е много високо, тъй като се използват специални материали и специално оборудване. Слоевете визитки не могат да се разлепят – и това е сигурно. Залепени са плътно.
Освен това ние гарантираме качеството на нашите продукти и сме готови да препечатаме тиража изцяло за наша сметка или да върнем получените пари, ако се установи дефект в тиража.
Не виждам опция за заобляне на ъглите на двуслойните визитки. Значи няма такава възможност?
Опцията със заоблени ъгли е предвидена само за тези визитни картички, които могат да загубят външния си вид поради начупване на ъглите. Тъй като двуслойните визитки са доста дебели, ъглите им практически не се чупят. Така заоблянето на ъглите губи практическото си значение и затова не предлагаме тази опция.
Всички въпроси →